luni, 23 decembrie 2013

Brazilia, campioană a lumii la handbal feminin !!!


Sursa foto: Serbia 2013

În finala de la Belgrad din cadrul Campionatului Mondial de handbal feminin, surprinzătoarea naţională a Braziliei s-a impus în faţa Serbiei cu scorul de 22-20 (13-11) şi a cucerit primul titlu mondial din palmaresul echipei antrenate de Morten Soubak.
Chiar dacă „Kombank Arena" din Belgrad a înregistrat un record de 19.467 spectatori la marea finală, gazdele din Serbia au capotat în faţa oaspetelor din Brazilia şi au ratat medalia de aur la care se aştepta toată lumea ! Principalele marcatoare din finala pentru locurile 1-2 au fost NASCIMENTO Alexandra – 6 goluri (cu 3 din 7 metri) – pentru Brazilia, respectiv CVIJIC Dragana – 5 goluri (cu 1 din 7 metri) – pentru Serbia.
Brazilia este a doua echipă din afara Europei care câştigă medaliile de aur la Mondialele de handbal feminin, după Coreea de Sud, în anul 1995.
Cea mai bună jucătoare a turneului a fost declarată brazilianca Eduarda Amorim, care evoluează pe postul de inter dreapta şi joacă pentru echipa maghiară Gyor.
Lotul campion al Braziliei de la C.M. din Serbia a avut următoarea componenţă:
ARENHART Barbara (Hypo), PESSOA Mayssa (Dinamo Volgograd) - DINIZ Fabiana (Hypo), NASCIMENTO Alexandra (Hypo), ROCHA Samira (Mios), PIEDADE Daniela (Krim), ANDRADE Amanda (Concórdia), DA SILVA Fernanda (Hypo), RODRIGUES Ana (Hypo), GOMES Elaine (Força Goiás), SOUZA Karoline (Tvis Holstebro), AMORIM Eduarda (Gyor), NUNES Deborah (Metodista), COSTA Mariana (Team Vendsyssel), MOURA Mayara (Adblu), CAVALEIRO Deonise (Hypo).
După cum se poate observa, multe jucătoare ale Braziliei evoluează la echipele de top din Europa, în Austria, Ungaria şi Rusia.
Tot duminică, în finala mică a Campionatului Mondial din Serbia, cea pentru locurile 3-4, Danemarca a învins Polonia cu scorul de 30-26 (12-15). Principalele marcatoare au fost: KRISTIANSEN Kristina – 10 goluri (cu 2 din 7 metri), pentru Danemarca, respectiv KULWINSKA Patrycja – 5 goluri, pentru Polonia.
Până la cele două finale pentru podium, în cadrul C.M. de handbal feminin din Serbia, faza jocurilor eliminatorii a menţionat următoarele rezultate:
- Optimi de finală:
Germania – Angola 29-21, Franţa – Japonia 27-19, Polonia – România 31-29, Danemarca – Muntenegru 22-21, Ungaria – Spania 28-21, Brazilia – Olanda 29-23, Norvegia – Cehia 31-21,
Coreea de Sud – Serbia 27-28.
- Sferturi de finală:
Brazilia – Ungaria 33-31, Polonia – Franţa 22-21, Danemarca – Germania 31-28, Serbia – Norvegia 28-25.
- Semifinale:
Polonia – Serbia 18-24, Brazilia – Danemarca 27-21.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu