marți, 24 septembrie 2019

Cosmin Frai, campion naţional şi component al lotului României la field - tir cu arcul



Nu cu multe zile în urmă, la Cluj s-au derulat Campionatele Naţional de field (tir cu arcul), acolo unde CSM Iaşi a avut multe rezultate excelente, sub conducerea antrenorului Constantin Frai.
În proba juniorilor, la 18 ani împliniţi recent, mai precis pe 9 septembrie 2019,  Cosmin Frai, fiul antrenorului şi elev în clasa a XII-a la LPS Iaşi a deveit camopion naţional şi cu această ocazie a fost selevţionat în lotul României pentru Campionatele Europene de la Moklice (Slovenia).
După cum ne-a informat antrenorul Constantin "Titi" Frai, premianţii de la "Naţionalele" de field de la Cluj au fost următorii sportivi:
- Juniori I olimpic:
1. Frai Cosmin (CSM Iaşi);
2.Ţîmpu Mario (SCM Deva);
3.Buzilă Tudor (CSŞ Rădăuţi). 
- Junioare I olimpic:
1.Amaistroaie Mădălina (CSŞ Rădăuţi);
2.Miklos Beatrice (SCM Deva);
3.Forray Alexandra (CSŞ Rădăuţi);
4. Frai Timeea (CSM Iaşi).
- Seniori barebow:
1.Rusov Răzvan (CSM Iaşi);
2.Ranca Dacian (SCM Deva);
3.Nicos Nikolaukis (Citadel Dej).
- Junioare compound:
1.Danileţ Anca (CS Aktiv Bucureşti);
2.Creangă Alexandra (CSM Bacău);
3.Şerban Erica (CSM Iaşi).
- Juniori barebow:
1.Nedelcu Cristian (CSŞ Unirea Iaşi);
2.Armencea Ştefan (CSM Iaşi);
3.Albu Iustin (CSŞ Unirea Iaşi).
- Junioare barebow:
1.Topliceanu Elena (CSŞ Unirea Iaşi);
2. Fecioru Ilinca (CSŞ Rădăuţi);
3. Sandu Ştefania (CSŞ Unirea Iaşi).
- Juniori compound:
1.Vizante Călin (CSM Bacău);
2. Sandu Gabriel (CSŞ Unirea Iaşi);
3.Vlad Teodor (CSM Bacău);
4. Alexandrescu Rareş (CSŞ Unirea Iaşi).

* Povestea adevărată a lui Cosmin...

La finalul competiţiei de la Cluj, campionul naţional Cosmin Frai şi-a exprimat gândurile sale în public, mai ales că, la un moment dat, familia sa a intrat în panică (lucru confirmat şi de tatăl său, antrenorul Titi Frai) în urma unui consult medical cardiologic.
Iată care este povestea adevărată a tânărului sportiv ieşean Cosmin Frai:
"Acum am câştigat locul l la Campionatul Naţional de Field - 2019 de la Cluj, dar... La începutul lunii septembrie eram pregătit pentru Campionatul Naţional de Juniori Outdoor, iar cu câteva zile înainte de concurs, a trebuit să repet un test cardiologic.
Mai pe scurt spus, m-a consultat o "renumită" doctoriţă de la un spital de copii din Iaşi şi m-a diagnosticat greşit, apoi mi-a spus direct, fără să stea pe gânduri, că trebuie să închei imediat activitatea sportivă pentru că, în fiecare moment, inima mi-ar putea face probleme grave.
Fără să aibă nici cel mai mic dubiu sau să ceară cumva o a doua părere de la vreo colegă, mi-a dat cel mai dur verdict, acela de a renunţa la o mare pasiune, mai ales că urma să particip în câteva zile la cel mai important concurs al anului, pentru care m-am pregătit foarte serios.
Nici vorba să mai merg la competiţii, mi-a spus doamna.
Şi atunci, ce mi-a mai rămas de făcut? Să caut în altă parte a doua opinie, de la un alt medic specialist. De fapt, ca să fiu mai liniştit, după panica instalată în familie, am fost la alţi doi medici, cu adevărat specialişti, şi amândoi mi-au confirmat că nu am nicio problemă cu inima şi pot participa în competiţii.
Aşadar, am primit un diagnostic greşit, în urma căruia mi-am pierdut ultimele zile de antrenament, înainte de importantul concurs... pe care, până la urmă l-am pierdut!...`Multumesc`, doamnă doctor!...
Concursul acela a fost pierdut..., dar pe acesta, de la Cluj, l-am câştigat!", a menţionat campionul ieşean Cosmin Frai.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu