duminică, 7 decembrie 2014

Calificare istorică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru CFR Olimpia ACB Iaşi !


Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi

Liga Campionilor la popice a programat sâmbătă, 6 decembrie 2014, a doua manşă din optimile de finală ale competiţiei.
Partida Racing Club Strasbourg (Franţa) – CFR Olimpia ACB Iaşi (România), găzduită de arena cu patru piste pe plăci „Jean-Nicolas Müller”, din Strasbourg, a fost arbitrată de francezii Gil DUBIEF şi Philippe FRIEDRICH.
În prima manşă, în propria arenă, ceferiştii ieşeni i-au învins pe francezi cu scorul de 5-3 la puncte de echipă (13-11 la puncte de set / manşe câştigate; 3449 p.d. – 3395 p.d.) şi au aşteaptat cu încredere şi speranţă partida retur şi promovarea în sferturile de finală ale competiţiei, aceleaşi gânduri având însă şi formaţia alsaciană, acolo unde evoluează şi doi lansatori români, Ion-Florin Bratu şi Ştefan Gogoriţă. Mai mult chiar, unii suporteri franceză sperau ca echipa din Strasbourg să câştige clar în faţa ceferiştilor ieşeni, cu scorul de 8-0 !!!
De menţionat că Racing Club Strasbourg este de 21 ori consecutiv campioană naţională în Hexagon şi după 8 runde conduce ierarhia la zi şi în acest sezon, cu 14 puncte la activ, după 7 victorii şi o singură înfrângere.
Ieşenii au deplasat în Franţa un lot de 8 sportivi, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Costică Ciurdea, Ion Cercel, Ioan Hordilă, Mănel Manea, Florin Opincă, Bogdan Tudorie şi Gyula Veres.
Pentru meciul de sâmbătă, din Champions League, Racing Club Strasbourg a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: BRATU Ion-Florin, DONNATE Romain, EBEL Jean-Claude, EIBEL Bruno, GOGORIŢĂ Ştefan, HARTMANN Julien, HOFERER Christian, KOELL Frederic (căpitan de echipă şi cel care face formaţia de start !!!), MOREIRA Alexis, SCHMITT Julien, WALTZ Bastien. Oficiali: EBEL Jean-Claude şi JANUS Gérard (preşedinte, care este şi primarul localităţii franceze Fort-Louis, din regiunea Alsacia / Departamentul Bas-Rhin, cu mandat 2014-2020).
În final însă, speranţele francezilot s-au năruit, deoarece ieşenii au reuşit o nouă victorie de senzaţie în faţa campionilor din Strasbourg, de data aceasta chiar pe terenul acestora.
Rezultatul final a fost: Racing Club Strasbourg – CFR Olimpia ACB Iaşi 3-5 la puncte de echipă (9-15 la puncte de set / manşe câştigate; 3419 p.d. - 3555 p.d.)
După primele trei manşe din cel de-al doilea schimb, ieşenii conducem deja cu 3-1 la puncte de echipă, aveau şi 12 manşe câştigate şi deci erau virtual calificaţi în sferturile de finală din Liga Campionilor !!!
Au evoluat următorii sportivi:
- Racing Club Strasbourg (Franţa):
1. Alexis Moreira - 511 p.d. (0 manşe, 0 puncte)
2. Julien Schmitt - 614 p.d. (2 manşe, 1 punct)
3. Ştefan Gogoriţă - 565 p.d. (1 manşă, 0 puncte)
4. Christian Hoferer (393 p.d.) & Romain Donatte (142 p.d.) - 535 p.d. (1 manşă, 0 puncte)
5. Bruno Eibel - 583 p.d. (2 manşe; 1 punct)
6. Frederic Koell - 611 p.d. (3 manşe; 1 punct)
- CFR Olimpia ACB Iaşi (România):
1. Ioan Hordilă - 639 p.d. (4 manşe; 1 punct)
2. Florin Opincă - 571 p.d. (2 manşe; 0 puncte)
3. Gyula Veres - 575 p.d. (3 manşe, 1 punct)
4. Ion Cercel - 602 p.d. (3 manşe, 1 punct)
5. Mănel Manea - 581 p.d. (2 manşe; 0 puncte)
6. Costică Ciurdea - 587 p.d. (1 manşă, 0 puncte)
La finalul partidei de la Strasbourg, antrenorul formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, ne-a declarat: "Sunt foarte bucuros, atât pentru rezultat, cât şi pentru jocul practicat de toţi băieţii noştri. Este un moment mare pentru echipa noastră de popice, care a reuşit, în premieră o calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Înainte de meci am spus, inclusiv în faţa camerelor de televiziune din Iaşi, că vom juca mai bine în deplasare şi ne vom califica şi ne-am ţinut de cuvânt. Toţi băieţii au jucat foarte bine, îi felicit din nou. Mulţumesc suporterilor noştri pentru susţinere în meciul de la Strasbourg şi gazdelor franceze pentru ospitalitate !".
Duminică, în localitatea franceză Seltz, acolo unde sunt cazaţi popicarii români, CFR Olimpia ACB Iaşi a fost invitată de localnicii de la Couronne SELTZ (echipă de primă ligă în Franţa, acolo unde evoluează trei lansatori cu numele SCHMITT) la un antrenament cu public, lucru acceptat de sportivii români cu multă amabilitate, după cum ne-a spus acelaşi Remus Antimirescu.
Luni, pe 8 decembrie, popicarii ieşeni vor reveni în ţară, pe calea aerului, pe ruta Basel (Elveţia)-Cluj şi apoi cu trenul până la Iaşi sau în alte localităţi de domiciliu ale sportivilor, alături de o parte dintre suporterii echipei ceferiste, ceilalţi „fani” revenind în ţară cu trenul sau maşina.

* CFR Cluj a ratat promovarea în sferturile de finală din Liga Campionilor

Tot sâmbătă, la Târgu Mureş, sub arbitrajul lui Gheorghe Blasicz (Mediaş) s-a jucat meciul CFR Cluj – KK Neumarkt Imperial Life (Italia; în tur: 1-7) 2-6 la puncte de echipă (8,5 - 14,5 la puncte de set / manşe câştigate; 3428 p.d. - 3498 p.d.).
După acest nou succes, italienii s-au calificat în sferturile de finală din Liga Campionilor.
Pentru ceferiştii clujeni, antrenaţi de Grigore Blaga, au punctat: Dorin Virgil - 529 p.d. (0,5 manşe câştigate; 0 puncte de echipă), Merza Robert - 621 p.d. (2; 1), Figlea Ioan - 577 p.d. (0; 0), Dudaş Bogdan - 566 p.d. (1; 0), Petruţ Mihălcioiu - 588 p.d. (3; 1) şi Vlad Sabău - 547 p.d. (2; 0).
De la "italieni" s-au remarcat Kovacs Gabor - 629 p.d., Kiss Tamas - 621 p.d. şi Righi Georg - 595 p.d.
Celelalte rezultate de sâmbătă, de „Sf. Nicolae”, din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la popice au fost:
- ”Medvescak”  Zagreb (Croaţia) - Szegedi TE (Ungaria, deţinătoarea trofeului; în tur: 1-7) 2-6 la puncte de echipă;
- KK Makpetrol Skopje (Macedonia) - KK Belgrad (Serbia; în tur: 0-8) 3-5;
- KK Zadar (Croaţia) - BSV Voith St. Pölten (Austria; în tur: 3-5) 5-3 (s-au calificat austriecii, la total manşe câştigate, cu 26,5 – 21,5);
- SKK Rokycany (Cehia) - Zeleziane Podbrezova Sport (Slovacia; în tur: 2-6) 2-6;
- KS ”Alfa-Vector” Tarnowo (Polonia) - KK Zapresic (Croaţia; în tur: 0-8) 1-7.
A fost deja calificată în sferturile de finale echipa SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (Germania), după 8-0 şi 7-1 în faţa formaţiei “NIS PUT” Nis (Serbia), ambele meciuri fiind jucate în Germania, al doilea în devans.
În sferturile de finală ale Ligii Campionilor sunt programate partidele:
- Szegedi TE (Ungaria) - KK Zapresic (Croaţia);
- SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (Germania) - KK  Neumarkt Imperial Life (Italia);
- KK Belgrad (Serbia) – CS CFR Olimpia ACB Iaşi (România);
- BSV Voith St. Pölten (Austria) - Zeleziane Podbrezova Sport (Slovacia).
Confruntările din sferturi sunt programate pe 24 ianuarie (turul) şi 14 februarie 2015 (returul).
Învingătoarele din sferturi vor promova apoi la turneul final de patru (FINAL FOUR), din 28-29 martie 2015, din localitatea germană Straubing.

* Cantonament la Poiana Braşov pentru loturile României de popice

De săptămâna viitoare, după cum ne-a declarat secretarul general al FR Popice-Bowling, Constantin Stamatescu, dar şi antrenorul federal Remus Antimirescu, loturile naţionale ale României de popice de seniori şi senioare vor intra într-un cantonament de 10 zile la Poiana Braşov, printre ei fiind şi câţiva lansatori de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Pentru naţionala de seniori vor intra în cantonament lansatorii Mănel Manea, Gyula Veres, Florin Opincă, Bogdan Tudorie, Ion Cercel, Paul Rohotin (toţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, Paul Rohotin dorind să revină din Germania la echipa ieşeană de la 1 ianuarie 2015), Petruţ Mihălcioiu, Dorin Virgil şi Vlad Sabău (CFR Cluj), Radu Balaban (Inter Petrila).
Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi) nu poate participa la acest cantonament, deoarece nu poate să se învoiască de la serviciu, el muncind la o mină de cărbune din Valea Jiului.
În luna mai 2015, România va participa la Campionatele Mondiale de popice de la Speichersdorf (Germania), la seniori şi senioare, dar şi la juniori (Under 18).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu