marți, 29 octombrie 2019

Premier Iași, noua campioană a Cupei Magic la minifotbal


Cupa Magic la minifotbal a rămas la Iași în acest an. După o finală spectaculoasă, ediția a 8-a a unuia dintre cele mai puternice turnee de minifotbal din România a fost câștigată de echipa Premier Iași, care a învins în marea finală formația Decor Plus Iași, scor 3-2 după loviturile de departajare. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de la 7 metri, loterie la care jucătorii de la Premier au avut nervii mai tari.
Primul a executat Aparaschivei, care a ratat pentru Decor Plus, după care au transformat, în ordine Sandu (Premier), Dumitrașcu (Decor), Croitoriu (Premier), Băsăscu (Decor) și Șchiopu (Premier), acesta din urmă transformând lovitura care a adus trofeul în vitrina echipei sale. O victorie meritată a formației Premier, care în prima repriză a finalei a avut trei bare, prin Șchiopu, Guțu și Lungu.
Finala, una desfășurată sub semnul fair-play-ului, a fost arbitrată fără greșeală de clujenii Lucian Mandi și Cosmin Pop.

* Gemina Cluj, medaliată cu bronz

Medaliile de bronz ale Cupei Magic au fost cucerite de jucătorii formației Gemina Cluj, care au dispus în finala mică de o altă echipă ieșeană, PAOK, scor 2-0 (0-0). Golurile echipei generalului Nicolae Tonu au fost marcate de Drăgan și Ungurușan.

* Premii individuale

La festivitatea de premiere coordonată de cei doi organizatori ai evenimentului, Dan Ștefan Cojocaru și Paul Costaș, au fost acordate premii celor 8 semifinaliste (Cupa Magic și Magic Old Boys), dar și premii individuale.
Cel mai bun portar a fost desemnat Radu Avădanei (PAOK), iar trofeul pentru cel mai bun jucător i-a revenit lui Flaviu Chișu, de la Gemina Cluj.
De asemenea, au primit diplome observatorul Romeo Zlăvog și toți arbitrii care au oficial la acest turneu: Florin Oglindoiu, Luis Balanga (Drobeta Turnu Severin), Dan Miron (Piatra Neamț), Lucian Mandi, Cosmin Pop (Cluj), Cristian Fliter (Buzău), Septimiu Burtescu (Târgoviște), Corneliu Groza și Sorin Nistor (Iași).
În cadrul festivității, generalul Nicolae Tonu le-a oferit câte o plachetă și un fanion celor doi organizatori, Dan Ștefan Cojocaru și Paul Costaș, după ce la ediția anterioară le-a oferit câte un drapel tricolor.

* Mary Tour Magic Iași, campioana patrulaterului Magic Old Boys

Duminică s-au disputat și cele două finale ale patrulaterului Magic Old Boys. În finala mare, Mary Tour Magic Old Boys Iași a învins echipa Auto Driver Old Boys Iași cu scorul de 7-0, iar în finala mică echipa Forest Bicu Giurgiu a trecut de Perpetuus Old Boys Iași cu scorul de 6-2.
Ediția a 8-a a Cupei Magic a reunit la start 24 de echipe din mai multe orașe ale țării, precum și patru formații la patrulaterul Magic Old Boys, meciurile disputându-se pe terenurile Magic Stadium, Arena Magic Heineken și Depou CFR Alexandru cel Bun.

* Boromir Rm. Vâlcea, supercampioana României

Cu prilejul Cupei Magic, vineri s-a desfășurat la Magic Stadium și Supercupa României la minifotbal, între campioana Nova Vita Tg. Mureș și deținătoarea Cupei României, Boromis Rm. Vâlcea.
După un meci echilibrat, Boromir s-a impus la limită, scor 1-0, devenind Supercampioana României. Festivitatea de deschidere a Supercupei a reprezentat un adevărat spectacol de sunet și lasere, presărat cu momente artistice, dansuri populare și dans sportiv. Evenimentul a fost transmis în direct de TVR 3 și TVR Iași.

* Declarații la final

- Dan Ștefan Cojocaru: ”A fost o ediție spectaculoasă, cu meciuri foarte frumoase, echipele făcând o bună propagandă minifotbalului. Mă bucur mult că am reușit să aducem la Iași și Supercupa României la minifotbal, eveniment deschis de un adevărat spectacol organizat la Magic Stadium”.
- Paul Costaș: ”Timp de câteva zile, Iașul a fost capitala minifotbalului românesc și sunt bucuros că am reușit să organizăm cu brio două evenimente importante, Cupa Magic și Supercupa României. În calitate de președinte al DGB Iași, mă bucur că trei formații din Iași au jucat în semifinale, iar două dintre finaliste au fost, de asemenea, din Iași. Asta înseamnă că minifotbalul ieșean rămâne în top, la un nivel extrem de ridicat”.
Premiile oferite de către organizatori au constat în medalii, diplome, trofee, echipament sportiv și bere Bergenbier.

* Rezultate la Cupa Magic:

- Finala mare: Premier Iași – Decor Plus Iași 0-0, 3-2 după loviturile de la 7 metri
- Finala mică: Gemina Cluj – PAOK Iași 2-0
- Clasament final: 1. Premier Iași, 2. Decor Plus Iași, 3. Gemina Cluj, 4. PAOK Iași.
- Premii individuale:
- Cel mai bun portar: Radu Avădanei (PAOK Iași);
- Cel mai bun jucător: Flaviu Chișu (Gemina Cluj);

* Rezultate la Magic Old Boys

- Finala mare: Mary Tour Magic Old Boys Iași – Auto Driver Old Boys Iași 7-0
- Finala mică: Forest Bicu Giurgiu – Perpetuus Old Boys Iași 6-2
- Clasament final: 1. Mary Tour Magic Old Boys Iași, 2. Auto Driver Old Boys Iași, 3. Forest Bicu Giurgiu, 4. Perpetuus Old Boys Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu