duminică, 21 august 2016

CFR Olimpia ACB Iaşi, la un băţ de medalia de bronz!



În perioada 20-21 august 2016, Campionatele Naţionale de popice pentru veterani (seniori +50) s-au derulat la Hunedoara.
În întrecerea pe echipe, după o luptă acerbă, podiumul de premiere a fost următorul:
1. CS al Oraşului Tălmaciu - 2055 p.d.;
2. CFR Cluj - 2028 p.d.;
3. Siderurgica Hunedoara - 2026 p.d.
Pe locul 4, la doar un "băţ" de medalia de bronz s-a clasat CFR Olimpia ACB I Iaşi, cu 2025 p.d. (Constantin Iftimie - 509, Ioan Dăscălescu - 495, Dumitru Penciuc - 525, Aurel Roiu - 496).
De remarcat că sâmbătă seară, după primii trei lansatori, ieşenii erau pe primul loc al întrecerii şi toată lumea se aştepta ca viitorul Campionat Naţional să se desfăşoare la arena CFR Iaşi, în 2017, la echipa campioană, deoarece ceferiştii moldoveni îşi doreau din răsputeri un nou titlu naţional. Numai că, duminică, în ultima zi a turneului, clujeanul Dumitru Beşe (cu un rezultat excepţional, de 571 p.d.) şi alţi lansatori performanţi au schimbat podiumul, iar ieşenii au rămas în afară lui, la un "băţ" de medalia de bronz şi la trei de cea de argint!
Echipa a doua de la CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit 1801 p.d. (Sorin Cotlarciuc - 469, Ioan Herman - 449, Mihai Ispir - 381, Mihai Chilaboc - 502) şi s-a clasat şi ea în partea a doua a clasamentului, dintr-un total de 17 echipe participante.
Cu un rezultat de 396 p.d., ieşenii Vasile Croitoru şi Mariana Zlăvog au concurat doar în întrecerea individuală şi au rămas şi ei fără medalii, la fel ca şi colegii lor de echipă, căpitanul-nejucător al grupării ceferiste ieşene fiind Vasile Ţidularu.
Campionii în întrecerea individuală au fost:
- Under 50 (sub 50 ani, la nivel de amatori): Călin Cazacu (CS al Oraşului Tălmaciu);
- Cat. 50-59 ani: Dumitru Beşe (CFR Cluj);
- Cat. 60-69 ani: Silvestru Haran (CS al Oraşului Tălmaciu);
- Cat. peste 70 ani: Gyula Feher (Siderurgica Hunedoara);
- Feminin: Doina Westermann (Siderurgica Hunedoara).
Arbitrii competiţiei au fost Gheorghe Blasicz (Mediaş) şi Iosif Fekete (Tg. Mureş), iar din partea FR Popice a participat secretarul general Constantin Stamatescu.
"După părerea mea, regulamentul Campionatului Naţional de popice pentru veterani are o mare hibă, deoarece fiecare echipă este formată din 4 sportivi, dar fără nici o rezervă. Dacă se accidentează un jucător în timpul competiţiei, ce se face? Mai ales la categoria noastră de vârstă, de peste 50, 60 sau 70 ani... Aştept răspunsul de la Federaţia Română de Popice, măcar pe viitor să se schimbe ceva în acest sens, în sens pozitiv!", ne-a declarat popicarul ieşean Dumitru Penciuc, venit special din Londra, unde munceşte în prezent, pentru a fi alături de colegii lui ceferişti, pe pistele de concurs din Hunedoara.
"Putem spune că am avut o comportare bună la aceste Campionate Naţionale, dar alţii au fost mai buni ca noi. Sâmbătă seară, după prima zi a competiţiei, când eram pe primul loc, ne-am bucurat, iar astăzi ne-am supărat, că aşa este în sport!", a mai menţionat căpitanul formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, Vasile Ţidularu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu