luni, 6 iunie 2016

CS Navobi Iaşi, medalie de bronz în fotbalul feminin balcanic


CS Navobi Iaşi

La începutul lunii iunie 2016, timp de mai multe zile, în Grecia a avut loc un turneu balcanic de fotbal feminin (Balkan Women’s Football Tournament), acolo unde România a fost reprezentată de echipa CS Navobi Iaşi, cea care a terminat Superliga din ţara noastră pe un onorant loc 3. În primul meci, din 3 iunie, am consemnat CS NAVOBI IAŞI - ZFK MASINAC NIS (Serbia) 1-1 (1-1), marcatoarele fiind Loredana Nica - min. 45, respectiv Nina Stankovic - min. 5. Meciul a avut loc pe Stadionul "Fotis Kosmas" din Alexandropolis (Grecia), pe o vreme însorită şi pe un teren foarte bun, el fiind vizionat de 800 spectatori. Pentru formaţia din Dealul Copoului, manageriată de Adrian Ambrosie, au evoluat: Mirela Abălaşei – Andreea Scorţanu (’32 Ana Proca), Larisa Ambrosie (căpitan), Iulia Mera, Monica Bentoiu – Gangal Rahela, Elena Răduc (’79 Iulia Zamfir), Nicoleta Deca (’67 Georgiana Ilaş)  – Loredana Nica, Teodora Plăcintă (’73 Andrea Grigoraş), Adina Rognean. Antrenor secund şi cu portarii: Sorin Comisu. Preparator fizic: Robert Ambrosie. Director sportiv: Cristian Ambrosie.
Într-un alt joc al zilei de 3 iunie: PAOK Salonic (Grecia) – FC Olimpya Sofia (Bulgaria) 4-0 (2-0).

* Un nou rezultat de egalitate în contul fotbalistelor din Dealul Copoului

Pe 4 iunie, tot în cadrul turneului mai sus amintit, s-a jucat partida PAOK SALONIC (Grecia) – CS NAVOBI IAŞI (Romania) 1-1 (1-1).Au marcat: Monica Bentoiu (min. 30 -  autogol), respectiv Teodora Plăcintă (min. 44).
Meciul a avut loc pe stadionul “Fotis Kosmas” din Alexandropolis (Grecia), pe o vreme însorită, cu peste 500 de spectatori în tribunele arenei.
În minutul 30 al jocului s-a consumat una dintre cele mai tragico-comice faze din istoria meciului. Ieşeanca Rahela Gangal a recuperat o minge în propriul careu, a driblat o jucătoare din echipa adversă şi a vrut să degajeze, însă, pe traiectoria balonului s-a aflat coechipiera Monica Bentoiu, din piciorul căreia mingea a ricoșat în colțul lung, în poarta ieşeană (autogol)! Egalarea s-a produs în min. 44, atunci când Monica Bentoiu a recuperat mingea în banda stângă, a pasat în centru la Răduc, care a angajat-o excelent pe Plăcinta, care a înscris cu lob frumos de la 25 metri, stabilind scorul final (1-1) şi trimiţând pe CS Navobi Iaşi în finala mică a turneului.
Pentru ieşence au evoluat: Abălaşei – Mera, Rognean (’84 Barau), Plăcinta, Bentoiu, Răduc (’51 Nica), Ambrosie (căpitan), Gangal, Proca (’46 Deca), Ilaş, Grigoraş (’76 Zamfir).

* O victorie de... bronz!

Duminică, pe 5 iunie, CS NAVOBI Iaşi s-a bătut pentru locul al III-a cu FC Olimpya Sofia (Bulgaria), în finala mică a turneului balcanic din Grecia. În final, CS Navobi Iaşi a învins cu 1-0 (0-0) pe bulgăroaicele din Sofia, prin golul marcat de Loredana Nica (min. 90+3) şi a intrat în posesia medaliilor de bronz ale competiţiei. Meciul a fost găzduit de acelaşi stadion
“Fotis Kosmas” din Alexandropolis (Grecia) şi a fost vizionat de peste 800 spectatori. Jocul a fost unul echilibrat, vizibilă fiind şi starea de oboseală a ambelor protagoniste, acest meci fiind al treilea disputat în trei zile consecutive, dar şi căldura de 28° C a influenţat partida din finala mică a turneului, cea pentru locurile 3-4. Victoria pe deplin meritată a echipei CS Navobi Iaşi a venit pe finalul tensionat al meciului, în min. 90+3, atunci când "rezerva" Andreea Grigoraş a învăluit pe dreapta, a intrat în careul advers, a centrat, portarul Olimpiei Sofia a respins, Teodora Plăcintă a pasat spre Loredana Nica, care a introdus mingea în poarta bulgăroaicelor.
Astfel s-a scris istoria unei finale “mici” de "Cupă Balcanică", însă acest loc 3 obţinut de formaţia din Iaşi este cu atât mai meritoriu cu cât, în toate cele 3 meciuri disputate, româncele nu au pierdut niciunul, deşi au întâlnit echipe mult mai titrate, campioane actuale sau în trecut ale Greciei, Serbiei ori Bulgariei.
Pentru CS Navobi Iaşi au evoluat: Abălaşei – Zamfir, Mera, Larisa Ambrosie (căpitan de echipă), Bentoiu – Ilaş (’77 Grigoraş), Gangal, Deca, Rognean (’61 Răduc) – Plăcintă (’90+4 Proca), Nica.
La finalul competiţiei, Cristian Ambrosie, director sportiv la CS Navobi Iaşi a declarat: "Turneul a fost unul foarte dificil, un test de rezistenţă şi voinţă a jucătoarelor care au luptat, la propriu, până în ultimul minut şi care au reprezentat cu demnitate clubul Navobi Iaşi, dar şi tricolorul românesc! A fost o onoare să auzim, la final de meci, scandându-se din tribune: România, România!".
În finala turneului am consemnat: Masinac Nis (Serbia) - PAOK Salonic (Grecia) 4-2 (după penalty-urile de departajare, la finalul timpului regulamentar de joc scorul fiind 1-1).
DAN TEODORESCU (Sursa: CS Navobi Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu