marți, 1 aprilie 2014

Clubul de Dans Sportiv NIKONS IAŞI, la 18 ani de existenţă ! Gruparea ieşeană îşi aniversează “majoratul” pe 6 aprilie 2014 !


Prof. Mariana-Constantina Niculiţă

Cu o activitate neîntreruptă din 6 aprilie 1996, Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi a fost înfiinţat din necesitatea de a ocupa, sănătos şi eficace, timpul liber al copiiilor, a menţionat, încă din start, preşedinta grupării sportive moldave, prof. Mariana-Constantina Niculiţă.
Activitatea de bază a CDS NIKONS Iaşi este structurată pe următoarele secţiuni:
- Antrenamente dans sportiv: pentru performanţă, pentru pre-performeri, pentru începători, pentru preşcolari (vârsta minimă este 3 ani şi jumătate).                            
- Cursuri de dans pentru adulţi, valsul mirilor etc.
- Demonstraţii de dans cu perechi de dansatori la evenimentele importante din ţară şi străinătate.
În cei 18 ani de activitate neîntreruptă, CDS NIKONS Iaşi a reuşit următoarele performanţe notabile, plus organizarea unor manifestări artistico-sportive de nivel naţional:
- primul titlu de campioni naţionali adus la Iaşi a fost câştigat de sportivii clubului ieşean, care va deveni “MAJOR” peste puţine zile, la vârsta de 18 ani, mai precis pe 6 aprilie 2014.
- cucerirea a 4 titluri de vice-campioni naţionali.  
- sute de medalii câştigate în nenumărate competiţii naţionale şi internaţionale.
- clubul ieşean a organizat 4 ediţii de la “Cupa Nikons” – competiţie naţională de dans sportiv.
- clubul ieşean a organizat, în fiecare an, câte 3 spectacole de dans sportiv la ATENEUL TĂTĂRAŞI ;
- participarea cu perechi de sportivi la nenumărate evenimente organizate de Primăria Municipiului Iaşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi, CS CFR Iaşi, diferite posturi de televiziune, târguri şi expoziţii naţionale şi internaţionale de arte vizuale, evenimente caritabile, evenimente de promovare organizate de societăţi comerciale etc.
În decursul anilor, CDS NIKONS Iaşi a “crescut” şi cinci sportivi care au devenit antrenori cu renume în dansul sportiv.
În prezent, CDS NIKONS Iaşi are două săli de antrenamente, în cartierele Păcurari şi Nicolina II, unde sunt prezenţi numeroşi sportivi.  
Facilităţile oferite de CDS NIKONS Iaşi sunt următoarele:
- săli de antrenament dotate special pentru dans;  
- personal specializat;  
- organizarea de seminarii la sala de antrenament;  
- cantonamente de pregătire sportivă;  
- organizarea de spectacole (de 8 Martie, 1 Iunie şi Crăciun);
- participarea la competiţii naţionale şi internaţionale;  
- participarea la spectacole ale altor organizaţii sau persoane fizice.
Avantajele CDS NIKONS Iaşi sunt:
- 18 ani de experienţă;
- antrenori licenţiaţi şi instructori cu un nivel de pregǎtire avansat, cu tact pedagogic, profesionalism, rǎbdare, pasiune, atenţie şi rezultate;  
- seriozitate, afecţiune şi ataşament faţă de dans şi de dansatori, preocupare pentru sănătatea cursanţilor;
- calitate la cele mai mici preţuri.  

* CDS NIKONS Iaşi, alături de proprii sportivi şi familiile lor

NIKONS Iaşi înseamnă o familie unită a dansului sportiv moldav, cu diverse avantaje pentru cei ce aleg NIKONS.
Preşedinta CDS NIKONS Iaşi, prof. Mariana-Constantina Niculiţă, alături de antrenoarea Amira-Cătălina Niculiţă, detaliază în continuare aceste avantaje:
”Toată lumea are de câştigat venind la clubul nostru, atât copiii, adică viitorii sportivi, cât şi familiile lor.
Ce vor dobândi copiii:
- O ţinută elegantă, siguranţă în mişcări, dezvoltare echilibrată din punct de vedere fizic şi psihic;
- Prieteni care împărtăşesc aceleaşi idealuri şi interese;
- O opţiune în plus în alegerea viitoarei profesii; se poate opta pentru cariera de instructor, antrenor şi/sau arbitru de dans sportiv, în paralel cu orice altă profesie.
Ce vor dobândi părinţii:
- Satisfacţia de a-şi vedea copilul strălucind pe ringul de dans, în centrul atenţiei;
- Liniştea de a-şi şti copilul într-un mediu sigur, într-un anturaj de calitate;
- Împlinirea de a-şi îndruma copilul în realizarea unei activităţi extra-şcolare care îl va dezvolta ca om;
- Noi prieteni”.  

* Activitatea de performanţă a marcat viaţa multor sportivi de la CDS NIKONS Iaşi

În continuare, prof. Mariana-Constantina Niculiţă menţionează:
“În cei 18 ani de activitate de performanţă am marcat viaţa multor copii, astăzi adolescenţi şi tineri cu un caracter frumos, cu o ţinută de invidiat, care cred în forţele proprii, care respectă viaţa şi au încredere în viaţă.
Practicarea dansului sportiv la clubul nostru oferă sportivilor şi părinţilor siguranţa unui anturaj de calitate şi controlat, şansa de a-şi face prieteni şi de a vă lărgi cercul de prieteni, îi întăreşte psihic, îi fortifică fizic, le dezvoltă aptitudinile şi capacitatea de socializare. Ce poate fi mai frumos, mai minunat, decât să ne vedem copiii pe podium sau să vedem un vals al mirilor spectaculos !  
Atitudinea şi comportamentul copiilor sunt reflectate de inspiraţia şi discernământul părinţilor, de aceea, esenţială este implicarea părinţilor, ca factori de decizie. Unii cursanţi  învaţă   repede, alţii sunt  stângaci, pe unii trebuie să-i înveţi să numere, pe alţii trebuie să-i struneşti şi pe toţi trebuie să-i motivezi permanent. Îndrumaţi de antrenorul care îi iubeşte, care îi învaţă nu doar paşii de dans ci şi lecţii de viaţă, copiii şi adolescenţii deprind uşor gustul pentru frumos, dorinţa de autodepăşire, învaţă importanţa spiritului de echipă, a stăpânirii de sine, generozităţii şi modestiei”.

* Victoria este o consecinţă a muncii, a pasiunii şi a bucuriei de a dansa

După cum ne declara aceeaşi prof. Mariana-Constantina Niculiţă, la clubul NIKONS Iaşi victoria nu este un scop, ci este o consecinţă a muncii, a pasiunii şi a bucuriei de a dansa.
”Ceea ce contează este efortul pentru a obţine acea victorie, este atmosfera din sala de antrenament, este bucuria de a dansa şi de a împărtăşi emoţiile aşteptării rezultatului cu prietenii, care, de multe ori îţi sunt concurenţi pe ringul de dans. Antrenează-te  cu seriozitate, dansează cu bucurie, concurează pentru ca iubeşti să dansezi, respecta perechile concurente şi, în mod special, respectă-ţi partenerul(a) şi vei fi victorios !  Copiii vor fi totdeauna câştigători dacă încearcă să dea tot ce au mai bun în competiţie !
În altă ordine de idei, dansul, ca sport de performanţă îţi influentează, în mod categoric, viitorul. Să trăieşti în lumea dansului sportiv este un privilegiu, de care se poate bucura oricine.  
Practicat cu seriozitate, dansul sportiv devine un instrument deosebit în educaţie - asigură cadrul de exersare şi de cultivare a diferitelor înclinatii, aptitudini şi capacităţi, de manifestare a talentelor, de corectare a deficienţelor, de socializare, de motivare şi definitivare a personalităţii. Dansul sportiv este deprinderea de care te foloseşti toată viaţa !”, ne-a mai spus doamna Mariana-Constantina Niculiţă.

* Frumuseţe, eleganţă, calitate şi o ofertă aniversară !

Cu doar câteva zile înaintea aniversării MAJORATULUI, preşedinta CDS NIKONS Iaşi ne mai face următoarea invitaţie: “Dacă doriţi să mulţumiţi cuiva, după ani şi ani, că aveţi un copil care iubeşte muzica bună, că dansează vals şi tango, că are o ţinută de invidiat, că îşi poate drămui timpul şi are numai succese într-un anturaj de calitate, alegeţi şi mulţumiţi-ne nouă ! Înscrieţi-vă copiii la clubul NIKONS ! După cum spunea şi Edward Dembry, <Dansul este puţină nebunie care ne face tuturor mult bine>.  Avem şi o OFERTĂ ANIVERSARĂ: 10 copii vor beneficia de gratuitate pentru o lună de antrenament, conform cererilor de înscriere completate în perioada 6 – 12 aprilie 2014”. 

*** Cele  mai bune rezultate sportive obţinute de CDS Nikons Iaşi în cei 18 ani de existenţă

Lista performanţelor CDS NIKONS Iaşi este lungă şi impresionantă. Noi vom spicui în cele ce urmează doar câteva repere: 
I. Rezultate la nivel naţional:
- 2001: titlul de Campioni ai României;
- 1999 – 2004: 3 titluri de vice-campioni naţionali;
- 1999 – 2005: o multitudine de perechi calificate în finalele Campionatelor Naţionale de dans sportiv;
- 2006 – 2014: o generaţie nouă de sportivi care au adus acasă, la Iaşi, cupe, medalii şi diplome de finalişti.
II. Rezultate la nivel internaţional:
- 1997 – 1999: în Danemarca – 4 calificări în finale şi o medalie de argint;  
- 1999 – 2004: participarea la Campionatele Mondiale, calificări în semifinale şi sferturi de finală;
- 1999 – 2013: în Ucraina – de 2 ori câştigători ai Titlului Naţional al Ucrainei, cu multe locuri pe podium;  
- 2004 – 2006: calificarea în finalele şi semifinalele competiţiilor IDSF
III. Alte realizări:
- 5 sportivi performeri ai clubului NIKONS Iaşi au absolvit – în paralel cu studiile universitare – şi cursurile Şcolii Naţionale de Antrenori. Cei 5 antrenori formaţi la NIKONS predau dansul sportiv la cluburi din Iaşi. Sportivii din 1996 sunt, astăzi, adulţi şi formatori de viitori campioni. Campioni în dansul sportiv şi campioni în competiţiile vieţii.
- organizatori a 4 competiţii naţionale de dans sportiv, a zeci de spectacole, zeci de cantonamente şi seminarii de dans sportiv;  
- participări în nenumarate spectacole organizate în Iaşi, dar şi în România şi în străinătate.  
La mulţi ani NIKONS Iaşi ! De 18 ori !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu