luni, 12 septembrie 2016

Ieşeanca Andreea Verdeş a avut o evoluţie promiţătoare în elita gimnasticii ritmice


Campionatul Mondial al Cluburilor – AEON CUP 2016 la gimnastică ritmică s-a încheiat, ieri, la Tokio cu victoria echipei Gazprom – Rusia, care le-a avut în componenţă pe campioana olimpică Margarita Mamun şi pe campioana europeană de juniori Mariia Sergheeva. România a fost reprezentată de o combinată Olimpia Bucureşti - “Saligny” Iaşi, alcătuită din senioarele Ana Luiza Filioreanu, Andreea Verdeş şi junioara Alice David.
Gimnastele noastre s-au comportat foarte bine în calificări, clasându-se pe primul loc între cele 24 de formaţíi care s-au prezentat la start. Ocupantele locurilor 1-3 din această fază s-au alăturat primelor cinci clasate la ediţia anterioară în finala competiţiei. Evoluţiile fetelor noastre au fost apreciate de specialişti, în condiţiile în care la start s-au aliniat doua dintre cele trei medaliate la Rio, ocupantele locurilor 5 si 9, precum şi multe dintre laureatele Campionatului European din acest an, la seniori şi juniori.
În finală, după primele două obiecte, româncele se aflau pe locul 6. Într-o astfel de companie, sportivele noastre s-au străduit să execute cât mai bine exerciţiile pentru clasarea pe locul 5, care le-ar fi trimis direct în finală la ediţia următoare. După o luptă pe sutimi de punct, combinata Olimpia Bucureşti - “Saligny” Iaşi s-a clasat pe poziţia a 8-a. Ieşeanca Andreea Verdeş a avut, în etapa decisivă, la toate cele patru obiecte, note superioare faţă de calificări. La individual, ea a ocupat poziţia a 14-a, iar Ana Luiza Filioreanu locul 9. Rezultatele sunt promiţătoare şi demonstrează că gimnastele de ritmică au potenţial pentru a obţine şi medalii în competiţiile internaţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu