joi, 30 noiembrie 2017

Participare internaţională la Centura Moldovei de la Iaşi




* Din acest an, la Centura Moldovei de box, campionul de la categoria 69 kg va primi "Trofeul Mihai Leu", chiar din partea fostului campion mondial.

Iaşul găzduiește începând de luni, 4 decembrie 2017, în Sala Polivalentă, a 38-a ediție a tradiționalului turneu de box Centura Moldovei. Ediția din acest an, organizată ca de obicei de președintele FR Box Vasile Cîtea, va fi una cu participare internațională, pugiliști din Ucraina, Bulgaria, Cehia, Ungaria și Republica Moldova anunțându-și prezenţa la competiție.
Astăzi, 30 noiembrie 2017, la Iaşi, în Zi Sfântă de Andrei, președintele FRB Vasile Cîtea și responsabilul cu acest turneu din partea FRB, Supervizorul AIBA Viorel Sima, împreună cu arbitrii internaţionali Iulian Botez (Iaşi) și Ionel Orzoi (Bucureşti, dar originar din Huşi) au organizat o conferință de presă la Salonul Bucovina de la Hotel Moldova, pe teme pugilistice.
Să menţionăm că, din acest an, fostul boxer român Mihai Leu va acorda un premiu special la categoria 69 kilograme. "Trofeul Mihai Leu" va fi acordat an de an campionului de la semimijlocie, categorie la care Mihai a ieșit campion mondial în urma cu 20 de ani.
"Va fi o onoare pentru mine să ofer acest trofeu la Centura Moldovei de la Iaşi, pe care fostul meu coleg de cameră de la lotul național și actualul președinte al FRB o organizează an de an. Vasile Cîtea a primit cu bucurie această inițiativă și voi fi prezent la finalele de la Iaşi care se vor organiza vineri, 8 decembrie 2017, de la ora 18:00, pentru a oferi acest premiu dar și pentru a-i încuraja pe tinerii noștri boxeri", a declarat Mihai Leu.
"Centura Moldovei va fi dedicată sportivilor seniori sub 22 de ani, care vor participa anul viitor la Campionatul European Under 22 de la Târgu Jiu. Pregătim o noua generație de boxeri și acesta competiție va fi un bun prilej să definitivăm lotul pentru Campionatul European Under 22 de la Târgu Jiu. Vom avea și alte două evenimente cu ocazia Centurii Moldovei: un trial de selecție pentru lotul de tineret și un curs internațional de arbitri AIBA de 2 stele la care  și-au anunțat prezenta 25 de arbitri, 17 dintre ei fiind din străinătate. Vom avea participanți și din Canada, dar și din Guatemala sau Sri Lanka. Supervizor va fi galezul John Waith, care în 2016 a trimis o scrisoare deosebită la EUBC după ce a condus Centura de Aur. În această scrisoare el vorbește la superlativ de români şi România. Iaşul l-a impresionat și sunt convins că și acum vom organiza foarte bine turneul. Îi aștept pe iubitorii boxului din Iaşi la Sala Polivalentă în număr mare, în fiecare zi, de marţi până vineri, de la orele 18:00. Finalele Centurii Moldovei se vor transmite pe 8 decembrie, în direct pe TVR 2, cu ajutorul TVR Iaşi", a declarat președintele FR Box, Vasile Cîtea.
Acelaşi Vasile Cîtea a mai menţionat că, în 2018, pe boxerii români îi aşteaptă competiţii internaţionale de înalt nivel, precum Campionatul European, Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice ale Tineretului, de la Buenos Aires (Argentina).
Tot preşedintele FRB, care este şi deputat în Parlamentul României, a informat că cele două Săli Polivalente de mare capacitate, de la 10.000 la 16.000 locuri, care urmau să fie construite în perioada următoare, una fiind propusă la Iaşi, vor fi amânate în derularea investiţiei, deoarece banii necesari au fost transferaţi în modernizarea stadioanelor de fotbal care ar urma să găzduiască, în ţara noastră, o parte din meciurile Campionatului European de fotbal din 2020.
Revenind la box, vă mai informăm că sponsorii Centurii Moldova din "dulcele târg" sunt Primăria Municipiului Iaşi, prin Fundaţia Sportului Ieşean şi Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi. În cadrul conferinţei de presă de la Hotelul Moldova, antrenorul Nicu Brânzei (CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a spus că, în ultima perioadă, mulţi tineri din mediul rural se îndreaptă spre box, iar în complere, jurnalistul Dan Teodorescu, care a prezentat în cadrul manifestării şi ultima sa carte editată, "Ringul Magic", un volum de 566 pagini dedicat boxului a spus: "Pentru ca tinerii din mediul rural să vină la box, ei trebuie să vadă cât mai multe gale de box, pe viu. De aceea, nu ar fi lipsit de interes, ca măcar la finalele de vineri seara, cu ajutorul organizatorilor, printre ei fiind şi fostul boxer Mihai Holban, ei să fie transportaţi de la domiciliu la Sala Polivalentă din Iaşi, dus-întors, cu ajutorul unor microbuze sau autocare, pentru a viziona acele meciuri de box, la cele 10 categorii preconizate. Vă garantez eu, că cel puţin 10 tineri din mediul rural vor dori în continuare să practice boxul, la cluburile ieşene de profil!". Această propunere a jurnalistului Dan Teodorescu a fost acceptată imediat de preşedintele FR Box, Vasile Cîtea, care a spus: "Iată o idee bună! Vom căuta să rezolvăm şi acest aspect.
Şi cum mâine, 1 Decembrie, este Ziua României, vă urez la toţi sincere felicitări şi multă sănătate!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu