marți, 24 septembrie 2019

Boxul feminin ieşean confirmă din nou


În perioada 12-22 septembrie 2019 la Eforie Nord s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Box Feminin, pentru cadete, junioare, tineret și senioare, unde au participat circa 180 de pugiliste din toată ţara.
Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi a fost prezent cu trei sportive, două dintre ele urcând în final pe podium, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
Dubla campioană naţională şi recent medaliată cu bronz la Campionatul European 2019 din Bulgaria, la categoria 54 kg Bianca Cobzaru  şi campioana naţională en-titre la categoria 60 kg, Maria Botezatu, au cucerit medalii, prima de aur şi a doua de argint.
La categoria 69 kg, doar neşansa a făcut ca nou venita Daria Chelcu să nu prindă un loc pe podium.
La categoria sa de greutate, la tineret, Bianca Cobzaru si-a demonstrat forma sportivă câștigând toate meciurile înainte de limită. Astfel, ea a devenit pentru a treia oară campioană naţională.
Din păcate, Maria Botezatu nu a reușit anul acesta să convingă arbitri că este cea mai bună din ţară la categoria sa de greutate, pierzând finala.
"Eu cred că Maria Botezatu este câștigătoarea fără dubii a categoriei sale de greutate, cu atât mai mult că, decizia în meciul final s-a dat după mai bine de 10 minute de dezbateri furtunoase!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean prof. Constantin "Tinu" Brânzei.
După cum ne-a informat acelaşi Tinu Brânzei, fiul antrenorului Nicu Brânzei,
Iasul a mai fost reprezentat de Clubul Sportiv Com-Val Valea Lupului, cu trei sportive: Ioana Maria Caia, Gabriela Lezarov şi Ana-Maria Romanţov, care au devenit campioane naţionale.
A mai fost prezent şi Clubul Sportiv Gym Box Iaşi, prin pugilista Ivona Panaite, care a obținut locul 2, devenind astfel vicecampioană naţională.
"Mulţumim conducerii cluburilor CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi pentru sprijinul acordat şi nu în ultimul rând liceelor unde sportivele sunt eleve: Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Colegiul Mihail Sturdza Iaşi şi Liceul "Ion Neculce" Târgu Frumos, ne-a mai spus prof. Constantin Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu