vineri, 2 septembrie 2016

Record de participare la Cotnari Rally Iaşi




* Delia va susţine un concert incendiar. Ce alte surprize mai pregătesc organizatorii ?

Au mai rămas doar câteva zile până la cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. Cotnari Rally Iaşi 2016 va avea loc în perioada 8-10 septembrie. 55 de echipaje s-au înscris deja la startul competiţiei organizată de Asociaţia Sportivă XS Motorsport, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi şi Compania Cotnari. Nouă probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Cotnari Rally Iasi 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpecială Râpa Galbenă. Pe lângă parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la ediţia din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu şi pe Bulevardul Independenţei. Organizatorii pregătesc prima zi a raliului în cele mai mici detalii.


Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adică câte două treceri pe Cioca Boca şi Madârjac. În a treia zi, sâmbătă, caravana revine în apropierea oraşului, în zona Bucium. Acolo se află probele Păun şi Dobrovăţ, care vor fi traversate de câte două ori, avand două puncte de maximă spectaculozitate la săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăţ (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăţ, loc unde va fi amenajat şi un punct de alimentaţie publică, cu grătare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, iar la capătul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autorităţile locale vă aşteaptă cu o petrecere câmpenească, cu muzică live şi puncte de alimentaţie publică pe parcursul întregii zile. Tot aici se va desfăşura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloţi pe ultima trecere pe aceasta probă.
Sosirea festivă şi festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Primăriei Municipiului Iaşi. Toate informaţiile despre competiţie, precum şi concursuri pentru fani pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro şi pe pagina de facebook Cotnari Rally - Iasi.

* Conferinţă de presă la Primăria Municipiului Iaşi

Vineri, 2 septembrie 2016, a avut loc conferinţa de presă a oficialităţilor despre Cotnari Rally Iaşi. Găsiţi mai jos toate declaraţiile făcute astăzi în conferinţă:
- Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: "E o modalitate cât se poate de normală de a promova brandurile Iaşului. Am avut o mare frământare, cum să numim această ediţie: Raliul Iaşului Cotnari sau Cotnari Rally Iaşi. Am ajuns la concluzia unanimă că trebuie să poarte numele unui brand local. Orice eveniment cultural, social sau sportiv trebuie să aducă în prim plan tot ce are mai bun Iaşul de promovat. Cred că această asociere dintre municipalitate şi cluburile sportive, dar şi branduri locale şi internaţionale. Această asociere cu lumea automobilismului ne onorează. Suntem campioni la organizare şi vrem să rămânem campioni. Vor fi şi câteva elemente de noutate. Păstrăm superspeciala pe Râpa Galbenă, dar vrem să o facem şi mai vizibilă decât a fost până acum. Vor fi şi măsuri de siguranţă suplimentare pentru toţi cei care vin la eveniment. În plus, împreună cu organizatorul, vom oferi ieşenilor şi un concert pentru toţi cei care participă la eveniment, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, concert susţinut de Delia. Vom interzice consumul de băuturi alcoolice în această zonă. Municipalitatea susţine cu aproximativ 10.000 de euro concertul Deliei, în sensul în care noi asigurăm scena, sonorizarea şi plătim transportul şi cazarea Deliei. Onorariul ei este asigurat în totalitate de sponsorul Banca Transilvania şi-i mulţumim pe această cale că a adus la Iaşi un eveniment frumos. De altfel, în următorii 2-3 ani, intenţionăm să transformăm etapa de la Iaşi, într-un internaţională. Aceasta este o măsură de promovare excepţională şi, credem noi, că aşa vom deveni din ce în ce mai vizibili pe plan internaţional. Invit toţi ieşenii să vină să urmărească pe viu acest spectacol auto. Anul trecut am avut un record de peste 8.000 de oameni, care au asistat pe proba de la Râpa Galbenă. Sperăm ca în acest an, când este şi sărbătoare, să avem un număr şi mai mare de privitori”
- Cătălin Grecu, director de marketing compania Cotnari: “Suntem bucuroşi că suntem alături de acest eveniment. Întotdeauna, noi ne-am asociat cu evenimente în care am crezut şi cred că am reuşit să creăm şi să devenim numărul 1 în orice eveniment în care ne-am implicat. Suntem parteneri ai acestui eveniment de câţiva ani încoace şi s-a dovedit că am făcut o alegere bună, nu neapărat ca şi publicitate pentru noi, pentru că noi eram oricum foarte cunoscuţi. Anul acesta vrem să fie totul la superlativ, la fel ca şi în anii precedenţi. Va fi deja record de număr de echipaje participante. Noi oricum vom fi alături şi în continuare de acest eveniment”
- Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iaşi: “Record de participare la Cotnari Rally Iaşi. O etapă pe macadam presupune costuri mult mai mari pentru pregătirea şi echiparea maşinii şi chiar şi aşa noi avem deja un număr de 55 de echipaje înscrise până la această oră. În acest sezon, cea mai mare participare a fost la Raliul Sibiului, pe asfalt, unde au luat startul 50 de echipaje. La noi, perioada de înscrieri expiră luni, 5 septembrie, la ora 20.00, deci mai avem timp suficient să completăm lista. Competiţia propriu-zisă va începe de miercuri, cu recunoaşterile traseului făcută de echipaje. Joi, facem sesiunea de shake-down pe traseul stabilit, de la Bârnova, urmată apoi de SuperSpeciala Cotnari Rally Show, care va începe la ora 20.10. Tot ce se va întâmpla în acea zonă va începe în jur de ora 19.00, cu show-uri oferite de Vali Porcişteanu, campion naţional de raliuri, care va evolua cu un Ford Focus RS, pentru spectacol. Va urma un moment inedit pentru lumea auto din România. Fanfara militară va coborî din faţa balconului de la Râpa Galbenă până în rond şi apoi pe strada Gării, încadrată de militari cu torţe. Vor fi imagini nocturne spectaculoase. După SuperSpeciala va urma concertul Deliei, pe scena din faţa Casei de Cultură a Studenţilor, timp de 90 de minute aproximativ. Vor mai urca pe scenă şi câţiva artişti locali. Vineri şi sâmbătă vor fi probele de pe macadamul din judeţ. Vineri, vor fi probele Cioca Boca şi Mădârjac. Sunt probele mai departe de oraş. Iar sâmbătă, vom evolua pe Păun şi pe Dobrovăţ. Această probă Dobrovăţ este considerată şi Power Stage, în sensul că primii trei clasaţi vor lua puncte în plus la finalul ei.
Tot pe această probă am făcut şi 2 săritori artificiale, adevărate puncte de atracţie pentru spectatori. Pot să vă spun că la a doua săritoare, o maşină de raliu cu o viteză de 105 km la oră a sărit aproximativ 35 de metri. Va fi ceva spectaculos acolo. Invităm ieşenii la capătul probei, vom distribui acolo şi pliante, pentru ca spectatorii să aibă toate informaţiile. Sosirea festivă va avea loc sâmbătă, la ora 15.30, în faţa Primăriei, iar la ora 19.30, după omologarea rezultatelor, va avea loc şi festivitatea de premiere în aceeaşi locaţie”.
- Claudiu Butucel, director de organizare Cotnari Rally Iaşi: “Fiind o competiţie automobilistică cu maşini foarte puternice. Ţin să precizez că o maşină scăpată de sub control poate pleca foarte uşor în afara traseului. Rugămintea noastră este ca spectatorii să respecte toate indicaţiile de securitate ale oficialilor, ale forţelor de ordine şi ale noastre, ale organizatorilor. Sloganul nostru este “un raliu frumos, un raliu sigur”! Tocmai de aceea, nu vom face rabat de la sistemele de siguranţă, garduri, betoane şi tot ce mai trebuie. Ca să înţelegeţi amploarea evenimentului, vă dau câteva cifre definitorii, cu oamenii  care sunt implicaţi în organizare: 120 de jandarmi, 30 de poliţişti rutieri, aproape toată Poliţia Locală şi 20 de voluntari. Fac un apel la linişte şi calm, pentru 8 septembrie, când vom închide zona de la Fundaţie, sensul giratoriu toată ziua. Dacă aveţi treabă în zonă, vă rog să aveţi în vedere faptul că traficul va fi restricţionat acolo”.
(Comunicat de presă elaborat de jurnalistul Florin Briaur)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu