duminică, 11 septembrie 2016

Povestea unui raliu organizat de campioni pentru campioni! Simone Tempestini a câştigat "Cotnari Rally Iaşi"



Dupa trei zile de lupta cu secundele si macadamul, cel mai important eveniment automobilistic al anului a ajuns la sfarsit. Pilotul italian Simone Tempestini a castigat Cotnari Rally Iasi de o maniera categorica (si-a adjudecat 8 din cele 9 probe speciale), devenind tot la Iasi, pentru al doilea an consecutiv campion national al Romaniei.
Desi la SuperSpeciala de la Rapa Galbena, Simone Tempestini a terminat abia pe locul 3, in probele de vineri si de sambata, echipierul Napoca Rally Academy a dovedit ca in acest moment este cel mai bun pilot din Romania, din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Pe un Ford Fiesta R5, echipajul Simone Tempestini - Marc Banca a terminat Cotnari Rally Iasi cu timpul de 1 oră 10:41.7 min. Pe locul secund, dupa o lupta superba, s-a clasat echipajul Dan Girtofan  - Tudor Marza, care a pilotat o Skoda Fabia R5, cu care au incheiat raliul cu timpul de  1 oră 12:35.9 min. Pe a treia treapta a podiumului s-a clasat un alt fost campion national. Echipajul Gergo Szabo - Karoly Borbely a terminat competitia la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, cu timpul de 1 oră 13:08.7 min.
Un moment cu adevarat deosebit s-a petrecut la finalul probei Dobrovat (Power Stage). Aici a avut loc si ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloti de pe ultima trecere pe aceasta proba. Festivitatea de premiere a fost organizata de primaria Comunei Ciurea, iar pilotii au fost imbracati pe podium cu sumane si caciuli de cioban, spre satisfactia lor si a sutelor de spectatori prezenti pe aceasta proba.
Adevarata festivitate de premiere a celor mai buni piloti din campionatul Romaniei a avut loc pe podiumul amplasat in fata Primariei Municipiului Iasi, pe bulevardul Ştefan cel Mare si Sfant. Ceremonia a fost coordonata de jurnalistul TVR Iasi, Lucian Lucescu, director de imagine al Cotnari Rally Iasi 2016.
Dupa festivitatea de premiere, pilotii, oficialii, organizatorii si fanii motorsportului romanesc au fost invitati de primarul Mihai Chirica sa viziteze Palatul Roznovanu, sediul Primăriei ieşene.

* Ce ne-au spus piloţii şi nu numai...

Cotnari Rally Iasi a fost a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS). Întrecerea a fost organizata de Asociatia Sportiva XS Motorsport, în colaborare cu Primaria Municipiului Iasi si Compania Cotnari.
Gazda raliului a fost Hotelul International, iar masina oficiala a fost Ford, prin dealerul local ATI Motors.
Iata si principalele declaratii dupa Cotnari Rally Iasi 2016:
- Simone Tempestini, campion national: "Pentru mine, Raliul Iasului este foarte important, am reusit si in acest weekend sa am un rezultat foarte frumos. Ma bucur foarte mult pentru ca aici la Iasi am reusit sa obtin titlul national. Acum imi doresc sa mearga tot asa mai departe, vreau sa multumesc echipei mele care ma sustine. Aici la Iasi am gasit problele perfecte si a fost un raliu foarte distractiv. Urmeaza Raliul de la Corsica si va trebui sa fiu foarte concentrat, imi doresc si acolo sa am un rezultat bun"
- Dan Girtofan, pilot, clasat pe locul secund: "A fost un raliu la inaltime, asa cum au fost si cele doua saritoare. Un raliu superb, vremea a fost superba, a tinut cu noi, iar publicul a fost foarte numeros. Chiar un raliu super reusit, cu acea Rapa Galbena care a facut deliciul publicului. Totul a fost perfect de la organizare, pana la sprijinul oferit de domnul primar Mihai Chirica si de autoritatile locale. În adancul sufletului am o amaraciune ca nu am castigat, dar sunt fericit ca am fost invins de un talent al motorsportului, chiar daca nu e roman, dar a fost crescut aici pe probele speciale din Romania si de asta trebuie sa fim mandri".
- Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi: "Din fericire, totul s-a incheiat cu bine, nu am avut victime, nu a fost niciun accident. S-a vazut efortul fiecaruia dintre voi, cei care v-ati implicat. A fost o etapa exceptionala atat in oras cat si in afara orasului. Multumim tuturor celor implicati. Pilotii au fost mai atrasi si mai multi fata de alti ani la Iasi, au venit in numarul cel mai mare la Iasi. Pilotilor le place Iasul, este o forma de reclama, ei sunt mesagerii orasului nostru, iar scopul este sa facem la Iasi o etapa internationala de liga europeana".
- Noris Mageanu, presedinte Federatia Romana de Automobilism Sportiv: "A fost o etapa cu organizare de top, cu multe surprize pregatite, asa cum ne-au obisnuit in ultimii ani organizatorii Cotnari Rally Iasi. Sunt foarte bucuros de concurenta de la start, una cu adevarat record in acest sezon. Înca o data Iasul si Raliul Iasului dovedesc ca sunt in top. Vreau sa-i felicit pe toti pilotii care au luat startul la Cotnari Rally Iasi, dar in primul rand felicitarile mele se indreapta spre Simone Tempestini, cel care a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca este cel mai bun pilot in acest moment in Campionatul National de Raliuri Dunlop".
- Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: "Multumesc din suflet echipei, fara ea nu puteam face absolut nimic. Am terminat si suntem acolo unde trebuia sa fim, adica acolo sus. Nimeni nu e perfect, dar cea mai mare calitate a noastra este ca am corectat imediat orice imperfectiune si facem ca totul sa iasa bine la final. |i felicit pe Simone Tempestini, Dan Gartofan si Gergo Szabo pentru rezultatele de la Iasi si pe toti pilotii care au luat startul la Cotnari Rally Iasi. Multumesc si autoritatilor, sponsorilor si tuturor celor care au fost alaturi de noi pentru a organiza la cel mai inalt nivel aceasta etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop".

* Clasament final la "Cotnari Rally Iasi 2016":

În Raliul de la Iaşi, ierarhia finală a fost următoarea:

1. Simone Tempestini - M. Banca - Ford Fiesta R5 - 1 oră  10:41.7;          
2. Dan Girtofan - Tudor Marza - Skoda Fabia R5 - 1 oră 12:35.9 min;      
3. Gergo Szabo - K. Borbely - Mitsubishi Lancer Evo IX - 1 oră 13:08.7 min;
4. Manu Mihalache - J. Soos - Mitsubishi Lancer Evo IX - 1 oră 14:48.0 min;      
5. S. Badea - B. Csomortani - Ford Fiesta R52 - 1 oră 16:29.0 min;
6. E. Keleti - A. Avram - Mitsubishi Lancer Evo X3 - 1 oră 16:49.8 min;
7. R. Badiu - G. Lazar - Renault Clio R3 - 1 oră 18:11.0 min;
8. H. Savu - V. Bradateanu - Mitsubishi Lancer Evo IX - 1 oră 18:23.5 min;       
9. A. Raspopa - C. Diacu - Citroen DS3 R3T - 1 oră 19:40.0 min;
10. A. Teslovan - I. Cseh - Citroen DS3 R3 - 1oră 20:47.1 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu