marți, 16 august 2016

În viitorul sezon competiţional: 11 echipe în Liga I de futsal din România!


Echipa de futsal CSM Politehnica Iaşi


La sediul FR Fotbal, cu Vali Ioniţă, Radu Petre şi Cristi Vornicu
La sediul FR Fotbal a avut loc marţi, 16 august 2016, Adunarea Generală a departamentului FUTSAL (fotbal în sală) şi tragerile la sorţi pentru noul sezon competiţional. Au fost de faţă oameni importanţi din conducerea FR Fotbal, precum preşedintele Răzvan Burleanu, managerul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, Cristian Vornicu (reprezentantul echipelor de futsal în Comitetul Executiv al FR Fotbal), team-managerul echipelor naţionale ale României, Valeriu Ioniţă, observatorul federal Radu Petre etc.
În sezonul viitor al Ligii I de futsal vor participa doar 11 echipe, deoarece nici o formaţie din Liga a II-a, dintre cele care au reuşit promovarea, nu au fondurile necesare pentru a putea evolua pe prima scenă a futsalului din România.
În prima rundă din Liga I (din 3-4-5 septembrie 2016), programul de jocuri arată astfel:
KSE Târgu Secuiesc (nr. 11 pe tabela Berger) - CS United Galaţi (2);
CS City'us Târgu Mureş (10) - CS Muncitorul Reşiţa (3);
CS Informatica Timişoara (9) - Autobergamo Deva (4);
Spicom Sfântu Gheorghe (8) - Dunărea Călăraşi (5);
CSM Politehnica Iaşi (7) - CFF Clujana Cluj-Napoca (6).
Va sta: ACS Odorheiu Secuiesc (1).
În celelalte etape din turul sezonului 2016-2017, echipa din Dealul Copoului, antrenată de Gabriel Dobre (principal) şi Florin Nichifor (secund), preparatorul fizic fiind Florin Trofin, va avea următorul program de jocuri:
- Etapa a II-a: CSM Poli Iaşi va sta.
- Etapa a III-a: Spicom Sf. Gheorghe - CSM Poli Iaşi;
- Etapa a IV-a: CSM Poli Iaşi - Informatica Timişoara;
- Etapa a V-a: City'us Tg. Mureş - CSM Poli Iaşi;
- Etapa a VI-a: CSM Poli Iaşi - KSE Tg. Secuiesc;
- Etapa a VII-a: ACS Odorheiu Secuiesc - CSM Poli Iaşi;
- Etapa a VIII-a: CSM Poli Iaşi - CS United Galaţi;
- Etapa a IX-a: CS Muncitorul Reşiţa - CSM Poli Iaşi;
- Etapa a X-a: CSM Poli Iaşi - Autobergamo Deva;
- Etapa a XI-a: Dunărea Călăraşi - CSM Poli Iaşi.
În Liga a II-a de futsal vor evolua 10 echipe, care vor juca tur-retur, într-o singură serie.
La Cupa României de futsal vor participa 21 echipe, 11 din Liga I şi 10 din Liga a II-a. Echipele din Liga a II-a vor disputa un tur preliminar, iar câştigătoarele, cinci la număr, vor evolua în optimile de finală, alături de celelalte 11 formaţii din Liga I.
În optimi vor fi şi patru capi de serie, aceste echipe fiind City'us Tg. Mureş, Informatica Timişoara, CS United Galaţi şi Autobergamo Deva, deci primele patru clasate din Liga I în sezonul anterior. Va fi şi turneul final de patru (FINAL FOUR) în Cupa României la futsal, după cum ne-a informat Ştefan Tudorache, directorul sportiv al CSM Poli Iaşi, participant la întrunirea din Capitală.
Referitor la Campionatul Naţional de tineret "Under 19", acolo unde CSM Politehnica Iaşi este campioană naţională en-titre, s-a menţionat că echipele din Liga I au obligaţia de a avea şi formaţii de tineret, alături de cele care se vor înscrie din Liga a II-a, până la data de 15 septembrie 2016.
Până la începerea noului sezon competiţional, pentru echipa de seniori CSM Politehnica Iaşi urmează participarea la turneul denumit "Memorialul Nicolae Rainea", de la Galaţi, din 19 şi 20 august, alături de CS United Galaţi, Dunărea Călăraşi şi FC Grand Pro Varna (Bulgaria, care va evolua în UEFA Futsal Cup).
În lotul echipei ieşene, jucătorii Alexandru Pricop şi Bogdan Botezatu sunt accidentaţi, noul venit la echipa antrenată de Gabriel Dobre şi condusă de team-managerul Ionel Popa fiind Adrian Călugăreanu, ultima dată la CS Informatica Timişoara.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu