marți, 17 decembrie 2013

Ieşeanul Daniel Pancu, pasă de gol împotriva Greciei


Sursa foto: GSP
La iniţiativa lui Theodoros Zagorakis şi a lui Gheorghe Hagi, "Generaţia de Aur" a României, cea din 1994, a jucat în deplasare un meci amical caritabil de fotbal cu “Generaţia de Aur” a Greciei, cea care a câştigat EURO 2004.
În acest fel, România a avut şansa unei revanşe împotriva Greciei, după ce tricolorii lui Victor Piţurcă au pierdut barajul cu elenii (1-3 şi 1-1) şi ocazia de a evolua la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, de anul viitor.
Meciul dintre “veteranii” greci şi români s-a disputat la Salonic, pe terenul lui PAOK, acolo unde antrenorul tricolorilor a fost Anghel Iordănescu (recent ales şi director tehnic în cadrul FR Fotbal), care a mai fost ajutat de “secunzii” Ilie Dumitrescu şi Gabi Balint.
În final, Grecia 2004 - România 1994 a fost 1-1 (1-0), după un meci aprig disputat, în care gazdele au aliniat o formaţie mai tânără decât oaspeţii şi acest lucru s-a văzut pe parcursul disputei !
În min 40, Charisteas înscrie în poarta lui Preda, din colţul careului şi deschide tabela de marcaj (1-0). Spre finalul partidei, în min 88, Bratu înscrie la capătul unei faze superbe a "tricolorilor", în care ieşeanul Daniel Pancu i-a pasat decisiv, cu călcâiul, autorului golului, aflat totuşi într-o uşoară poziţie de ofsaid (1-1).
Echipa de start a României a fost: Stelea – Dan Petrescu, Belodedici, Gh. Popescu, Iosif Rotariu - Sabău, Didi Prodan, Gîlcă, Hagi – Răducioiu, Vlădoiu. Au mai jucat pe parcursul meciului: Preda - Dănciulescu, Bratu, Viorel Moldovan, Ogăraru, Iencsi, Pleşan, Daniel Pancu, Mara, Falemi, Iulian Miu.
Grecia 2004 a aliniat următorul “11” de start: Nikopolodis - Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas - Basinas, Georgiadis, Zagorakis, Tsartas - Charisteas, Nikolaidis.
Partida de la Salonic a fost vizionată luni seara de 10.000 spectatori.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu