joi, 3 noiembrie 2016

Old Boys Politehnica Iaşi a câştigat un nou trofeu în competiţia de fotbal "IA ŞI MARCHEAZĂ"


În perioada 11-28 octombrie, cu ocazia "Sărbătorilor Iaşului - ediţia a 25-a, din 2016", terenul sintetic din Dealul Copoului a găzduit competiţia populară de fotbal denumită "IA ŞI MARCHEAZĂ", la care au participat 23 de formaţii, împărţite în patru grupe preliminare.

Acestea au fost:

- GRUPA A: OLD BOYS POLITEHNICA IAŞI, PENITENCIARUL IAŞI, CONSILIUL JUDEŢEAN IAŞI, POLIŢIA LOCALĂ, SC XEROX, POLIŢIA MUNICIPALĂ.
- GRUPA B: POLIŢIA DE FRONTIERĂ, COFFE BOUTIQUE, CONTINENTAL, AGRONOMIA, SUPORTERII IAŞI, MOTEL BUCIUM.
- GRUPA C: BAROUL, SALUBRIS, RATP, IPJ, ISJ, SCC.
- GRUPA D: PRIMĂRIA IAŞI, DEDEMAN, GARNIZOANA IAŞI, CITADIN, JANDARMERIA IAŞI.

Din aceste 23 de echipe, 3 au "capotat" pe drum, dar 20 de formaţii au disputat toate meciurile programate. S-a jucat pe "latul" terenului sintetic al arenei "Emil Alexandrescu" din Iaşi, pe durata a 2 reprize a 25 minute fiecare, iar fiecare echipă a fost alcătuită din 8 jucători (1+7), porţile având dimensiuni de 5 metri x 2 metri.
Chiar dacă timpul a fost nefavorabil uneori, s-a jucat şi ... pe vânt, ploaie şi frig, iar uneori partidele s-au încheiat în jurul orei 22.00, disputându-se în nocturnă.
Plăcerea de a juca fotbal cu prietenii a fost însă mai mare şi nimeni nu s-a "plâns" în această competiţie populară, în care orgoliile locale şi dorinţa de victorie şi-au spus de multe ori cuvântul!
După ce în grupe s-a jucat după sistemul "fiecare cu fiecare", primele două clasate au promovat în sferturile de finală, iar apoi în semifinale şi finalele pentru podium. Rezultatele au fost următoarele:

- SFERTURILE DE FINALĂ:
OLD BOYS - PENITENCIARUL 6 – 0, PRIMĂRIA - BAROUL 3 – 4, COFFEE BOUTIQUE - JANDARMERIA 0 – 1, ISJ - SUPORTERII 1 – 3.

- SEMIFINALE:
BAROUL - JANDARMERIA 5 – 4, OLD BOYS -  SUPORTERII 3 – 1.

- FINALA MICĂ (locurile 3-4):
SUPORTERII - JANDARMERIA 1 – 4.

- FINALA MARE (locurile 1-2):
OLD BOYS POLITEHNICA IAŞI - BAROUL IAŞI 5 – 2.

De menţionat că, echipa câştigătoare, OLD BOYS POLITEHNICA IAŞI, sub conducerea antrenorilor Adi Cotan şi Dumitru "Mituş" Anton a reuşit şi în meciurile din Grupa A un număr de 4 succese preţioase şi o singură remiză, astfel: 9-0 cu POLIŢIA MUNICIPALĂ, 1-1 cu PENITENCIARUL IAŞI, 5-0 cu CONSILIUL JUDEŢEAN IAŞI, 3-0 cu XEROX, 3-0 cu POLIŢIA LOCALĂ.
Pe podiumul competiţiei s-au clasat echipele:
1. OLD BOYS POLITEHNICA IAŞI;
2. BAROUL IAŞI;
3. JANDARMERIA IAŞI.
Pe locul 4 s-a clasat formaţia SUPORTERILOR ieşeni, cu o evoluţie bună în acest turneu popular de anvergură, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Sportului Ieşean şi aflat la ediţia cu nr. 11. Din partea Primăriei ieşene au coordonat acest turneu de fotbal domnii Ionel Popa şi Ionel Cilibiu.
Echipa care a cucerit trofeul pus în joc, OLD BOYS POLITEHNICA IAŞI, a utilizat următorul lot de jucători: Florin Marciuc, Adrian Banu (portari) - Florin Rusu, Alin Lungu, Ciprian Bucovanu, Florin Marius Cojoc (sportiv paralimpic), Marian Anton, Ionuţ Ştirbets, Gheorghe Nichita, Bogdan Chiper, Andrei Gherasim, Virgil Grieroşu, Ionuţ Dumitraşcu. Antrenori: Adi Cotan şi Dumitru Anton.
La finalul competiţiei am consemnat următoarele declaraţii:
- Adi Cotan (antrenorul echipei campioane Old Boys Politehnica Iaşi): "Anul acest au fost mai multe echipe participante, unele care s-au întărit serios, precum cea a Penitenciarului Iaşi. A câştigat echipa noastră, deoarece ea a avut nu numai valoare, dar şi mai multă experienţă faţă de celelalte adversare, referitor la participarea la acest gen de competiţii, noi câştigând şi câteva ediţii anterioare".
- Ionel Popa (unul dintre organizatorii din cadrul Primăriei Muncipiului Iaşi): "A fost o competiţie populară de fotbal extrem de reuşită, cu 23 echipe înscrise la turneu, faţă de numai 16 câte au fost anul trecut. Printre ele au fost şi echipe private, precum Continental, SCC, Xerox, Coffee Boutique, a fost prezentă în competiţie şi echipa Suporterilor. S-a jucat şi pe ploaie, vânt şi frig, deoarece dragostea pentru fotbal a fost mai presus decât condiţiile meteorologice! Chiar dacă anul acesta am avut un buget mai mic alocat competiţiei, echipele de pe podium au primit cupe, diplome, tricouri şi mingi, iar cea mai bună formaţie s-a dovedit a fi din nou Old Boys Politehnica Iaşi. Cu felicitări!".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu