sâmbătă, 7 septembrie 2019

Noi medalii pentru halterofilii ceferişti ieşeni

În perioada 3-6 septembrie 2019, la Arad au avur loc întrecerile Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23). Printre participanţi s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi - Ştefan Atincăi, Ionela Atincăi, Ştefan Robu - coordonaţi de antrenorul Dănuţ Fron.

La doar 17 ani, Ştefan Robu a cucerit două medalii de bronz la categoria sa de greutate, iar fraţii Ştefan şi Ionela Atincăi au ocupat locuri fruntaşe, în apropierea podimului.
Rezultatele sportivilor ieşeni au fost următoarele:
- Cat. 55 kg: Ştefan Atincăi (doar 13 ani şi doar 38 kg greutate corporală) - 3 locuri 6 cu 38 kg la smuls, 48 kg la aruncat şi 86 kg la totalul olimpic.
- Cat. 71 kg: Ionela Atincăi (doar 17 ani şi doar 66,700 kg greutate corporală) - 1 loc 4 la smuls, cu 67 kg si 2 locuri 5 la aruncat, cu 80 kg şi la totalul olimpic, cu 147 kg..
- Cat. 102 kg: Ştefan Robu (doar 17 ani şi doar 96,600 kg greutate corporală) - 2 medalii de bronz, la aruncat, cu 76 kg şi la totalul olimpic, cu 141 kg şi locul 4 la smuls, cu 65 kg.
La finalul competiţiei arădene, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "În faţa unor adversari extrem de puternici, iată că am reuşit să cucerim două medalii de bronz, prin Ştefan Robu. Halterofila Ionela Atincăi, într-o companie valoroasă, cu adversare medaliate la Campionatele Europene, a reuşit să se claseze la un pas de podium. Ştefan Atincăi este un sportiv de perspectivă, el fiind extrem de talentat. Mai avem o competiţie majoră în acest an, finala de la seniori, unde vom participa cu Ionela Atincăi şi Ştefan Robu".
Să mai menţionăm că, până în prezent, în acest an,  sectia de haltere de la CS CFR Iaşi a cucerit, după primele trei finale de la nivel naţional, un număr de 12 medalii, Acest fapt reprezintă o performanţă extrem de valoroasă pentru tinerii sportivi ieşeni şi pentru antrenorul Dănuţ Fron.
Finalele Campionatului Naţional de haltere pentru seniori sunt programate în luna noiembrie, la Bascov.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu