marți, 12 februarie 2019

Unguroaica Anita Mehesz a câştigat Cupa Mondială la popice


* Sportiva echipei Electromureş Romgaz Tg. Mureş a reuşit în Cehia un rezultat fantastic pentru o competiţie feminină, de 690 popice doborâte.

În perioada 7-10 februarie 2019, la Prerov (Cehia) au avut loc la întrecerile Cupei Mondiale individuale la popice, pentru seniori și juniori - U 23.
La senioare, competiția a fost câștigată de Anita Mehesz, componentă a echipei campioane a României, Electromureș Romgaz Târgu Mureș, care în finală, cu 4-0 la manşe şi cu rezultatul de 690 p.d. (nou record mondial, neomologat însă, deoarece recordurile se omologează doar la Campionatele Mondiale) a învins-o pe sportiva slovenă Brigitte Strelec (629 p.d.).
Finala masculină a fost adjudecată de sârbul Vilmos Zavarko (678 p.d.), după 2-2 la manşe cu slovenul Uros Stoklas (doar 665 p.d.). Deci, cu o diferenţă de 13 "beţe" în faţa adversarului, multiplul campion Vili Zavarko şi-a mai înbogăţit colecţia de trofee cu încă o Cupă Mondială.
La juniori - U23, trofeele au revenit lansatorilor Bojan  Klicaric (Serbia) - la masculin, respectiv Mirna Bosak (Croaţia) - la feminin.

* Meci de Liga Campionilor la Târgu Mureş

Sâmbătă, pe 16 februarie 2019, de la ora locală 13.00 sunt programate partidele retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice.
la feminin, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureş va evolua în propria arenă împotriva austriecelor de la BBSV Viena. În partida tur, campioana României a cedat în fața echipei BBSV, din capitala Austriei, la scorul de 3-5 la puncte de echipă (10,5-13,5 la puncte de set / manşe câştigate; 3265 p.d. - 3334 p.d.).
"Jocul de pe arena din Târgu-Mureș va fi unul de foc, în care mureșencele pot reface însă handicapul în lupta pentru calificarea în Final Four-ul competiției", ne-a declarat Matilda Antal, vicepreşedinta CS Electromureş.
Celelalte meciuri din competiţia feminină sunt: KC Schrezheim (GER) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER) (în tur 2-6, iar la formaţia din Bamberg evoluează şi românca Ioana Antal), SKK 98 Poing (GER) - KK Mlaka Rijeka (CRO) (în tur: 0-8), KK Slovan Rosice (CZE) - ZTE-ZAEV TK Zalaegerszegi (HUN) (în tur: 3-5).
La masculin, tot pe 16 februarie, de la ora locală 13.00, se dispută partide retur din sferturile de finală, după următorul program: KK Konstruktor Maribor (SLO) - SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) (în tur: 1-7, iar la oaspeţi va evolua şi sârbul campion Vilmos Zavarko), KK Belgrad (SRB) - KK Zapresic (CRO) (în tur: 3-5), KK Mertojak Split (CRO) - SKV Rot Weiss Zerbst 1999 (GER) (în tur: 0-8), Zalaegerszegi TK (HUN) - Szegedi TE (HUN) (în tur 2-6, iar la echipa gazdă vor evolua şi românii naturalizaţi Zoltan Flavius Feher şi Claudiu Boantă).

* Partidă devansată în campionatul intern

Vă mai informăm că, în Campionatrul Naţional de popice al României, la masculin, partida KSE Tg. Secuiesc - CFR Olimpia ACB Iaşi, programată iniţial pe 9 martie, a fost devansată pentru ziua de sâmbătă, 2 martie 2019, cu acordul ambelor formaţii. În sezonul regulat, ieşenii mai au de jucat în deplasare, cu CFR Cluj, pe 30 martie. În luna aprilie, arena Conpet din Ploieşti va găzdui turneele finale la popice, pentru echipele de tineret (U 23) şi seniori.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu