luni, 20 iunie 2016

CSMS Iaşi - HNK Hajduk Split, meci de zile mari în Europa League


Surse foto: CSMS Iaşi şi Hajduk Split


Primele două tururi preliminare din Europa League s-au tras la sorţi astăzi, 20 iunie, la Nyon. Programată a evolua direct în turul secund, debutanta CSMS Iaşi va avea un adversar extrem de dificil pe 14 iulie (acasă, în Dealul Copoului) şi 21 iulie (în deplasare), ea fiind echipa croată HNK Hajduk Split, care a terminat prima ligă pe locul 3 la finele sezonului 2015-2016.
După tragerea la sorţi, preşedintele executiv al grupării fotbalistice ieşene, Florin Prunea, a declarat pentru mass-media naţională următoarele: "Am nimerit cu cel mai greu adversar, dar vom face tot posibilul să mergem mai departe! Va veni la Iaşi un nume respectat în Europa. Va fi un prilej de sărbătoare pentru oraşul Iaşi şi trebuie să organizăm impecabil acest meci. Publicul ieşean va avea şansa de a vedea în Copou un nume mare, o echipă foarte puternică, cu nişte suporteri fanatici".
Meciul tur se va disputa pe stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi, care are o capacitate de 11.390 locuri, iar meciul retur va avea loc pe stadionul Poljud din Split, care are o capacitate de 35.000 de locuri.
Pentru meciul cu Hajduk Split, CSMS Iaşi va putea conta pe noii veniţi, Dan Roman, Alexandru Ciucur, Mădălin Martin, Florin Aniţoiu. Au plecat de la echipa din Copou jucătorii Azdren Llullaku, Nuno Viveiros, Bojan Golubovic, Andrei Enescu, Gomo Onduku, Lukacs Böle.
În perioada următoare, timp de trei săptămâni, CSMS Iaşi se va pregăti în Antalya (Turcia), la Bolu, unde  echipa antrenată de Nicolo Napoli va juca şi cinci partide amicale, după următorul program:
- 25 iunie: CSMS Iaşi - Neftci Baku (Azerbaidjan);
- 29 iunie: CSMS Iaşi - Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria);
- 1 iulie: CSMS Iaşi - Khorramabad (Iran);
- 3 iulie: CSMS Iaşi - FC Voluntari (România);
- 6 iulie: CSMS Iaşi - Fenerbahce Istanbul (Turcia).
În cantonamentul din Turcia, echipa din Copou va putea conta pe 25 jucători, ei fiind:
- Portari: Branko Grahovac, Alessandro Caparco, Dumitru Hotoboc;
- Fundaşi: Ionuţ Voicu, Alexandru Ţigănaşu, Cosmin Frăsinescu, Mădălin Ciucă, Gabriel Bosoi, Ovidiu Mihalache, Narcis Bădic, Marius Chelaru, Florin Aniţoiu, Ante Saric.
- Mijlocaşi: Milan Mitic, Alexandru Creţu, Vasile Gheorghe, Petre Goge, Alexandru Ciucur, Marian Târşa;
- Atacanţi: Andrei Cristea, Dan Roman, Gianmarco Piccioni, Alexandru Boiciuc, Mădălin Martin, Sabin Moldovan.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu