marți, 7 iunie 2016

CS City'us Târgu Mureş, campioana României la futsal ! Pentru a şasea oară ! Printre campioni se află şi ieşeanul Liviu Ruxandari !




Finala mare a Ligii I de futsal s-a disputat după principiul cel mai bun din trei partide, dar nu au fost nevoie decât de două în confruntarea dintre CS City'us Târgu Mureş şi CS Informatica Timişoara.
În primul meci, disputat la Tg. Mureş, gazdele i-au învins pe bănăţeni cu scorul de 4-0 (3-0) şi au abordat a doua dispută, din Sala Sporturilor "Constantin Jude" din Timişoara cu moralul ridicat. Meciul de luni, 6 iunie, de la Timişoara, a fost unul încrâncenat şi plin de suspans, cu ratări incredibile la cele două porţi, dar în special la poarta oaspeţilor ! Gazdele au condus cu 1-0 la pauză, prin golul reuşit de Florin Matei, în min. 20. În repriza secundă, mureşenii au înscris de două ori, prin Emil Răducu (min. 30, din lovitură de pedeapsă de la 10 metri) şi Laszlo Szöcs (min. 32) şi stabilesc scorul final, de 2-1 (0-1) pentru CS City'us Tg. Mureş.
De remarcat că oaspeţii au ratat o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, prin Emil Răducu (min. 28), iar gazdele au ratat egalarea în ultima secundă a disputei (min. 40), când Florin Matei a trimis balonul în bara porţii adverse tot dintr-o lovitură de pedeapsă de la 10 metri.
Să mai menţionăm că, în min. 33, din poziţia de ultim apărător, mureşeanul Dumitru Mimi Stoica vede direct cartonaşul roşu, fiind eliminat pentru un fault asupra unui adversar aflat pe contraatac, dar Informatica nu găseşte spaţiul porţii oaspeţilor, din lovitura liberă care a rezultat de la marginea careului advers.
Meciul cu nr. 2, de la Timişoara, a fost arbitrat de brigada Bogdan Sorescu (Piteşti) - Gabriel Gherman (Bucureşti), rezervă fiind Marian Ivănescu (Bucureşti). Observatorii federali au fost Petre Radu şi Andrei Ioniţă, ambii din Bucureşti.
Astfel, cu două victorii la activ (4-0 şi 2-1), CS City'us Târgu Mureş devine pentru a şasea oară campioana României la futsal, iar în lotul campionilor se află şi ieşeanul Liviu Ruxandari.
Lotul mureşenilor, cu mulţi "stranieri" în el, a fost alcătuit din Alves Ferreira Carlos Alberto "Carlao", Vasile Moldovan - Torralvo "Ribeiro" Cesar Antonio, Da Rocha "Aguiar" Fabio, Velasco "Duque" Mario, Letra Da Costa Paulo "Ferreira", Liviu Ruxandari (fost component al echipei CSMS Iaşi în anii din urmă), Andras Dobai, Vlad Ţipău, Dumitru Mimi Stoica, Cosmin Gherman, Bogdan Covaci, Emil Răducu, Laszlo Szöcs. Antrenori: Lucian Nicuşan şi Cosmin Gherman.
În toamnă, CS City'us Târgu Mureş va reprezenta România în UEFA FUTSAL CUP.
În perioada 10-11 iunie 2016, la Sala LPS Iaşi din Dealul Copoului, patru echipe vor lupta pentru stabilirea campioanei naţionale în cadrul Campionatului Naţional de Futsal pentru tineret (U 19). Vor fi în competiţie CSMS Iaşi, Sănătatea Darabani, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc şi Pro-Tineret Sighişoara.
Semifinalele sunt programate vineri, astfel: FK Odorheiu Secuiesc - Sănătatea Darabani (ora 17.00) şi CSMS Iaşi - Pro-Tineret Sighişoara (ora 19.30). Sâmbătă sunt programate finalele de clasament, cele pentru locurile 3-4 (ora 14.30) şi locurile 1-2 (ora 17.00).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu