miercuri, 14 septembrie 2016

Poli Iaşi la handbal masculin: Obiectiv - Promovarea!


Echipa de handbal masculin Politehnica Iaşi debutează sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 17.00, în Sala L.P.S. din Copou în noua ediţie a Diviziei A, având ca obiectiv promovarea în Liga Naţională. Din această perspectivă, prima întâlnire a sezonului se anunţă una extrem de interesantă şi atractivă prin faptul că şi adversara, C.S. Ştiinţa Municipal Bacău, ţinteşte primul loc în seria A. Pentru a-şi atinge ţelul, gruparea ieşeană a parcurs mai multe etape complexe de pregătire, care au permis creşterea capacităţii fizice, realizarea unor scheme tactice în regim de viteză şi cristalizarea unei formule de bază.
În pauza competiţională au fost legitimaţi handbalişti cu experienţă în primul eşalon sau chiar la nivel internaţional, precum Valentin Pătru (conducător de joc, 28 de ani, de la C.S.M. Bucureşti), Vlad Stoica (inter stânga, 28 ani, de la Pandurii Lignitul Tg.Jiu), Alin Pleşca (portar, 25 ani, de la Dobrogea Constanţa, format la L.P.S. Iaşi), Alin Sâncelean (extremă, 22 ani, C.S.M. Bucureşti), Alin Budui (extremă, 22 ani, C.N.O.E. Sighişoara, campion mondial universitar), Andrei Voinea (pivot, 22 ani, C.N.O.E. Sighişoara), Andrei Spiridon (portar, 30 de ani, C.S.U. Suceava). Alături de aceştia, colectivul tehnic, din care fac parte Cornel Bădulescu - director tehnic şi Florin Spiridon - antrenor, se bazează pe o serie de jucători care au făcut parte şi în campionatul trecut din echipă, dar şi pe câţiva handbalişti proveniţi de la Liceele cu program sportiv din Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Piatra Neamţ care îşi pot demonstra calităţile: Marius Pricop, Sandu Ionică (portari), Gabriel Dumitrache, Cezar Macovei, Cosmin Bibirig (conducători de joc), Florin Dimofte, Cosmin Chirilă, Daniel Topolniceanu. Codrin Demir, Alexandru Vulpe (interi), Mădălin Evu, Ştefan Dumitrache, Alexandru Dumitrache.
"În această ediţiei mai râvnesc promovarea CS Ştiinţa Municipal Bacău, Farul Constanţa şi H.C.M. Buzău. Va fi o dispută directă, dar şi una de la distanţă, fiecare meci fiind important. Am încredere în jucătorii noştri cu care încercăm să construim nu doar o echipă redutabilă, dar şi un grup omogen. Alături de cei cu experienţă, am adus în lot tineri care vor avea posibilitatea să urmeze traseul performanţei" – ne-a declarat prof. Cornel Bădulescu. Condiţiile materiale sunt asigurate de club, de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, dar şi de Fundaţia Sportului Ieşean.
"Ne-am străduit să asigurăm condiţii optime de pregătire şi de viaţă jucătorilor, la nivelul unei formaţii pretendente la promovare. Aşteptăm la meciuri un public numeros, ştiut fiind că handbalul are la Iaşi o tradiţie frumoasă şi, în acest context, avem spectatori avizaţi. Primul eveniment este sâmbătă. În dificila partidă cu C.S. Ştiinţa Municipal Bacău ne dorim doar  victoria. Sunt încrezător că demersurile noastre, din anii trecuţi, privind revenirea în elita handbalului se vor împlini la sfârşitul acestei ediţii", a declarat Leonida Antohi, preşedintele C.S.U. Politehnica Iaşi.
Programul complet al primei runde din Divizia A - Seria A, arată astfel:
- 16 septembrie: AHC DOBROGEA SUD CONSTANŢA II - ACS ATLETICO ALEXANDRIA.
- 17 septembrie: CSM BUCUREŞTI II - CSM BOTOŞANI, CS POLITEHNICA IAŞI -
CS ŞTIINŢA MUNICIPAL BACĂU, CSM PLOIEŞTI - CSM CIMENTUL BICAZ, LPS PIATRA NEAMŢ - CS HC BUZĂU 2012, CSU DANUBIUS GALAŢI - HC FARUL CONSTANŢA.
Echipa CSU TÂRGOVIŞTE va sta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu