vineri, 4 octombrie 2019

Concurs internaţional de gimnastică ritmică la Sala Polivalentă din Iaşi

De două ori "R" / Radu şi Răutu

În zilele de 5 şi 6 octombrie 2019, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui concursul internaţional de gimnastică ritmică - Iaşi Trophy 2019. Principalul organizator al competiţiei, CSŞ Unirea Iaşi a organizat joi, pe 3 octombrie, la Hotelul Sport, o conferinţă de presă la care au fost prezenţi antrenorii Constantin Radu şi Cătălina Radu, alături de sportivele Andreea Verdeş, Laura Aniţei şi Bianca Răutu.
În cuvântul său de deschidere, prof. Cătăliba Radu a menţionat: "În primul rând vreau să mulţumesc Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică care ne-a dotat cu un covor şi un podium de concurs, montate deja la sala noastră de antrenamente din cartierul Bularga. Vă mai informez că vom avea 200 de sportive la competiţia de la Iaşi, deci organizarea este bună, oraşul Iaşi este primitor şi gimnastele vin astfel an de an la Iaşi Trophy. Vă mai spun că, în ultima perioadă, am avut rezultate bune pe plan internaţional cu sportivele noastre, Andreea Verdeş şi Laura Aniţei, prima concurând în premieră la Jocurile Europene de la Baku, la senioare, unde a ocupat locul 5 la panglică, iar a doua a ocupat locul 5 la minge, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de Junioare de la Moscova.
În continuare ne chinuim la sala noastră de antrenamente din punct de vedere al înălţimii ei, care este de 6,20 metri în loc de 12 metri şi astfel nu putem exersa cum scrie la carte toate elementele. Sportivele noastre s-au adaptat acestei situaţii, unele mai bine altele mai puţin bine, dar mergem mai departe! O avem alături de noi şi pe Bianca Răutu, o viitoare campioană! Va mai anunţ că la Iaşi Trophy va fi prezentă în acest an şi Alexandra Piscupescu, vicepreşedinta federaţiei".
În continuare, prof. Constantin Radu a mai spus: "La Iaşi Trophy vom avea arbitri internaţionali şi sportive din Italia, Ucraina, Republica Moldova şi România. Gimnastica ritmică este un sport precis, este matematică. Un element dintr-un exerciţiu se repetă de sute de ori!".
La finalul conferinţei de presă, sportivele Laura Aniţei şi Andreea Verdeş au declarat că vor lupta pentru o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, iar pentru ele gimnastica ritmică nu are egal cu nici un sport. Eleva de 10 ani Bianca Răutu, din clasa a IV-a a Şcolii Gimnaziale Bogdan Petriceicu Haşdeu a spus că vrea să înveţe cât mai multe exerciţii la antrenamente, să obţină bune rezultate pe plan naţional şi să ajungă şi ea o reprezentantă de seamă a şcolii ieşene de gimnastică ritmică.
Competiţia de nivel internaţional din Sala Polivalentă din Iaşi va debuita sâmbătă, pe 5 octombrie, de la ora 9.30, iar ziua se va încheiat la ora 19.00 cu festivitatea de premiere pe obiecte. Duminică, pe 6 octombrie, competiţia va începe tot la ora 9.30 şi se va încheiat la ora 16.30, cu concursul pe ansambluri.
Vă informăm că la categoria senioare (anul de naştere 1998-2003), la cerc, minge, măciuci şi panglică, participă 10 sportive, ele fiind Valeria Gincu (SSRO Chişinău), Roxana Brighenti (CSŞ Unirea Iaşi), Valeria Nahaba (Speranţa Moldova), Daria Balmuj (CSU Braşov), Andreea Verdeş (CSŞ Unirea Iaşi), Alexandra Skulska (SSRO Chişinău), Irina Cazacu (Triumf Bucureşti), Violeta Gulica (Speranţa Moldova), Medeea Mic (LPS Baia Mare), Anika Jakab (Târgu Mureş).
La junioare (2004-2006), în cele două grupe A şi B, la coardă şi minge, respectiv măciuci şi panglică, se regăsesc în concurs şi ieşencele Christiana Străinu, Laura Aniţei şi Iasmina Burţilă.
Se vor organiza concursuri şi pentru categoria a III-a (2007 şi 2008), dar şi pentru  sportivele născute în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, separat pentru fiecare categorie de vârstă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu