miercuri, 24 decembrie 2014

Devenit „major” în 2014, CDS NIKONS Iaşi s-a întâlnit cu Moş Crăciun într-un spectacol grandios la Ateneul Tătăraşi !




Din aprilie 1996 , data la care a fost înfiinţat Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi şi până astăzi au trecut 18 ani şi 8 luni, timp în care sportivii antrenaţi acum de Amira Niculiţă au avut numeroase reuşite pe plan naţional şi internaţional, la toate categoriile de vârstă şi clase valorice din cadrul competiţiilor la care au participat, în România, Danemarca, Cehia, Serbia, Rusia, Ucraina, Germania , Polonia, Slovenia, Republica Moldova, Bulgaria .
Suntem mândri de aceste performanţe. Au fost obţinute cu multă muncă în decursul anilor, renunţări şi, uneori, cu sacrificii. Dar, simţim mândrie nemăsurată atunci când vedem ca seminţele presărate în sufletul şi în mintea sportivilor dau roade, când, în ochii spectatorilor  citim admiraţie pentru ţinuta şi eleganţa lor, când dovedesc puterea de a ura succes perechii concurente, sau când, cu lacrimi în ochi, hotărăsc că vor să câştige !”, ne-a declarat prof. Mariana Niculiţă, preşedinta CDS Nikons Iaşi, cea care, pe viitor, vrea însă să predea ştafeta domnişoarei Amira Niculiţă, nimeni alta decât fiica ei. 
În acest context, marţi seara, pe 23 decembrie 2014, în sala de spectacole a Ateneului Tătăraşi, a avut loc, timp de două ore, un grandios spectacol de dans sportiv oferit de CDS NIKONS Iaşi (devenit „major” anul acesta, la 18 ani de la naştere) şi dedicat lui Moş Crăciun şi spectatorilor care au umplut până la refuz sala din cartierul ieşean Tătăraşi. A fost tradiţionalul spectacol cu public de la finele fiecărui an, în care fanii dansului sportiv ieşean au putut urmări LIVE momente de mare spectacol şi rafinament oferite de tinerii sportivi de la CDS NIKONS Iaşi, sub coordonarea antrenoarei Amira Niculiţă, ajutată mereu, la partea tehnică, de mama Mariana şi tatăl Constantin (alias Mitică) Niculiţă.
În prezentarea Emei Tănase, au avut loc 15 momente de dans sportiv în cadrul spectacolului menţionat, la care şi-au adus contribuţia sportivii care se pregătesc în cele două săli, din cartierele Păcurari şi Nicolina, sub îndrumarea lui Amira Niculiţă. De la începători, la avansaţi şi până la performeri, sportivii de la NIKONS au dansat standard şi latino pentru spectatorii din sală, acolo unde s-au aflat familiile celor de pe scenă, dar au dansat şi pentru Moş Crăciun, care nu i-a uitat nici anul acesta ! S-a dansat samba, cha-cha şi jive, dar şi vals lent, rumba, tango, quik-steep, apoi colaj latino, colaj standard, country, rapp, salsa, dans de formaţie.
Au fost mereu în centrul atenţiei perechile de performeri: Bogdan Albu Talancă – Andreea Bunduc, Cosmin Dorneanu – Lorena Păduraru, Dragoş Iftode – Cezara Samoilă, Codrin Agavriloaie – Emilia Albu, Gabriel Olariu – Lisa Lupu, Alexandru Livadaru – Laura Ananei.
În finalul manifestării de la Ateneul Tătăraşi, Moş Crăciun a cântat colinde cu sportivii de pe scenă şi publicul din sală, a împărţit artiştilor de la CDS NIKONS Iaşi frumoase cadouri, medalii şi trofee sportive.
În zilele de 5 şi 6 ianuarie vom relua activitatea la cele două săli din Păcurari şi Nicolina şi ne vom pregăti pentru concursurile din 2015, acolo unde ne dorim cât mai multe locuri în finale şi cât mai multe medalii cucerite. Un nou spectacol cu public îl vom realiza pe 8 martie 2015, de Ziua Mamei, dar vom participa, la fel ca şi anul acesta, la multe evenimente unde suntem invitaţi. Dorim tututor colaboratorilor noştri, DJST Iaşi, conducerii Ateneului Tătăraşi şi mass-mediei un Crăciun fericit şi La mulţi ani 2015 !”, ne-a mai spus antrenoarea Amira Niculiţă.
Iar în final, preşedinta Mariana Niculiţă a mai menţionat: „Chiar dacă  va deveni probă olimpica abia peste câţiva ani, dansul sportiv este important pentru dezvoltarea şi formarea generaţiei viitoare. Dansul sportiv nu este divertisment, cum este uneori apreciat superficial,   este sport. Un sport care educă şi dezvoltă procese psiho-intelectuale, priceperi şi deprinderi, gândire logică, atenţie distributivă şi concentrată, memorie, spirit de ordine şi disciplină, punctualitate şi seriozitate. Practicarea dansului sportiv are menirea de a realiza la copii performanţe ale gândirii, apoi supleţea, independenţa şi creativitatea, ameliorează imaginea corporală şi contribuie la integrarea cu uşurinţă în colectivitate. De aceea, dansul sportiv este predat şi în şcoli şi grădiniţe, în acest moment, ca materie opţională !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu