miercuri, 12 decembrie 2018

"Bradul Dorinţelor" a căpătat culoare la BCU Iaşi!



Marţi seara, pe 11 decembrie 2018, în organizarea Asociaţiei GISU (Grupul de Iniţiativă al Studenţilor Unici) din Iaşi, Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din zona Fundaţiei a găzduit spectacolul caritabil ”Bradul Dorințelor”.
În prezentarea manifestării de la BCU Iaşi, Andrei Grozavu (27 ani, absolvent al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi), moderatorul evenimentului şi preşedintele GISU ne-a menţionat: "În cadrul asociaţiei noastre avem programul „Pas cu pas spre o lume mai bună”, iar în cadrul spectacolului caritabil ”Bradul Dorințelor” strângem fonduri pentru 500 de copii din medii defavorizate, care vor beneficia de activități cultural-educaționale și de implicare socială, timp de un an, în perioada decembrie 2018-decembrie 2019. Din fondurile adunate prin intermediul acestui eveniment, copiii vor primi cadouri de sărbători, dar și o serie de oportunități de a se dezvolta atât pe ei cât şi comunitatea din care fac parte, prin intermediul unor activităţi de educare și implicare civică, derulate pe parcursul anului 2019. Fiecare participant la spectacol poate să-şi aleagă o scrisoare sau mai multe din”Bradul Dorințelor”, pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru un copil, care a scris, acolo, ce îşi doreşte de sărbători! Ajutaţi-ne să împlinim cât mai multe dorințe de Sărbători, pentru 500 de copii, defavorizați".
În spectacolul care a urmat, aplauzele au fost la scenă deschisă la adresa celor care au urcat pe scena Aulei de la BCU Iaşi.
Deschiderea a fost realizată de Corul ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România) - dirijor: pr. Alexandru Stanciu, cu un reuşit concert de colinde.
În continuare, a urmat un recital de poezie proprie oferit de Angela Pistol şi Dan Teodorescu, colegi la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi în Liga Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova.
Recitaluri folclorice, de muzică populară, au fost oferite de elevii Daria Gafincu (12 ani), Andrei Nicăi (12 ani) şi Diana Crăcană (13 ani), iar un superb recital de muzică uşoară a aparţinut lui Ana Maria Lazăr, tot de la Palatul Copiilor din Iaşi.
Cercul de muzică ușoară vocal-instrumentală ”MELOS”, de la Palatul Copiilor Iași (profesor coordonator: Gabriela Nechita) s-a prezentat în faţa unui numeros public cu patru piese: Milioane; Feliz Navidad; Colindăm, colindăm iarna şi Jingle Bells.
Pe scenă au mai urcat membrii ansamblului folcloric „Bahluiețul” (muzică şi dansuri populare), din comuna Erbiceni - judeţul Iaşi, care au încântat asistenţa prin evoluţia lor, coregraful grupului fiind Ana Maria Ababei, iar instructor muzical Alexandra Neagu.
Dansul a fost la el acasă prin intermediul trupelor Seoul Beat şi K-pop Dance Course Iași.
La finalul manifestării, prin tragere la sorţi, organizatorii au oferit 5 premii la tombola serii, pentru 5 dintre spectatorii prezenţi în sală. Cadourile au fost oferite de către Avon Iași.
Intrarea la spectacolul caritabil „Bradul Dorințelor” de la Iaşi, eveniment ajuns acum la a doua ediţie, s-a făcut pe bază de donație, suma minimă fiind de numai 10 lei.
În zilele următoare, voluntarii de la GISU Iaşi vor strânge în continuare donaţii şi vor împărţi cadouri copiilor din mediul rural al judeţului Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu