joi, 2 noiembrie 2017

Zestre de 19 medalii pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi în 2017



Ultima competiţie oficială din acest an la care au participat halterofilii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, a fost cea de la Bascov - Piteşti, din cadrul Campionatului Naţional de Juniori I - U 20.
La doar 12 ani, în afară de concurs, în cadrul categoriei 56 kg, chiar dacă el are doar 30 kg masă corporală, ieşeanul Marius Pagu a reuşit rezultate excelente pentru vârsta sa, adică 33 kg la smuls, 45 kg la aruncat şi 78 kg la totalul olimpic.
După cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, sportivul Marius Pagu (nepotul halterofilului ieşean de talie internaţională Ilie Ciotoiu) nu a contat acum în clasamentul general, deoarece la etapa de calificare din luna aprilie 2017, a participat la categoria de vârstă Juniori III,  cucerind atunci o medalie de argint! Marius Pagu este un halterofil talentat,cu mare viitor în lumea halterelor!
Pe primul loc al categoriei 56 kg, la Juniori I, s-a clasat acum Marian Cristian Luca (19 ani), de la Dinamo Bucureşti.
În întrecerea feminină de joi, 2 noiembrie, în cadrul categoriei 69 kg, ceferista ieşeancă Ionela Atincăi (elevă în clasa a IX-a la LPS Iaşi, la clasa dirigintelui prof. Cristian Cîtea) s-a clasat pe locul 3, cucerind trei medalii de bronz cu următoarele rezultate: 57 kg - la smuls, 68 kg - la aruncat şi 125 kg - la totalul olimpic! Pe primele două locuri au fost Alexandra Alexe (Dunărea Galaţi) - locul 1, respectiv Maria Grigoriu (Rapid Bucureşti) - locul 2. Anul acesta, la doar 15 ani, sportiva Ionela Atincăi a cucerit 6 medalii la Campionatele Naţionale de  junioare I şi II, dovedind un progres evident, după cum a remarcat acelaşi antrenor Dănuţ Fron.
Mai putem remarca faptul că halterofilii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au cucerit în 2017 un număr de 19 medalii, 15 în cadrul Campionatelor Naţionale şi alte 3 în cadrul Campionatului European de Tineret de la Durres (Albania), plus 1 de aur în Cupa României prin Ilie Ciotoiu, care la tineret concurează doar pentru CS CFR Iaşi. Medaliaţii ieşeni au fost: Marius Pagu - 6 medalii (2 de aur şi 4 de argint), Ionela Atincăi - 6 medalii (3 de argint şi 3 de bronz), Ilie Ciotoiu - 7 medalii (3 de aur la Campionatele Naţionale de tineret, 1 de aur la Cupa României, plus 2 de argint şi 1 de bronz la Campionatul European de tineret din Albania). În total, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, sportivii ceferişti ieşeni au cucerit 19 medalii, cu 6 de aur, 9 de argint şi alte 4 de bronz.
"A fost un an bun pentru mine, am vrut totuşi mai mult, dar asta a fost! De-acum mă gândesc şi la cucerirea titlului naţional la junioare! Cine vrea şi îi place poate să facă haltere fără nici o problemă la Clubul Sportiv CFR Iaşi. Mulţumesc domnului antrenor Fron care m-a adus la haltere şi m-a învăţat acest frumos sport olimpic. Pe viitor îmi mai doresc să reprezint România la Olimpiadele de Vară, în sportul halterelor!", ne-a declarat sportiva Ionela Atincăi.
"Secţia noatră de haltere a cucerit anul acesta 19 medalii, într-un sport olimpic. Nu ştiu dacă mai este în Iaşi o secţie sportivă la nivel olimpic cu o asemenea zestre de medalii...", ne-a mai declarat antrenorul Dănuţ Fron, care aşteaptă acum şi premierele cuvenite pentru sportivi şi antrenor!
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu