luni, 15 octombrie 2018

Spectacol sportiv pe pistele de popice de la Cluj



În perioada 12-14 octombrie 2018, arena de popice la standarde internaţionale de la Cluj, din complexul sportiv Gheorgheni, a găzduit finalele Campionatelor Naţionale individuale de tineret "U 23", la masculin şi feminin.
Printre câştigători s-a aflat şi Alexandru Sorin Mitru, de la CSO Tălmaciu, dar care la seniori evoluează pentru CFR Olimpia ACB Iaşi. Cu echipa ieşeană, tânărul popicar Mitru a evoluat recent la Cupa Mondială de la popice de la Zapresic (Croaţia), unde a căpătat cu siguranţă mai multă experienţă competiţională. Acum, la Cluj, în prima zi de concurs, Alexandru Sorin Mitru a devenit campion naţional în "proba regină" - individual clasic, un rezultat promiţător, de 571 popice doborâte, asistat şi de antrenorul emerit Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal, dar şi antrenorul echipei ceferiste ieşene.
Podiumurile de premiere, la toate cele patru probe de concurs, au fost următoarele:
MASCULIN:  

- Individual clasic:
1. Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu) - 571 p.d.;
2. Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş) - 566 p.d. (185 p.d. la izolat);
3. Bogdan Istodor (Siderurgica Hunedoara) - 566 p.d. (183 p.d. la izolat).
- Sprint:
1. Daniel Botezatu (Siderurgica Hunedoara);
2. Kato Kalman David (CSM Tg. Mureş);
3. Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare) şi Alexandru Ionesi (Inter Petrila).
- Tandem:
1. Denis Pădurean - Claudiu Feier (Inter Petrila);
2. Szasz Attila Alfred - Koto Kalman David (CSM Tg. Mureş);
3. Alexandru Ionesi - Adrian Matei (Inter Petrila) şi Szasz Tibor Levente - Hegyi Roland (CSM Tg. Mureş).
FEMININ:
- Individual clasic:
1. Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara) - 595 p.d.;
2. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) - 589 p.d.;
3. Alexandra Popa (Conpet Petrolul Ploieşti) - 588 p.d.
- Sprint:
1. Alice Georgiana Vasile (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
- Tandem:
1. Maria Ciobanu - Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Fekete Reka - Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Alice Georgiana Vasile - Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Alexandra Popa - Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
În proba de tandem mixt am consemnat următorul podium de premiere:
1. Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare);
2. Kali Erika (Siderurgica Hunedoara) - Benke Zoltan jr (CSM Tg. Mureş);
3. Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti) - Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş).
La competiţia de la Cluj, arbitrul principal a fost localnicul Dumitru Beşe, secretariatul de concurs fiind asigurat de antrenorul federal Remus Antimirescu. Din păcare, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi nu a avut nici un reprezentant la această competiţie de nivel naţional, ceea ce înseamnă că la formaţia moldavă viitorul nu sună prea bine!

* Cupa Sibiului la veterani a avut loc la Sălişte, acolo unde ieşenii au cucerit o medalie de aur, prin Costică Iftimie

Sâmbătă şi duminică, pe 13 şi 14 octombrie 2018, arena de popice cu numai 2 piste de la Sălişte a găzduit Cupa Sibiului la popice pentru veterani (+50 ani).
La turneul de la Sălişte au luat parte şi popicarii seniori +50 de la CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea căpitanului de echipă Vasile Ţidularu, deplasare de la Iaşi la Sălişte şi retur efectuându-se cu banii din buzunarul sportivilor!
Pe echipe, într-o competiţie unde s-au lansat doar 80 bile, podiumul de premiere a fost următorul:
1. CS Sibiu I - 1269 p.d.;
2. CS Phoenix Buziaş - 1225 p.d.;
3. CS Sălişte I - 1191 p.d.
Pe locul 4, din 10 echipe participante, s-a clasat CFR Olimpia ACB Iaşi, cu un total de 1177 popice doborâte. Pentru ieşeni au evoluat 5 lansatori şi s-au luat în calcul primele 4 rezultate, astfel: Constantin Iftimie - 326 p.d., Aurel Roiu - 310 p.d., Ioan Herman - 273 p.d., Mihail Iftimie - 268 p.d. Venit recent din Anglia, unde munceşte de mai mulţi ani, Dumitru Penciuc, fără antrenamente în ultima perioadă, a reuşit doar 238 p.d.
Au mai concurat în întrecerile individuale ieşenii Sorin Cotlarciuc - 264 p.d., Vasile Croitoru - 209 p.d. şi Mihai Ispir - 179 p.d., dar ei au fost în afara podiumurilor de premiere.
Câştigătorii probei individual clasic, pe diferite categorii de vârstă, au fost lansatorii:
- Categoria 50-59 ani: Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 326 p.d.
- Categoria 60-69 ani: Silvestru Haran (CS Sibiu I) - 328 p.d. Pe locul 4 s-a clasat ieşeanul Aurel Roiu, cu 310 p.d.
- Categoria peste 70 ani: Ujhelyi Francisc (Phoenix Buziaş) - 331 p.d. Pe locul 4 s-a clasat ieşeanul Ioan Herman, cu 273 p.d.
La finalul competiţiei, popicarul ieşean dr. Sorin Cotlarciuc ne-a declarat: "Organizarea competiţiei de către colegii din Sibiu a fost foarte bună, iar la turneul de la Sălişte s-au legat noi prietenii. Premianţii au cucerit cupe, medalii şi diplome. După cum s-a văzut, gruparea noastră sportivă a cucerit o medalie de aur prin Costică Iftimie, la individual. În rest, doar locul 4. Pot spune în acest caz că, de mai mult timp, se pare că noi avem contract cu locul 4 şi după ce îl vom rezilia vom putea avansa, pe 3, 2 şi chiar 1, la mai multe categorii de vârstă, dar şi pe echipe. Mulţumim domnului şofer Marian Moloman pentru parcursul auto fără greşeală pe distanţa Iaşi - Sălişte şi retur. În etapa a doua a Cupei României pentru veterani, de la Hunedoara, ieşenii nu vor fi prezenţi, deoarece am concurat în etapa I şi am promovat cu toţii la turneul final".

DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu