miercuri, 8 iunie 2016

Irina Bulmaga, prima româncă în cadrul Campionatului European de şah de la Mamaia


Sursa foto: FR Şah
Campionatul European Feminin de Şah de la Mamaia, din celebra staţiune românească de pe Litoralul Mării Negre şi-a desemnat laureatele. Au participat 112 şahiste din 27 ţări, printre ele fiind şi sportivele din România, inclusiv de la CS Politehnica Iaşi.
După cele 11 runde disputate în sistem elveţian, pe podium s-au clasat sportivele:
1. Ushenina Anna (Ucraina, ELO 2450) - 8,5 puncte;
2. Vega Gutierrez Sabrina (Spania, ELO 2375) - 8,5 puncte;
3. Stefanova Antoaneta (Bulgaria, ELO 2507) - 8.0 puncte.
Primele 14 clasate s-au calificat la Cupa Mondială, iar prima șahistă din România a fost Irina Bulmagă (ELO 2360), legitimată la CS Politehnica Iași, clasată pe locul 20, cu 7,0 puncte.
Dintre şahistele din România, în TOP 50 s-au mai clasat Cristina-Adela Foişor (locul 24), Corina-Isabela Peptan (29), Irina Ionescu (38).
Brigada de arbitri a fost formată din IA Ashot Vardapetian (Armenia, arbitru șef), IA Dinu-Ioan Nicula (arbitru secund), IA Vasile Sănduleac (Rep. Moldova), IA Claudiu-Badea Iordache, IA Sebastian Volcinsche, FA Alin-Vivian Câmpeanu și FA Rudolf Dombi (arbitri de sector). Director de turneu: IO Elena Cristian.
Competiția s-a desfășurat sub auspiciile Uniunii Europene de Șah, în organizarea Ministerului Tineretului și Sportului, Primăriei Municipiului Constanța și Federației Române de Șah, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării.
În debutul competiţiei, un oaspetele de seamă a fost campionul mondial de şah Anatoli Karpov (Rusia), însoţit în vizita domniei sale în România, la Iaşi şi la Mamaia, de preşedintele FR Şah, deputatul ieşean Sorin Iacoban şi de secretarul general al FR Şah, ieşeanul Vladimir Danilov.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu