miercuri, 4 decembrie 2013

A doua înfrângere la Prato pentru naţionala lui Nelu Stancea


Sursa foto: www.divisionecalcioa5.it

Pe 3 şi 4 decembrie, naţionalele de futsal seniori ale Italiei şi României s-au întâlnit în sala Estraforum din Prato pentru o "dublă" amicală, în perspectiva participării ambelor echipe la EURO 2014, de la Anvers (Belgia), de anul viitor.
După ce ieri Italia a învins România cu 5-0 (1-0), în această seară Italia a “recidivat” şi a învins din nou România, de data aceasta doar cu scorul de 4-1 (3-0).
Înaintea celor două partide s-a ţinut un moment de reculegere pentru o mare tragedie locală petrecută nu cu mult timp în urmă, într-un incendiu care a avut loc într-o fabrică din cartierul Macrolotto. 
De menţionat că în formaţia Italiei nu a evoluat portarul titular Stefano Mammarella, accidentat în partida de marţi seara.
Evoluţia scorului în partida “revanşă” a fost următoarea: 1-0 (min. 3:43 - Ercolessi), 2-0 (min. 10:26 – Leggiero), 3-0 (min. 19:24 -  Leggiero), 3-1 (min. 21:24 - Fl. Matei), 4-1 (min. 19:35 – Vampeta).
Vă mai informăm că, în ultimele 5 minute ale meciului, în multe momente, România a scos portarul în atac, pe acest post evoluând căpitanul Robert Lupu. Din păcate, elevii lui Nelu Stancea nu au reuşit să reducă proporţiile scorului, ei primind chiar şi un gol în ultimele secunde ale disputei, când poarta noastră era goală !
În faţa a 1.200 spectatori, au evoluat echipele:
- ITALIA: Putano - Ercolessi, Honorio, Murilo Ferreira, Kakà, apoi Lima, Del Ferraro, Leggiero, De Luca, Merlim, Bertoni, Follador, Vampeta, Miarelli. Selecţioner: Roberto Menichelli.
- ROMÂNIA: V. Iancu - Fl. Matei, Dobre, Lupu, Szocs, apoi Movileanu, Ignat, Răducu, Şotârcă, Al-Ioani, Stoica, Gherman, M. Matei, A. Grigoraş (rezervă de portar). Selecţioner: Nelu Stancea.
- Cartonaşe galbene: Fl. Matei (România).
- ARBITRI: Angelo Galante (Italia) - Borut Sivic (Slovenia); Michele Bensi (Italia) CRONOMETROR: Gaspare Maurici (Italia).
La meciul de la Prato, în tribuna oficială a fost prezent şi Alfredo Zaccardi, vicepreşedintele Diviziei de Fotbal în 5 (Divisione Calcio a cinque), adică Diviziei italiene de futsal.
De menţionat că la EURO 2014, cu turneul final la Anvers / Antwerp (Belgia), din perioada 28 ianuarie-8 februarie 2014, România este repartizată în grupa A, alături de Belgia şi Ucraina, iar Italia va evolua în grupa C, alături de Slovenia şi Azerbaidjan.
Celelalte grupe sunt: B (Rusia, Portugalia, Olanda) şi D (Spania, Cehia, Croaţia). Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale competiţiei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu