luni, 29 decembrie 2014

“EDITORIAL SFC”: Sportul ieşean, la finele anului 2014


Dan Teodorescu - redactor şef editor al publicaţiei SPORT FAN CLUB

Anul 2014 a însemnat pentru mine anul în care am scăpat de anul 2000 cu 13 în coadă ! Am dorit să fie un an sportiv fără ghinioane, dar “ghinionul” de a nu avea în Iaşi o echipă care să facă performanţă în Europa, excluzând aici formaţia de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, văd că totuşi persistă ! Persistă spun eu şi din cauza unui management vădit neperformant al celor care cheltuiesc banii în sportul ieşean pe echipe de amatori şi nu de profesionişti.
De ce nu am avea şi noi echipe de top european în sporturile tradiţionale în Iaşi, precum handbal şi volei feminin, baschet masculin sau rugby, iată o întrebare pusă mereu în ultimii ani, dar răspunsurile concrete şi corecte nu vor sau nu pot a fi rostite !
Avem totuşi sport în Iaşi la nivel international, în probele individuale şi de echipaje la canotaj, judo, şah, atletism, culturism-fitness, radioamatorism, tir, karate tradiţional, arte marţiale, haltere, gimnastică ritmică, box sau dans sportiv. Din păcate, însă, nici măcar în probele individuale Iaşul nu poate să-şi ţină campionii acasă, şi acest lucru s-a văzut cu Tiberiu Dolniceanu şi Mihaela Petrila şi cu siguranţă se va vedea în 2015 cu canotoarea Irina Dorneanu, halterofilul Ilie Ciotoiu şi lista rămâne deschisă !
Chiar dacă Iaşul nu are un complex sportiv de top european, ci doar un proiect fără finanţare în acest moment în zona Ciric, municipiul nostru a organizat cu brio în 2014 competiţii de top, la nivel international, la şah şi tenis de câmp, cu felicitări adresate organizatorilor şi Fundaţiei Sportului Ieşean.
Iaşul este în acest moment capitala şahului şi popicelor din România, două sporturi care fac mare performanţă în urbea noastră. Şi ne bucurăm de acest lucru şi dorim ca acest standard să nu fie coborât în anii următori ! De fapt, calificarea echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după o dublă victorie împotriva francezilor de la Racing Club Strasbourg, o performanţă istorică în sportul ieşean, a fost evenimentul care m-a emoţionat şi m-a bucurat cel mai mult în 2014 !
În final, vă spun şi eu “La mulţi ani 2015”, un an preolimpic în care sperăm ca ieşenii noştri să obţină cât mai multe calificări la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016 ! 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu