marți, 16 august 2016

În Belgia, Răzvan Aghion este semifinalist la dublu la turneul juvenil de tenis "Argayon Cup"



La Nivelles, în Belgia, au debutat întrecerile de la "Argayon Cup", competiţie pentru jucătorii sub 14 ani, din calendarul Tennis Europe.
Turneul de categoria a III-a este organizat de clubul TC Argayon, directorul de turneu fiind Xavier Daufresne, iar arbitrul principal Luc Delory.
Pe tabloul principal al probei de simplu a fost nominalizat şi Răzvan Aghion (doar 12 ani şi 9 luni, de la CS CFR Iaşi, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion). În prezent, ieşenul Răzvan Aghion, elev la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului, se află pe locul 949 în clasamentul mondial al jucătorilor sub 14 ani, cea mai bună clasare a sa fiind pe locul 408, în ianuarie 2016.
Capii de serie în cadrul turneului "U 14" de la Nivelles sunt următorii tineri jucători:
- PROBA DE SIMPLU:
1. Olanda - Liam LILES;
2. Belgia - Pierre Yves BAILLY;
3. Olanda - Frank JONKER;
4. Marea Britanie - Giacomo REVELLI;
5. Israel - Jonathan BARON;
6. Italia - Gabriele CAMILLI;
7. Belgia - Harold HUENS;
8. Belgia - Natan D'HULST.
- PROBA DE DUBLU MASCULIN:
1. Frank JONKER / Liam LILES (Olanda);
2. Harold HUENS / Martin KATZ (Belgia);
3. Gabriele CAMILLI (Italia) / Arno VAN DROOGENBROECK (Belgia);
4. Răzvan AGHION (România) / Giacomo REVELLI (Marea Britanie).
Luni, pe 15 august, în primul tur al probei de simplu, pe tabloul de "32", după o luptă acerbă la fileul disputei, am consemnat: Brecht HERMANS (Belgia, locul 586 ITF) - Răzvan AGHION (România, locul 949 ITF) 6-7 (5), 6-4, 7-5.
În proba de dublu de pe tabloul de "16", după un prim tur liber, în sferturile de finală s-a jucat marţi, 16 august 2016, meciul Răzvan AGHION (România, locul 949 ITF) / Giacomo REVELLI (Marea Britanie, locul 345 ITF) [4] - Yves BAILLY (locul 212 ITF) / Viktor SEMPELS (Belgia, neclasat ITF) 2-6, 6-1
[10-2].
"La simplu, Răzvan a luptat exemplar, în faţa unui jucător care este nr. 2 în Belgia, la categoria sa de vârstă. A fost aproape de o victorie, dar a pierdut în setul decisiv, după scorul de 5-5. El este supărat, dar noi suntem mulţumiţi de evoluţia lui. La dublu însă Răzvan a câştigat în sferturi, alături de partenerul său britanic şi a promovat în semifinalele competiţiei. E un început bun!", a menţionat antrenoarea şi mama jucătorului, Raluca Aghion.
După turneul de la Nivelles, ieşeanul Răzvan Aghion, însoţit în Belgia de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion (ambii de la CS CFR Iaşi) va mai evolua în alte două turnee juvenile, ambele la Brüxelles (Belgia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu