miercuri, 9 noiembrie 2016

Ieşeanul Eduard Schipor, pe locul 1 la turneul de tenis "Cupa de Toamnă Vergilius-Sense"


Eduard Schipor
S-a încheiat turneul de tenis "Cupa de Toamnă Vergilius-Sense", care a avut loc la frumoasa bază sportivă din incinta fabricii Smirodava din Roman, sub conducerea directorului de turneu Ioan Isciuc (Roman) şi a arbitrului principal Cătălin Costaş (Iaşi).

La categoria de vârstă 14 ani băieţi, în cadrul turneului final de tip şah, pe locul 1, cu 3 victorii din tot atâtea posibile, s-a clasat Eduard Schipor (CS CFR Iaşi, antrenat de Vergil Aghion şi Raluca Aghion, în vârstă de numai 12 ani şi 2 luni), după următoarele succese: 6-3, 6-3 cu Mihai Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău, locul 2), 6-0, 6-1 cu Petru Doboş (Club Atletic Roman, locul 3), 6-1, 6-0 cu Victor Grigoraş (TCM Roman, locul 4).
Ceilalţi câştigători ai competiţiei organizate de Cluburile Sportive Vergilius Iaşi şi Sense Roman au fost:
- Categoria 10 ani: Rareş Rugină (Tenis Club Focşani) - la băieţi, respectiv Maia Todiriţe (CS Condor Piatra Neamţ) - la fete;
- Categoria 12 ani: Radu Paisvant-Deliescu (Viva Tenis Club Galaţi) - la băieţi, respectiv Claudia Călin (CS Condor Piatra Neamţ) - la fete;
- Categoria 14 ani (fete): Daria Toth (SCM Bacău);
- Categoria 16 ani (băieţi): Bogdan Damian (CS Tenis Club Vaslui);
- Seniori: Marian Prăjescu (SCM Bacău).

* De la Roman la Limassol

În altă ordine de idei, vă informăm că jucătorul de tenis Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul său, Vergil Aghion) a fost invitat să participe la turneul "FAMAGUSTA TENNIS CUP U14", de la Limassol (Cipru), în organizarea directorului de turneu RODION PANAYIOTOU.
Din păcate, în proba de simplu, în turul I, tânărul Răzvan Aghion (doar 12 ani şi 11 luni) a fost învins, cu 6-1, 6-1 de rusul David MINNIVALIEV.
În proba de dublu, tot în turul I de pe tabloul principal, Răzvan Aghion, alături de grecul Chris Spyrou, au pierdut extrem de greu, cu 5-7, 6-4, 10-6 în faţa perechii Andreas CHAPIDES / Iakovos HADJIPIERIS (Cipru).

* De la Roman şi Limassol, la Latina

Trecând la tenisul internaţional pentru seniori, vă mai informăm că ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani, de la CSM Paşcani, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi) a revenit în circuitul mondial, cu o participare la turneul de la Latina (Italia), o competiţie din calendarul ITF, cu premii totale de 10.000 dolari.
La simplu, pe tabloul de calificări de "48", după un prim tur liber, Bogdan Ionuţ Apostol a fost învins de Remy BERTOLA (Elveţia) cu 7-6 (4), 6-1.
La dublu, perechea Bogdan Ionuţ Apostol / Luca George Tatomir (România)   Bogdan Ionut APOSTOL (ROU) / Luca George TATOMIR (ROU) a trecut de turul I, după victoria cu    3-6, 6-4 [10-8] în faţa cuplului Maxence BROVILLE / Matteo MARTINEAU (Franţa).
În turul al doilea al probei de dublu, Apostol şi Tatomir se vor confrunta cu perechea învingătoare din meciul Daniele CATINI / Niccolo CATINI (Italia) - Francesco MONCAGATTO / Jacopo STEFANINI (Italia, nr. 2). Tot în turul al II-lea la dublu (sferturi de finală) s-a calificat şi perechea Patrick GRIGORIU / Petru-Alexandru LUNCANU (România, cap de serie nr. 1).  Pe tabloul principal al probei de simplu vor evolua şi românii Petru-Alexandru Luncanu (nr. 4) şi Luca George Tatomir (venit din calificări).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu