marți, 17 septembrie 2019

Pugilista Bianca Cobzaru a cucerit o medalie de bronz în capitala Bulgariei

Bianca Cobzaru pe podium

La Sofia, în capitala Bulgariei s-au desfăşurat recent Campionatele Europene de box pentru tineret, la feminin şi masculin, acolo unde a fost prezentă şi delegaţia României.
Legitimată la clubul CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi antrenată de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, talentata sportivă Bianca Cobzaru a cucerit medalia de bronz la categoria 54 kg, într-o companie extrem de selectă.
În turul I, Bianca Cobzaru s-a impus în faţa pugilistei Angelina Glebova (din Rusia - vicecampioană olimpică şi europeană), iar turul al II-lea a câştigat în faţa lui Courtney Scott (din Anglia - care era campioană europeană en-titre). În semifinale, Bianca Cobzaru a pierdut în faţa lui Fay Niamh Chole (din Irlanda), cea care a devinit de altfel şi campioană europeană la cat 54. Kg.
"Cu două victorii la activ, ieşeanca Bianca Cobzaru obţine o meritată medalie de bronz, o medalie muncită şi cea mai valoroasă de până acum din cariera ei. Felicitări Bianca!", ne-a declarat antrenorul Constantin "Tinu" Brânzei.
Vă mai informăm că, la Eforie Nord, în perioada 15-21 septembrie 2019 se desfăşoară Campionatul Naţional de Box pentru cadete, tineret şi senioare, competiţie ce aliniază la startil ei circa 180 de sportive. Clubul CFR-CSŞ Unirea Iasi  participă la această competiţiei cu pugilistele Bianca Cobzaru (cat. 54 kg, proaspată medaliată cu bronz la Campionatul European de Box 2019 de la Sofia), Maria Botezatu (cat 60 kg, campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României) şi Daria Chelcu (cat. 69 kg).
"Toate cele trei sportive de la clubul nostru vor boxa la categoria de vârstă tineret. Sperăm ca evoluţiile lor să fie la înălţimea aşteptărilor noastre!", a mai menţionat acelaşi antrenor ieşean prof. Tinu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu