joi, 16 noiembrie 2017

”Ora adevărului” pentru Penicilina Iaşi



Voleibalistele ieşene, pregătite de Rareș Puni, vor susține în șaisprezece zile trei meciuri foarte importante pentru poziționarea în ierarhia Diviziei A1. Penicilina va susține primul examen  vineri, 17 noiembrie, în compania formației CSM Lugoj, în Sala Polivalentă din Iași, de la ora 17,00.  Ieșencele au efectuat zilnic unul sau două antrenamente, un accent deosebit punându-se pe serviciu și preluare.
Maria Grabovețcaia este una dintre jucătoarele care pot da ”tonul” unei evoluții bune, prin crearea coeziunii necesare în sânul echipei.
Maşa, cum îi zic colegele de echipă şi prietenii, este basarabeancă, născută la Chişinău în urmă cu 28 de ani. Voleiul este starea existenţei ei din fragedă copilărie. Firesc, pentru că a petrecut multe ore în sălile de sport, acolo unde juca cea care i-a dat viaţă. Mama Mariei, Tatiana Graboveţcaia, a evoluat la Unic Piatra Neamţ din 1993, echipă cu care a promovat în Divizia A1 şi cu care s-a bucurat de frumoase rezultate în prima divizie. Din 1999 s-a transferat la formațía Rapid Bucureşti, sub culorile căreia a jucat în Cupele Europene. Maşa s-a molipsit şi, la vârsata junioratului, din tribună a trecut în teren. A început ca junioară la Piatra Neamț, a continuat la ”U” Cluj, Rapid București și USM Chișinău, la ultima grupare fiind antrenoare mama ei. În 2014 a fost legitimată la Penicilina.
„ Am vrut să joc la Iaşi, pentru a fi aproape de Chişinău, unde se află mama, soţul şi fiica mea, Eva, care are trei ani. Şi ea, la fel ca mine cu ani în urmă, vine de multe ori în Sala Polivalentă la antrenamente sau la meciuri. În această ediție de campionată încercăm să ne situăm cât mai sus în clasament. Ne pregătim cu responsabilitate şi dorim să facem jocuri  bune. Dar, încă mai avem de lucru la omogenizare. Începând din această etapă, urmează trei partide foarte importante cu formații de nivelul nostru, cu Lugojul acasă, apoi, la Cluj, cu Universitatea și în penultima etapă a turului la București, cu Dinamo. Ne trebuie rezultate bune și ne vom strădui să le obținem", ne-a spus Maria Grabovețcaia.
La meciul cu CSM Lugoj, aportul publicului va fi important pentru ca Penicilina să obțină victoria. În plus, Antibiotice S.A. Iaşi va organiza pentru spectatori o nouă tombolă cu premii. Celelalte meciuri ale rundei cu nr. 6 sunt: CS Dinamo Bucureşti - CS "U" NTT Data Cluj,
CSM Bucureşti - ACS Agroland Timişoara, CSM Târgovişte - CS Ştiinţa Bacău şi CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş - CSM Volei Alba Blaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu