miercuri, 2 octombrie 2019

Bogat program cultural în cadrul LSR - Filiala Iaşi-Nord Est România



Trimestrul al IV-lea al anului 2019 aduce pe firmamentul culturii ieşene un bogat program în cadrul Ligii Scriitorilor - Filiala Iaşi-Nord Est România. În parteneriat cu Cenaclul Artistic "Octav Băncilă" din cadrul Cercului Militar Iaşi, Uniunea Creatorilor de Artă - Sucursala Iaşi, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI) şi Asociaţoa Culturală "Dor de Acasă" din comuna Vânători - judeţul Iaşi, filiala din Dealul Copoului va realiza următoarele evenimente culturale la Iaşi, în zona de Nord-Est a României, dar şi în străinătate, mai precis în Ucraina, după ce în perioada anterioră s-a întâmplat acelaşi lucru în Republica Moldova:

- 12-13 octombrie 2019: Excursie pe teme culturale şi spirituale la Cernăuţi şi Mănăstirea Bănceni (Ucraina), cu o întâlnire colegială cu scriitorii de limba română din Cernăuţi. Excursia va fi făcută cu sprijinul firmei "Marion Turism" Iaşi şi se va pleca sâmbătă, 12 octombrie, la ora 6:00 dimineaţă, din faţa fostului manazin "Billa" de la Gară, care acum a devenit "Carrefour Market". Graniţa de la Siret se trece doar cu paşaportul individual.
- 20 octombrie (ora 11:00, la Cercul Militar Iaşi): Lansare de carte a preşedintelui filialei ieşene, Dan Teodorescu (cu volumul publicistic "Secvenţe Europene") şi a poetei Oana Frenţescu (cu volumele de versuri "Refugii în albastru" şi "Tăceri albe"). Totul în cadrul unui spectacol artistic.
- 25-27 octombrie: Excursie turistică şi culturală la Odessa (Ucraina), tot cu sprijinul firmei Marion Turism Iaşi şi tot cu paşaport individual la purtător. Plecarea se va face vineri, pe 25 octombrie, la ora 6:00 dimineaţa, din faţa cinematografului "Victoria" din Piaţa Unirii din Iaşi. Pe 26 octombrie se va viziona un spectacol la grandioasa Operă din Odessa, după cumpărarea unui bilet individual.
- 27 octombrie: Lansare de carte la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani, de la ora 12:00. Scriitorul Viorel Coman îşi va lansa volumul "Fasm", în cadrul unui spectacol artistic.
- 10 noiembrie: Dublă lansare de carte a preotului prof. Ioan Mera (Bacău) şi a prof. Ioan Hodaş (Vaslui), în cadrul unui spectacol artistic. Manifestarea va avea loc la Cercul Militar Iaşi, de la ora 12:00.
- 15 decembrie: La Cercul Militar Iaşi, de la ora 11:00, va avea loc Gala Laureaţilor culturii ieşene 2019, cu premii şi spectacol artistic de zile mari.
- 16 decembrie (luni, de la ora 17:00, la Hotelul Moldova Iaşi - Salonul Moldova de la parter): Prerevelionul scriitorilor, artiştilor plastici şi a susţinătorilor, în cadrul unui spetacol artistic atractiv şi cu un concert de colinde oferit de ASCOR. Costul de persoană este de numai 120 lei. Se poate veni cu familia şi prietenii. Vor concerta Nina Cuciuc, Anca Apetroaie, Diana Ioana Prepeliţă - DYA (finalistă la Eurovision România în 2019), Nina Munteanu, Lucia Ioniţă, Diana Mititelu, Karla Ursu, Rodica Ioniţă-Grosu etc. Sonorizarea va fi asigurată de maestrul Culiţă Păduraru.
Vă mai informăm că
LSR - Filiala Iaşi-Nord Est România va edita cât de curând revista proprie "Nord-Est Culturală", cu peste 100 pagini. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu