luni, 8 august 2016

Opt sportivi au promovat pe tabloul principal la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin



Luni, pe 8 august 2016, pe tabloul de calificări de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin, turneu cu premii de 25.000 dolari din calendarul mondial ITF, au avut loc finalele pentru promovarea pe tabloul principal al probei de simplu. Rezultatele au fost următoarele:

*** Terenul 1 "Ilie Năstase":
- George BOTEZAN (România) [3] - Vlad Andrei DUMITRU (România) 6-4, 6-3;      
- Bogdan BORZA (România) [1] - Vlad Andrei DANCU (România) 6-7 (0), 7-6 (8), 6-4;         
*** Terenul 2 "Ion Ţiriac":
- Santiago MARESCA (Uruguay) [4] - Răzvan BOBLEAGĂ (România) [10] 6-4, 6-4:            
- Mor BULIS (Israel) [2] - Evgeniy BANKOV (Bulgaria) 6-3, 6-2;          
- Eros SIRINGO (Italia) [6] - Cosmin ONŢICA (România) [11] 6-3, 6-2.          
*** Terenul 4 "Florenţa Mihai":
- Scott DUNCAN (Marea Britanie) - Dan Alexandru TOMESCU (România) [13] 2-6, 4-6;     
- Orel OVIL (Israel) [7] - Gabi Adrian BOITAN (România) 6-3, 3-0 (retragere Boitan).
- Sorin Andrei IORDACHE (România) - Călin MANDA (România) [14] 3-6, 6-4, 3-6.
Într-un meci din turul al doilea, început duminică şi terminat luni, după întreruperea de rigoare din cauza întunericului, am consemnat:
- Vladimir FILIP (România) - Cosmin ONŢICA (România) [11] 7-6 (3), 0-6, 6-7 (3).
 
* O conferinţă de presă cultural-sportivă

Luni, pe 8 august, de la ora 11:00, la baza sportivă CFR Iaşi a avut loc şi conferinţa de presă oficială a turneului, acolo unde, în prezidiul adunării au luat loc primarul ieşean Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, supervisorul ITF Mihaela Testiban, directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi George-Radu Pipa, directorul turneului Vergil Aghion şi tânărul sportiv ieşean Tudor-Ştefan Gheorghiţă, ultimul primind wild-card de participare pe tabloul principal din partea organizatorilor locali.
În cadrul conferinţei de presă coordonate de Dan Teodorescu, directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, interlocutorii au remarcat faptul că de opt ani consecutivi, Trofeul Municipiului Iaşi la tenis a devenit un brand al oraşului nostru, care duce numele Iaşului în toate colţurile lumii.
În cuvântul său, primarul Mihai Chirica a menţionat: "Avem nevoie de educaţie şi cultură şi acest lucru putem realiza prin sport în general şi tenis în special. După fotbal de cupe europene, competiţii de şah la nivel internaţional, avem şi tenis la nivel mondial, atât de feminin cît şi la masculin. În Iaşi, mai avem nevoie de infrastructură sportivă la standarde înalte şi vom putea realiza acest lucru cu ajutorul comunităţii locale şi a Guvernului României. Felicit organizatorii de la Clubul Sportiv CFR Iaşi pentru efortul depus an de an în organizarea acestor turnee internaţionale de tenis, mulţumesc Federaţiei Române de Tenis pentru parteneriat. Doresc să câştige cei mai buni, atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu !".
În continuare, "pentru ca lumea să devină mai veselă", aşa cum a menţionat şi jurnalistul Dan Teodorescu, scriitorul ieşean Vasile Larco a recitat în faţa publicului mai multe epigramele proprii pe teme sportive şi nu numai, eveniment la care a contribuit şi primarul Mihai Chirica. Primarul Iaşului a recitat în final, cu mult talent, una dintre epigramele lui Vasile Larco, din cartea pe care a primit-o cu dedicaţie din partea autorului, care a fost următoarea:
- La recitalul de epigrame:
"E un prilej poetic, dar şi lung
Cu versuri drept uluitoare;
Cuvintele la inimă mi-ajung...
De-aceea inima mă doare!".
După acest moment umoristic, participanţii au părăsit sala de conferinţe de la CS CFR Iaşi cu zâmbetul pe buze, făcând trecerea spre arenele de tenis, acolo unde se desfăşurau ultimele meciuri ale finalelor din calificări. În urma partidelor disputate, au mai ajuns pe tabloul principal al probei de simplu 8 tenismeni, patru din România, doi din Israel şi câte unul din Italia şi Uruguay.

* La dublu, vom avea cu siguranţă un ieşean în turul al doilea!


Meciurile de pe tablourile principale vor debuta marţi, pe 9 august 2016, de la ora 10:30, când se vor disputa cinci partide la simplu şi opt la dublu.
De remarcat în proba de dublu meciul Tudor Ştefan Gheorghiţă / Sergiu Darie Medeşan - Bogdan Ionuţ Apostol / Andrei Marinescu, cu precizarea că jucătorii Gheorghiţă şi Apostol sunt ieşeni! Confruntarea ieşenilor este programată pe terenul 1, nu înainte de ora 15.00. De la ora 17.00, tot pe terenul 1 se va juca meciul de simplu dintre băcăuanul Alexandru Vasile Manole şi ieşeanul Sorin Roşca.  
Miercuri, în turul I al probei de simplu, ieşeanul Tudor Ştefan Gheorghiţă se va confrunta cu egipteanul Karim-Mohamed Maamoun (cap de serie nr. 7). Câştigătorii celor două meciuri cu implicaţii ieşene la simplu, se vor confrunta între ei în turul al II-lea al turneului de la arenele de tenis CFR Iaşi.
Finalele competiţiei sunt programate vineri, 12 august - la dublu şi duminică, 14 august - la simplu, iar intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, din cartierul Alexandru cel Bun, din Şos. Naţională nr. 7-9, este liberă pe toată durata turneului.
Trofeul Municipiului Iaşi la tenis este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Primii favoriţi ai competiţiei sunt Yannick Jankovits (Franţa, 29 ani, locul 286 ATP) - la simplu, respectiv perechea Petru Alexandru Luncanu (România) / Vladyslav Manafov (Ucraina) - la dublu masculin.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu