sâmbătă, 13 octombrie 2018

Tenismenii ieşeni Bogdan Apostol, Cezar Creţu şi Andreea Prisacariu, campioni ai României cu CSM Bucureşti



La Bucureşti, în prima decadă a lunii octombrie 2018, la Centrul Naţional de Tenis s-au derulat Campionatele Naționale pentru echipele de seniori, sub arbitrajul Mihaelei Testiban. Competiţia a fost organizată de Federația Română de Tenis şi a fost una extrem de puternică, foarte mulţi jucători de top ai României participând la turneul din Capitală.
La masculin, cu ieşenii Bogdan Apostol şi Cezar Creţu în echipă, primul fiind şi component al echipei României de Cupa Davis, CSM Bucureşti şi-a adjudecat titlul naţional după următoarele victorii: 4-3 pe CS Universitatea Cluj, 7-0 cu TC București și 5-2 cu Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov.    
Lotul campionilor de la CSM Bucureşti i-a cuprins pe Dragoș Dima, Adrian Ungur, Bogdan Apostol, Bogdan Borza, Nicolae Frunză, Cezar Crețu și Andrei Andrei. Căpitanul-nejucător a fost Marius Raicea.
Pe locul 2, cu 2 victorii s-a clasat echipa Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, în componenţa: Vasile Antonescu, Edris Fetisleam, Vlad Dancu, Valentin Vanță, Petru Alexandru Luncanu, Victor Crivoi și Luca Tatomir. Echipa condusă de Remus Farcas a învins cu 5-2 pe CS Universitatea Cluj și cu 4-3 pe TC București.
Medalia de bronz şi implicit locul 3 i-a revenit echipei CS Universitatea Cluj, după 6-1 cu TC București. Echipa din Ardeal a fost alcătuită din Călin Manda, Alexandru Jecan, Victor Cornea, Mihnea Turcu și Răzvan Codescu, căpitanul nejucător fiind Titu Turcu.
În turneul feminin, campioană naţională a fost tot CSM București, condusă de căpitanul Liana Ungur, printre jucătoare fiind şi ieşeanca Andreea Prisacariu.
CSM Bucureşti a reuşit trei succese din tot atâtea posibile, după 6-1 cu CS Sportul Studențesc Bucureşti, 5-2 cu CSŞ Ploiești și 5-2 cu CS Dinamo București. Pentru campioanele de la CSMB au evoluat Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Cristina Ene, Andreea Mitu, Alexanda Damaschin, Andreea Prisăcariu și Ana Maria Țăranu.
Medaliile de argint au revenit celor de la CS Dinamo București, cu două victorii la activ: 5-2 cu CS Sportul Studenţesc și 7-0 cu CSS Ploiești. Echipa pregătită de Constantin Cosmescu a fost alcătuită din Miriam Bulgaru, Irina Fetecău, Oana Simion, Cristina Adamescu, Nicole Tătăruș, Izabela Novac, Ilinca Amariei și Simona Ogescu.
Pe locul 3 în competiţia feminină s-a clasat CS Sportul Studențesc Bucureşti, după 4-3 cu CSŞ Ploiești. "Studentele" din Capitală, conduse de Vasile Novăceanu, au fost Ilona Ghioroaie, Ioana Gașpar, Ioana Toanchina, Camelia Hristea, Cristina Băjescu, Andreea Novăceanu și Ioana Ducu, ultima fiind colegă de generaţie cu ieşeanca Michele-Alexandra Zmău, cea care între timp concurează pe terenurile de tenis pentru Italia!

* Tenismenii ieşeni, pe meridianele lumii

În competiţia feminină din circuitul mondial ITF, ieşeanca Michele Alexandra Zmău (22 ani), cea care s-a mutat cu familia de mai mulţi ani în Italia, unde a obţinut şi cetăţenie şi concurează acum doar pentru Italia, a ajuns pe locul 492 WTA la 8 octombrie 2018, cea mai bună clasare a ei în clasamentul mondial până în prezent. La dublu este clasată pe locul 625 WTA, cea mai bună clasare fiind locul 562 WTA, în data de 25 iunie 2018.  
Are în carieră 8 titluri cucerite în circuitul mondial ITF, trei la simplu şi alte cinci la dublu. La simplu a dobândit trofeele puse în joc la Cairo (Egipt, în 2018) şi la Hammamet (Tunisia, în două turnee, în 2017). La dublu, împreună cu partenerele sale la timpul respectiv s-a impus în turneele de la Hammamet şi Cairo (în 2018), Bucha (Ucraina) şi Cordenons (Italia, ambele în 2017) şi din nou Hammamet (în 2016).
În perioada 25-30 septembrie 2018, în turneul de la Cairo (Egipt), cu premii totale de 15.000 dolari, ieşeanca Michele Alexandra Zmău s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, cucerind ambele trofee, după următoarele finale:
- Simplu: Michele Alexandra Zmău (Italia) - Charlotte Roemer (Ecuador) 6-3, 4-6, 6-4.
- Dublu feminin: Sandra Samir (Egipt) / Michele Alexandra Zmău (Italia) - Yasmin Ezzat (Egipt) / Charlotte Roemer  (Ecuador) 6-2, 6-1.
Să trecem la turneele masculine din circuitul mondial ITF şi să menţionăm că ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (22 ani, campion naţional cu CSM Bucureşti în 2018) este pe locul 597 ATP la simplu în acest moment (cea mai bună clasare fiind locul 596 ATP (pe 17 septembrie 2018) şi pe locul 635 ATP la dublu (cea mai bună clasare fiind locul 591 APT, pe 30 iulie 2018).
În carieră a cucerit patru trofee în probele de dublu, în România (3 titluri în 2018, 2017 şi 2014) şi unul în Turcia (în 2014).
În prezent, Bogdan Ionuţ Apostol participă la turneele de 25.000 dolari din Italia, la Santa Margherita di Poula, cu rezultate promiţătoare.
În turneul din Italia, din perioada 8-14 octombrie 2018, la simplu, pe tabloul principal de "32", Bogdan Ionuţ Apostol a trecut cu bine de primele două tururi, după următoarele rezultate: 6-1, 6-0 cu Guan Kai Wang (China) şi 2-6, 6-3, 6-4 cu Eduardo Dischinger (Brazilia).
La dublu, pe tabloul principal de "16", perechea Bogdan Ionut Apostol / Patrick Grigoriu (România) [4] a obţinut primele două victorii, astfel: 6-3, 6-3 cu Stefano Baldoni / Leonardo Mazzucchelli (Italia) şi 6-4, 6-7 (4) [10-3] cu Florian Fallert / Adrian Obert (Germania).
Sâmbătă, pe 13 octombrie 2018, Bogdan Ionuţ Apostol joacă pe două fronturi la Santa Margherita di Poula, la turneul futures "F 31" din Italia, la simplu (sferturi de finală) şi dublu (semifinale). Sunt programate partidele:
- Simplu: Bogdan Ionuţ Apostol (România) - David Pichler (Austria) 3-6, 6-4, 0-1 (meciul este întrerupt în acest moment);     
- Dublu:
Gabor Borsos / Peter Nagy (Ungaria) [1] - Bogdan Ionuţ Apostol / Patrick Grigoriu (România) [4].
De remarcat că tenismenii Michele Alexandra Zmău şi Bogdan Ionuţ Apostol au început tenisul în urmă cu 16 ani, la arenele CFR Iaşi, sub coordonarea antrenorului Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu