sâmbătă, 14 decembrie 2013

Lumini şi umbre în handbalul masculin ieşean !



* Etapa a 13-a din Seria A a Diviziei A de handbal masculin a programat sâmbătă două partide cu implicaţii ieşene.

În ultima rundă a turului de campionat, în sala de sport din comuna Miroslava, gazdele de la Politehnica Ştiinţa Miroslava Iaşi au fost învinse la scorul de 25-26 (16-12) de către CSU Galaţi. A fost o victorie surprinzătoare a oaspeţilor de la Dunăre, mai ales că, în min. 45, ieşenii conduceau la o diferenţă de 6 goluri ! “Nu pot da vina pe băieţi pentru această înfrângere ! Suntem cu toţii supăraţi, mai ales că, în ultimele 15 minute ale jocului ne-am prăbuşit încet-încet în joc şi am pierdut la un gol diferenţă !”, ne-a declarat după meciul de la Miroslava antrenorul principal al gazdelor, Florin Spiridon.
Golurile ieşenilor au fost reuşite de Negru 4, Dîl 5, Albu 1, Caciuc 3, Folescu 4, Vulpe 6 şi Czari 2.
Într-un alt joc al etapei, găzduit de data aceasta de Sala LPS din Dealul Copoului, HC Universitas Iaşi s-a impus în faţa echipei HCM Câmpina la scorul de 36-22 (15-11). Pentru echipa ieşeană, antrenată de Costel Schender, au marcat: Ifrim 9, Gabriel Dumitrache 6, Huzum 6, Trofin 3, Lazăr 1, Cristi Moraru 3, Grosu 2, Ştefan Dumitrache 1, Poteră 2, Piu 2 şi Bocman 1. “A fost o victorie frumoasă, dar neconcludentă spun eu, deoarece am obţinut-o în faţa echipei din Câmpina, fără nici un punct în acest sezon. Vom da o vacanţă sportivilor de Crăciun şi Anul Nou, după care ne vom apuca foarte serios de treabă, timpul fiind scurt până la începutul returului”, a menţionat după meciul din Sala LPS antrenorul Costel Schender.
Vineri, în debutul rundei s-a disputat meciul Handbal Teleorman Alexandria – LPS Piatra Neamţ 50-24 (27-11).
Celelalte partide din ultima etapă a turului sunt programate duminică, pe 15 decembrie, astfel: CSM Focşani – Universitatea Târgovişte, HC Vaslui – Ştiinţa Municipal Dedeman II Bacău, HC Buzău – CSM Ploieşti, iar CSM Călăraşi va sta, deoarece HCM Botoşani s-a retras din campionat.
Prima etapă a returului este programată pe 26 ianuarie 2014, cu meciul Poli Ştiinţa Miroslava Iaşi – HC Universitas Iaşi.
Dar până atunci, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui la începutul săptămânii viitoare două partide restante din campionatele interne, astfel:
- Baschet masculin, Liga I, Seria C, etapa a 13-a:
Luni, 16 decembrie, ora 14.00: Politehnica CSŞ Unirea Iaşi – BCM II Piteşti.
- Volei feminin, Divizia A 1, Etapa a 12-a:
Marţi, 17 decembrie, ora 17.00: Penicilina Iaşi – CS Volei Alba Blaj.
Intrarea spectatorilor va fi liberă la aceste două partide de baschet şi volei, ambele cu emoţii mai mici sau mai mari pentru echipele ieşene şi pentru susţinătorii acestor formaţii.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu