vineri, 25 noiembrie 2016

Fosta gimnastă de aur a Iaşului, Claudia Teofana Postu, cucereşte, pas cu pas, lumea artelor marţiale!




Câştigarea la Sibiu a Cupei României la Taekwon-do ITF, o competiţie de mare anvergură şi un nivel foarte ridicat, reprezintă cel mai recent succes al tinerei luptătoare, Claudia Teofana Postu, fostă gimnastă de performanţă nu cu mult timp în urmă la CSŞ Anghel Saligny Iaşi. Triumful din frumosul oraş din sudul Transilvaniei al elevei pregătite de antrenorul Alexandru Coroi vine, firesc, ca o încununare a rezultatelor excelente din acest an: obţinerea titlului de campioană naţională la Haţeg, vicecampioană europeană la Cupa Internaţională de la Cluj şi locul 1 la Cupa Toamnei din Vaslui. De menţionat că fratele Claudiei, Ştefan-Dimitrie Postu, a reuşit o frumoasă surpriză la categoria 8 -10 ani. Cu 26 concurenţi la start, Ştefan-Dimitrie a obţinut 5 victorii din cele 6 posibile şi a cucerit medalia de argint.

* Înregimentată la Cotnari SCORPIONS Fighting Academy Iaşi

Şi rezultatele bune nu se opresc aici! Începând din această toamnă, ieşeanca Claudia Teofana Postu este şi membră a puternicului club Cotnari SCORPIONS Fighting Academy Iaşi, condusă de titratul maestru Mihai Constantin, grupare ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Aşadar, Claudia a fost pe locul 1 la prima competiţie oficială, Cupa Shin-Do Spirit din Buzău, categoria kickboxing semi şi a cucerit medalia de aur la World Cup Judgement Day Bucureşti, categoria freestyle light, cel mai mare campionat internaţional de arte marţiale din ţară. Totul sub atenta îndrumare a antrenorului Narcis Mânzat, cel care în 2014, în Italia, făcea din Emil Chiriac şi Daniel Bucătaru doi campioni mondiali, vedete K-1 la 10 ani, dovedind întregii lumi că, la Iaşi, Cătălin Moroşanu, Sebastian Ciobanu şi Corina Cârlescu au urmaşi de seamă.

* O viitoare mare sportivă, dar şi pianistă?


Recitalurile de pian (sub îndrumarea profesoarei Mihaela Chirnoagă), gimnastică ritmică şi demonstraţiile de taekwon-do de la Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu şi Palas Mall, prezenţa la Festivalul Artelor Marţiale, demonstraţiile de kickboxing de la gala Superkombat World Grand Prix Iaşi şi prezenţa la emisiunea "Deschis la distracţie" - Antena 1 (împreună cu juniorii Scorpions), participarea la lansarea de carte “Paşaport către neuitare” (autor: Dan Teodorescu) sau turnarea videoclipului "Perfect Timing" (o producţie Ionuţ Caraş - Raw Motion Picture) reprezintă tot atâtea activităţi, efectuate cu mare plăcere, de tânăra Claudia Teofana Postu.
Zămislirea frumosului în sport are aceleaşi implicaţii estetice ca şi crearea frumosului în oricare alt sector. Prin evoluţiile ei încântătoare, Claudia se numără printre persoanele care au reuşit să ridice sportul la rang de artă. Sportul înseamnă, pur şi simplu, bucuria de a trăi şi de a-ţi atinge limitele! Se ştie de mult timp, o minte sănătoasă poate sălăşlui numai într-un corp sănătos. Şi România are nevoie de copii sănătoşi şi caractere puternice!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu