duminică, 11 septembrie 2016

În ALPI s-a spus: Noi avem valoare!




Şedinţa lunară a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) a avut loc duminică, 11 septembrie 2016 în generoasa sală de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Sub "comanda" comandorului Mihai Batog-Bujeniţă, participanţii au "zburat" mai întâi în "lumea de dincolo", păstrând un momente de reculegere pentru colegii care nu mai sunt printre noi, Bogdan Ulmu şi Ioan V. Matei-Buhăieşti.
Reveniţi în "lumea reală", membrii ALPI au urat apoi un călduros "Mulţi ani trăiască!" colegei dr. Cornelia Ursu, care şi-a aniversat vineri, 10 septembrie, ziua de naştere, alături de soţul Mihai Batog-Bujeniţă şi de prietenii de familie.
În afară de un frumos buchet de flori, membrii ALPI i-au oferit medicului ORL-ist Cornelia Ursu şi titlul de membru senior al asociaţiei din Dealul Copoului, deoarece domnia sa este la o doua carte editată în acest an, denumită "Paradigma unui ţărm mediteranian".
În continuare, directorul ALPI, Mihai Batog-Bujeniţă, a trecut în revistă unele reviste şi cărţi cu implicaţii ieşene, menţionând următoarele: "Daţi-mi voie să fiu puţin <trufaş> şi să spun că NOI avem valoare! Pentru revista Booklook, ajunsă la numărul 40, am primit multe semnale pozitive din exteriorul României, dar mai puţine din România. Deci, atunci când lumea ne... invidiază, înseamnă că noi avem valoare!".
În ultima perioadă, membrii ALPI au fost publicaţi în mass-media din România şi Israel, precum revista Însemnări Bucoviniene (editată cu ajutorul lui Constantin Tiron), Revista Maximum (sub patronajul lui Teşu Solomonovici), Revista Familiei, Revista Prietenia (editată de Comunitatea Evreilor din Iaşi), revista Rapsodia, revista Epigrama.
În ultima perioadă, membrii ALPI au editat şi noi cărţi personale, precum "Ce-i de făcut ?" (de Aurel Baican), "Paşaport către neuitare" (de Dan Teodorescu, cu o viitoare lansare pe 14 septembrie 2016, ora 17.00, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă), "Nuanţe" (de Doina Toma, cu o lansare pe 24 septembrie 2016, ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iaşi).
Va urma cartea de debut a doamnei Angela Pistol, denumită "Drumul vieţii", cu o lansare cu public programată în luna octombrie 2016.
Au urmat apoi câteva recitaluri de autor, de poezie, epigrame şi proză scurtă, oferită publicului participant de Constantin Munteanu, Angela Pistol, Doina Toma, Georgeta Paula Dimitriu, Aurel Baican, Elena Mândru, Mihai Batog-Bujeniţă, Dan Teodorescu, Dumitru Ivas, Mihai Caba, Vasile Unguraşu, Cristinel Cojocaru, Ioan Hodaş, Eugen Deutsch, Constantin Mihai, Constantin Profir, Petronela Alexa, Mihai Stancu şi Mihai Haivas.
Seniorul Aurel Baican a mai menţionat: "Cu ajutorul medicilor, a soţiei cu care sunt căsătorit de 55 ani, promit că peste 10 ani voi ajunge un epigramist bătrân!".      
Cu ajutorul "fotoreporterului" Elena Zanet, poza de grup a încheiat manifestarea literară a unei călduroase zile de duminică, viitoarea întâlnire de lucru a membrilor ALPI fiind tot într-o duminică, mai precis pe 9 octombrie 2016, tot de la la ora 10.00 şi tot la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Va fi o nouă manifestare cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, programată cu câteva zile înainte de Hramul Sf. Parascheva, sărbătoare care aduce în "dulcele târg" câteva sute de mii de enoriaşi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate! Doamne ajută!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu