luni, 9 septembrie 2019

În ALPI, profesorul Haivas a rămas singur!

Duminică, pe 8 septembrie 2019, naşterea Maicii Domnului - Sf. Maria s-a sărbătorit în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi, în cadrul unei noi şedinţe cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi. Obişnuiţi cu un prezidiu alcătuit din trei persoane, membri ALPI s-au trezit numai cu prof. Mihai Haivas la catedră, pe post de moderator, deoarece preşedintele Mihai Batog-Bujeniţă şi vicepreşedintele Gheorghe Bălăceanu au absentat din motive obiective.
Prof. Haivas şi-a prezentat propria carte "Cel mai iubit dintre epigramişti - Păstorel (autori contemporani)", cu exemplificări concrete făcute de cei care au semnat în respectiva antologie.
În continuare, Dan Teodorescu, Mihai Haivas şi Vasile Diacon au prezentat publicului mai multe manifestări culturale derulatre în ultima perioadă, cu participarea membrilor ALPI, la Iaşi, Vaslui, Botoşani, Oneşti. Vasile Larco a menţionat şi câteva aspecte despre Festivalul de Umor de la Vama, încheiat cu o zi înainte, unde o parte dintre membri ALPI au cucerit premii importante.
În partea a doua a şedinţei cu public, au lecturat din propriile creaţii Doina Toma, Angela Pistol, Gabriela Cucinschi, Alina Petronela Hulubei, Sofia Doina Gavrilă, Elena Mândru, Mihai Caba, Vasile Larco, Mihai Haivas, Ioan Hodaş, Dumitru Ivas, Ionel Pintilii, Victor Iosif, Ion Oprică, Constantin Profir.
 Următoarea şedinţă cu public în cadrul ALPI este programată pe 13 octombrie 2019, cu un efectiv subţiat, deoarece mai mulţi membri vor fi precaţi în acea perioadă la Cernăuţi, în Ucraina, într-o excursie pe teme culturale.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu