luni, 8 august 2016

Ieşeanul Răzvan Aghion, alături de Prima Doamnă a României


Timp de trei zile, la Sibiu a avut loc Cupa Pamira la tenis juvenil, din cadrul Circuitului Naţional FRT - Under 14 ani.

Printre competitori s-a aflat şi talentatul Răzvan Aghion, de la CS CFR Iaşi, care a câştigat proba de dublu alături de Alexandru Stupar (CSM Sibiu) şi a fost finalist în proba de simplu.
În proba de simplu, sub îndrumarea mamei şi antrenoarei ieşene Raluca Aghion, tânărul Răzvan Aghion (doar 12 ani şi 9 luni, favoritul nr. 2 al turneului) a înregistrat următoarele rezultate: 4-6, 6-1, 6-4 cu Ioan Filip (CSM Sibiu), 6-3, 6-4 cu Paul Sărmăşan (CS Universitar Tg. Mureş), iar în finală a fost 2-6, 0-6 în faţa câştigătorului Robert Ioan Napau (13 ani şi 3 luni, de la CS Mova Alba Iulia).
În proba de dublu masculin, în cadrul turneului final de patru, perechea Răzvan Aghion / Alexandru Stupar a reuşit 3 victorii din tot atâtea posibile, câştigând trofeul pus în joc. Rezultatele au fost următoarele: 4-6,7-5 [10-8] cu Ioan Filip
/ Radu Popovici (locul 2); 7-6 (5), 4-6 [10-4] cu Paul Sărmăşan / Robert Ioan Napau (locul 3) şi 6-0, 6-1 cu Luca Accomando / Rareş Rahaian (locul 4).
De menţionat că, la festivitatea de premiere, Răzvan Aghion s-a fotografiat alături de Prima Doamnă a României, prof. Carmen Iohannis, o practicantă a tenisului de câmp, pe arenele din Sibiu.
La sfârşitul acestei săptămâni, Răzvan Aghion va pleca în Belgia, pentru a participa la trei turnee de tenis (U 14), unul la Nivelles şi două la Brüxelles.
DAN TEODORESCU

Un comentariu: