sâmbătă, 21 septembrie 2019

Lacrimile Doinei Guriţă au inundat sediul USR - Filiala Iaşi

Vineri, 20 septembrie 2019, la sediul Uniunii Scriitorilor din România (USR) - Filiala Iaşi, lectorul universitar Doina Guriţă şi-a lansat cartea de poezie  "Lacrimi de sticlă", sub egida editurii "Timpul".

Volumul a fost prezentat de scriitorii Marius Chelaru (moderatorul evenimentului), Adi Cristi, Ioan Holban, Emilian Marcu şi Horia Zilieru, aflaţi în prezidiul adunării de la sediul USR - Filiala Iaşi.
Din partea Primăriei Comunei Ungheni a vorbit administratorul Gheorghe Putină, care a spus: "Iată că, în comuna noastră s-a născut un poet, care are salutări şi din partea domnului primar, cu felicitările de rigoare!".
Despre activitatea poetică a Doinei Guriţă,soţie de preot şi mamă a cinci copii, am consemnat următoarele:
- Marius Chelaru: "Aici eu reprezint editura Timpul, care a tipărit volumul Lacrimi de sticlă. Doina Guriţă se află la al doilea volum de poezie, ştiu că mai are unul la editura 24:Ore. De la un volum la altul există un salt valoric şi asta e foarte bine!".
- Adi Cristi: "Doina Guriţă se ia în serios şi în poezie, unde începe o nouă etapă. Ea este puţin plângăcioasă, iar poeziile cu mai puţine cuvinte sunt cele mai bune poezii la Doina Guriţă. Cu doar două cărţi nu poţi face primăvară, dar îţi poţi câştiga un loc în literatura română!".
- Ioan Holban: "Nu mă ocupam de poeziile Doinei Guriţă dacă nu vedeam un progres. Ea renunţă la ocazionale. Poeziile preotesei Doina Guriţă se duc spre elegie şi spre rugă!".
- Emilian Marcu: "Doina Guriţă devine acum o voce lirică originală! Imaginea mamei îşi face simţită prezenţa în poemele lui Doina Guriţă. Trăirile sunt autentice, iar cartea este una consistentă. Autoarea a început să se regăsească în poezie".
- Horia Zilieru: "Mă repet şi declar că G. Călinescu spunea că atunci când are loc un eveniment cultural, o lansare de carte, trebuie să se arboreze drapele şi să se tragă salve de tun. Ce s-a scris despre mamă, biblioteca din Alexandria ar fi prea mică! Iar Doina Guriţă scrie şi ea despre mamă şi scrie bine, cu talent!".
În final, autoarea Doina Guriţă a lecturat câteva poezii din cartea supusă dezbaterii publice, a mulţumit publicului pentru prezenţă şi scriitorilor din prezidiu pentru cuvintele rostite şi a mai menţionat: "Las poezia să vorbească despre mine... Mama este icoana sufletului meu şi al dumneavoastră!".
DAN TEODORESCU

Un comentariu:

  1. Felicitări, Doina ! La cât mai multe volume, pline de sufletul tău sensibil !
    Anica&Sabino

    RăspundețiȘtergere