vineri, 4 noiembrie 2016

Medalii de toate culorile pentru tinerii tenismeni ceferişti ieşeni


Ioan Isciuc (sursa foto: Monitorul de Roman)

Întrecerile din cadrul Trofeului Smirodava din Circuitul Naţional FRT, pentru categoriile de vârstă 14 ani, la băieţi şi fete, s-au încheiat recent la Roman, sub conducerea directorului de concurs Ioan Isciuc şi a arbitrului principal Emil Tomegea.
Printre tinerii tenismeni care au "muncit" în cadrul acestui turneu găzduit de cele trei terenuri pe zgură aflate în incinta Fabricii de confecţii şi tricotaje Smirodava din Roman s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi, ei fiind Răzvan Aghion, Eduard Schipor şi Maria Bianca Andrei, asistaţi de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion.
În proba de simplu, la băieţi, Răzvan Aghion a fost finalist, iar Eduard Schipor a ajuns până în optimile de finală, pe un tablou principal de "32".
Tot la simplu, dar la fete, Maria Bianca Andrei a ajuns şi ea până în finala competiţiei, pe un tablou principal de "32".
Rezultatele din finalele turneului au fost următoarele:
- Masculin: Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 7-5, 7-6 (3);
- Feminin: Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) 6-4, 3-6, 6-1.
În proba de dublu băieţi, în semifinale, Aghion şi-a învins colegul de club, pe Schipor, după următorul rezultat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti) - Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) / Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) 6-1, 6-2. În marea finală de la dublu am consemnat: Andrei Nica (AS de Fotbal Zărneşti) / Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti) 7-5, 6-3.
În finala probei de dublu fete, în sfârşit o ieşeancă s-a impus în faţa "steliştilor", iar dacă la fotbal nu se poate acest lucru, iată că la tenis se poate: Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Francesca Feodorov (Ştiinţa Constanţa) - Alexandra Petric / Vanessa Popa Teiuşanu (ambele de la CSA Steaua Bucureşti) 6-1, 6-2.
Aşadar, în turneul de la Roman, ceferiştii ieşeni au cucerit cinci medalii, dintre care una de aur (Andrei), trei de argint (Aghion - 2 şi Andrei) şi una de bronz (Schipor).

* Trei terenuri de tenis acoperite, în incinta unei fabrici din Roman

Romaşcanii se pot lăuda cu trei terenuri de tenis pe zgură, acoperite, acolo unde se poate practica "sportul alb" şi în timpul iernii.
În curtea fabricii SC Smirodava SA din Roman, pe un teren nefolosit, cu ajutorul unui proiect cu finanţare europeană iniţiat de către omul de afaceri Sorin Chiriac, managerul societăţilor Caremil şi Smirodava, s-a construit recent o frumoasă bază sportivă de tenis. Ea cuprinde trei terenuri de tenis de câmp, acoperite cu prelate pe schelet metalic, acolo unde a avut loc şi competiţia mai sus amintită, în condiţii excelente.
Directorul de turneu, Ioan Isciuc, a pus bazele şi Asociaţiei Club Sportiv "Sense" Roman (acolo unde este vicepreşedinte), afiliată la MTS şi FR Tenis, dar nu va abandona activitatea cu copiii de la Clubul Atletic din Roman, clubul său de suflet, după cum a declarat pentru "Monitorul de Roman".
De menţionat că antrenorul Ioan Isciuc este fiu al satului Secuienii Noi, a practicat sportul încă din adolescenţă, dar nu tenisul, cum ar crede unii, ci popicele, la echipa Metalul Roman. În 1998, Ioan Isciuc a înfiinţat secţia de tenis a Clubului Atletic Roman, iar de atunci, an de an, caută şi descoperă talente în tenisul de câmp.

* "Vergilius-Sense", un parteneriat benefic tenisului

Începând cu 5 noiembrie 2016, în aceeaşi locaţie din Roman se va derula turneul de tenis denumit "Cupa de Toamnă Vergilius - Sense", arbitrul principal fiind ieşeanul Cătălin Costaş, iar directorul de turneu romaşcanul Ioan Isciuc. Se va concura la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin, cluburile organizatoare fiind CS Vergilius Iaşi şi ACS Sense Roman.
La turneu va participa şi tânărul ceferist ieşean Eduard Schipor, în timp ce colegul său de club, Răzvan Aghion, însoţit de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion, va participa la turneul internaţional "FAMAGUSTA TENNIS CUP U14", de la Limassol - Cipru, în perioada 7-13 noiembrie 2016.
Să mai menţionăm că, începând cu 5 noiembrie 2016, tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani) revine în circuitul internaţional al seniorilor, participând la turneul ITF cu premii de 10.000 dolari, de la Latina (Italia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu