sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Gala APS 90, un spectacol de neuitat la Ateneul Român din Bucureşti





În seara zilei de miercuri, 22 noiembrie 2017, superba sală a Ateneului Român din Bucureşti a găzduit Gala APS 90, cu ocazia aniversării a 90 ani de la constituirea Asociaţiei Presei Sportive din România, condusă astăzi de binecunoscutul om de televiziune Dumitru Graur.

Într-un spectacol de neuitat, în care orchestra simfonică "Camerata Regală" (dirijor: Constantin Grigore, solist: violonistul Gabriel Croitoru) a dat un superb recitat publicului, preşedintele APS România - Dumitru Graur, (secondat de Daniel Ion - secretar general APSR) a moderat evenimentul în care au fost acordate mai multe diplome de excelenţă, medalii şi trofee, după cum urmează:
PREMII PENTRU PRESĂ:
- Gazeta Sportului (premiul a fost primit de Ovidiu Ioaniţoaia);
- Radio România (Teoharie Coca-Cosma);
- Televiziunea Română (Cristian Ţopescu);
PREMIERI SPORT:
- Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul; premiul a fost oferit de Vlad Enăchescu - vicepreşedintele APSR);
- Echipa de tenis de masă a României (campioană europeană pe echipe; premiul a fost primit de Elizabeta Samara şi directorul de marketing Beatrice Romanescu, din partea FRTM. Din păcate, sportivele Daniela Dodean și Bernadette Szocs nu au putut fi prezente la gală);
- Echipajele de canotaj 8+1 şi 2 vâsle (campioane mondiale; premiul a fost oferit laureatelor de Elisabeta Lipă - preşedintele FR Canotaj). Componenţa acestor echipaje a fost: Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă (2 vâsle), respectiv Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea (echipajul feminin de 8+1).
- Alina Vulc (medalie de bronz la Campionatul Mondial de lupte pentru seniori; premiul a fost oferit de Gheorghe Berceanu);
- Simona Halep (nr. 1 în clasamentul mondial WTA; premiul a fost oferit de Ilie Năstase).
PREMII SPECIALE:
- Veteranii presei sportive: Doru Dinu Glăvan, Radu Timofte, Dan Teodorescu (din Iaşi), Modesto Ferrarini, Tiberiu Stama, Mugur Popovici, Stelian Trandafirescu, Constantin Macovei, Mihai Vesa (premiile au fost oferite de Emanuel Fântâneanu, membru în Consiliul AIPS);
- Echipa naţională de fotbal din 1984 (învingătoare a Italiei, campioană mondială);
- Valeria Răcilă-van Groningen (pentru cea de-a X-a ediţie a Maratonului Bucureşti; premiul a fost oferit de Gabriela Szabo);
- Ion Ţiriac (pentru întreaga activitate legată de sportul românesc; premiul a fost oferit de ministrul MTS Marius Dunca);
- Ovidiu Gârbacea (pentru complexul sportiv de la Cheile Grădiştei);
- Compania Dedeman şi Compania Alexandrion (investitori în sport; premiile au fost oferite de Ivan Patzaichin);
- Premiere INVINCTUS - Grupul militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, participanţi la Jocurile Mondiale INVINCTUS, de la Toronto 2017.
Au mai primit premii de excelenţă, medalii şi  trofee din partea APSR ministrul MTS Marius Dunca, preşedintele COSR Mihai Covaliu, preşedintele AIPS Gianni Merlo,
preşedintele AIPS Europe - Charles Camenzuli, iar jurnalistul Cristian Ţopescu a primit din partea COSR "Colanul de Aur", la împlinirea vârstei de 80 ani.  
Jurnaliştii Dumitru Graur şi Emanuel Fântâneanu au primit din partea MTS, COSR, AIPS şi AIPS Europe diplome de excelenţă şi trofee, la aniversarea a 90 ani de la înfiinţarea APSR.
Jurnalistul Adrian Fetecău (Radio România Actualităţi şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ) a recitat în faţa numerosului public poezia DACĂ, de Rudyard Kipling.
Pe parcursul evenimentului, pe ecranul din sală au fost proiectate secvenţe video, cu filmele: In memoriam, Mereu în slujba performanţei, O istorie a presei sportive.
În rândul publicului s-au mai aflat Horia Tecău, Octavian Morariu, Bogdan Stelea,  Roxana Scarlat Bârlădeanu, Irina Deleanu, George Boroi, Mircea Roman.
Gala de la Ateneul Român din Capitală a fost organizată de APSR, în parteneriat cu COSR.  
De menţionat că Asociaţia Presei Sportive din România se află sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I, iar Principele Radu al României a oferit către APSR un mesaj cordial cu ocazia acestei manifestări, lecturat în faţa publicului de preşedintele Dumitru Graur.

* Lansare de carte cu jurnaliştii Cristian Ţopescu şi Dan Teodorescu în prim plan

Vă mai informăm că  joi, pe 23 noiembrie 2017, la Târgul de Carte Gaudeamus de la "Romexpo" din Bucureşti a avut loc lansarea volumului ”La microfon, Cristian Țopescu”, scris de Horia Alexandrescu și publicat de Editura Militară. Lucrarea are o prefață semnată de Ion Țiriac și o postfață de Radu Cosașu.
Tot joi, la IBIS NORD HOTEL din Capitală, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Presei Sportive din România, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a prezentat colegilor de breaslă cele cinci cărţi de sport şi cultură (în şase volume, deoarece a carte a avut două volume, editate la PIM Iaşi în 2017), care au fost: Între două secole (2 volume), Paralele Olimpice, Regi şi Regine la Palat, Game-Set-Match şi Ringul Magic, oferind apoi autografe. Cele şase volume au rămas în biblioteca APSR şi vor participa la selecţia organizată pentru secţiunea carte sportivă - Premiul Ioan Chirilă, din Gala APSR, din primăvara anului viitor.
În cadrul Adunării Generale, prezidată de preşedintele Dumitru Graur şi vicepreşedintele Vlad Enăchescu, au fost discutate şi dezbătute probleme extrem de importante pentru cei care slujesc pe altarul presei sportive din România. În final, s-a propus ca unele manifestări ale APSR din 2018 - gale, seminarii, adunări generale - să fie organizate şi în provincie, primele oferte venind de la colegii din Iaşi şi Craiova. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu