duminică, 20 noiembrie 2016

Argint şi bronz pentru popicarii ieşeni la "Naţionalele" de la Ploieşti




În intervalul 19-20 noiembrie 2016, arena Conpet II din Ploieşti a găzduit Campionatele Naţionale de popice pentru seniori, în probele individual clasic, sprint şi tandem.
La întrecerile prahovene au participat şi 6 sportivi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Ion Cercel, Florin Opincă, Gyula Veres, Iulian Gabriel Cucu, Remus Antimirescu şi noul "reactivat" Ştefan Sârbu (40 ani, revenit pe pistele de joc după 12 ani de întrerupere a activităţii sportive de performanţă).
Duminică s-a disputat ultima probă din concurs, cea de tandem, acolo unde ceferiştii ieşeni au prezentat trei "garnituri": Ion Cercel - Florin Opincă (Iaşi I), Iulian Gabriel Cucu - Ştefan Sârbu (Iaşi II) şi Remus Antimirescu - Gyula Veres (Iaşi III).
În sferturile de finală, rezultatele cu implicaţii ieşene au fost:
- Iaşi II (Cucu / Sârbu) - Iaşi I (Cercel / Opincă) 1-1 la manşe, cu 14 p.d. -11 p.d. la sudden victory (baraj);
- Iaşi III (Antimirescu / Veres) - Cluj III (Grigore Blaga / Ioan Figlea) 1-1 la manşe, cu alte trei confruntări de baraj: 17 p.d. -17 p.d.; 11 p.d. -11 p.d.; 14 p.d. - 8 p.d.
În semifinale am consemnat:
- Iaşi II (Cucu / Sârbu) - Iaşi III (Antimirescu / Veres) 1-1 la manşe, cu 12 p.d. - 10 p.d. la sudden victory.
Finala mare a fost:
- Cluj I (Paul Rohotin / Bogdan Dudaş) - Iaşi II (Cucu / Sârbu) 2-0 la manşe câştigate.
Podiumul de premiere a fost următorul:
1. CFR Cluj (Paul Rohotin / Bogdan Dudaş);
2. CFR Olimpia ACB Iaşi II (Iulian Gabriel Cucu / Ştefan Sârbu);
3. CFR Olimpia ACB Iaşi III (Remus Antimirescu / Gyula Veres) şi Electromureş Tg. Mureş II (Kâtâ Kalman David / Szasz Tibor Levente, în vârstă de 15 ani fiecare).
 
Sâmbătă, în proba individual clasic, cu 16 concurenţi pe pistele de concurs, rezultatele au fost următoarele:
1. Paul Rohotin (CFR Cluj) - 592 p.d. (medalie de aur);
2. Bogdan Dudaş (CFR Cluj) - 586 p.d. (medalie de argint);
3. ION CERCEL (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 577 p.d. (medalie de bronz);
4. Vlad Sabău (CFR Cluj) - 575 p.d.;
5. Florin Opincă (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 565 p.d.;
6. Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 561 p.d.;
7. Boer Laszlo (Electromureş Tg. Mureş) - 560 p.d.;
8. Dorin Virgil (CFR Cluj) - 542 p.d.;
9. Radu Balaban (Inter Petrila) - 541 p.d.;
10. Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 534 p.d.;
11. Mihai Balaban (Inter Petrila) - 532 p.d.;
12. Codrea Hoarcă (Inter Petrila) - 523 p.d.;
13. Petre Cimpoer (Inter Petrila) - 518 p.d.;
14. Ioan Figlea (CFR Cluj) - 514 p.d.;
15. Szasz Tibor (Electromureş Tg. Mureş) - 493 p.d.;
16. Benke Zoltan (Electromureş Tg. Mureş) - 487 p.d.
Tot sâmbătă, în proba de sprint, clasamentul final pentru podium a fost:
1. Dorin Virgil (CFR Cluj);
2. Bogdan Dudaş (CFR Cluj);
3. Paul Rohotin (CFR Cluj) şi Radu Balaban (Inter Petrila).
La CFR Olimpia ACB Iaşi: Iulian Gabriel Cucu nu s-a calificat la turneul final de la sprint, iar ceilalţi cinci popicari ieşeni (Cercel, Veres, Opincă, Antimirescu, Sârbu) au pierdut în turul I (optimi de finală), la sudden victory (baraj), după 1-1 la manşe.
Per total competiţie, sub conducerea antrenorului-jucător Remus Antimirescu, CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit trei medalii, una de argint prin cuplul Iulian Gabriel Cucu - Ştefan Sârbu (la tandem) şi alte două de bronz, prin Remus Antimirescu - Gyula Veres (la tandem) şi Ion Cercel (la individual clasic).
Tot din tabăra ieşeană am consemnat următoarele declaraţii:
- Iulian Gabriel Cucu: "După cum s-a văzut, se pare că eu m-am păstrat pentru ultima probă de concurs, unde am cucerit o medalie de argint, alături de vechiul şi noul coleg Ştefan Sârbu".
- Ştefan Sârbu: "Pentru mine cucerirea medaliei de argint a fost un lucru surprinzător, nu mă aşteptam la acest lucru, după ce am întrerupt popicele timp de 12 ani! Înainte de concursul de la tandem toată lumea se gândea că eu şi Cucu alcătuim echipa cea mai slabă din partea formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, dar în final s-a văzut că cei din urmă ajung uneori şi cei dintâi!".
- Remus Antimirescu: "Medaliile obţinute de noi la Naţionalele de la Ploieşti sunt cele care erau posibile, deşi Ionuţ Cercel avea totuşi şanse la titlu. A avut însă o manşă, a doua, mai slabă, cu numai 127 popice doborâte şi a ajuns în final pe locul 3, la o diferenţă de numai 15 beţe de locul 1, de Paul Rohotin, fostul nostru coleg de echipă. S-a cunoscut acum că echipa de la Cluj a venit din cupele europene, după un util cantonament efectuat în vară. În principiu, repet, bilanţul nostru este mulţumitor, aproape de maxim, deoarece mă gândesc din nou că Ionuţ Cercel putea să urce mai sus de locul 3, pe podium!".
Arbitrul principal al competiţiei la nivel naţional, de la Ploieşti, a fost Constanţa Vişan, iar secunzii competiţiei Cristian Vişan, Mihaela Lixandru şi Daniela Lăcătuşu, toţi din Ploieşti. Au mai fost prezenţi la Ploieşti Constantin Stamatescu, secretarul general al FR Popice şi Maria Popescu, preşedinta FR Popice.
În Liga I de popice pentru seniori, în turul campionatului, CFR Olimpia ACB Iaşi mai are de jucat două partide, cu Inter Petrila (acasă, restanţă din etapa I, la o dată care încă nu s-a fixat, sportivii din Valea Jiului invitând din nou echipa ieşeană la Petrila, pentru două meciuri tur-retur) şi CFR Cluj (în deplasare, restanţă din etapa a III-a). Derby-ul CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi a fost reprogramat pentru 10 decembrie 2016, în noua arenă de popice cu 8 piste de la Cluj-Napoca, dar el va avea loc la acea dată doar dacă ardelenii obţin acordul ISU pentru toată baza sportivă nou construită.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu