sâmbătă, 29 decembrie 2018

Scrisoare din Franţa, de la ieşeanca Simina Lazăr-Huser (partea a II-a)


Continuăm la acest sfârşit de an 2018 dialogul cu scriitoarea Simina Lazăr-Huser, ieşeanca noastră de la Paris, din Franţa.

După o primă epistolă trimisă de Crăciun, doamna Simina ne trimite o nouă relatare cu puţine zile înaintea noului an, 2019, în care detaliază alte aspecte extrem de interesante din istoria familiei sale, legate de Centenarul Marii Uniri, de la 1 decembrie 2018.
 
Iată ce ne scrie acum doamna Simina Lazăr-Huser, din capitala Franţei:

"Mulțumesc pentru frumoasa prezentare făcută anterior, în cadrul primului dialog, din preajma Crăciunului. Ați avut o reacție rapidă, de jurnalist!  Eu nu reușesc sa țin ritmul dumnevoastră!
Vreau să vă mai spun acum că şi alți români și-au amintit de țară,  deși locuiesc peste mări și țări.  Astfel, la biserica Greco-Catolică St. Mary din Astoria, New York - SUA s-a organizat o ceremonie pentru Centenar, în cadrul căreia s-a citit credenţionalul dus la Alba Iulia de reprezentanții satului Vișinelu – Sărmașu: cantorul Vasile Crișan și bunicul meu, Dumitru Moga.
Iar Ioana Mădălina și Floarea Suciu, originare de pe aceste locuri, au prezentat tapiseriile Gabrielei Moga Lazăr, mama mea.
La mulți ani! Și să sperăm că anul 2019 va fi mai bun ca 2018!
Simina - 28 decembrie 2018, din Paris - Franţa".

Să-i dorim şi noi doamnei Simina un călduros "La mulţi ani cu sănătate în 2019!", cu speranţa unei revederi cât mai plăcute în "Dulcele Târg al Ieşilor"! Doamne ajută!
DAN TEODORESCU

Un comentariu: