sâmbătă, 26 aprilie 2014

Un nou succes în Bulgaria pentru tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol



Sursa foto: Haskovo

În primele luni ale anului 2014, tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol (18 ani) a parcurs deja patru turnee din circuitul mondial ITF, cu multe succese în probele de simplu şi dublu.
În această săptămână, Bogdan-Ionuţ Apostol a evoluat la un nou turneu în Bulgaria, mai precis la Haskovo, la “Kenana Cup”, acolo unde a câştigat sâmbătă, 26 aprilie, proba de simplu şi a făcut o semifinală în proba de dublu, alături de partenerul său tradiţional Nicolae Frunză.
La “Kenana Cup”, rezultatele lui Bogdan-Ionuţ Apostol (cap de serie nr. 3 la simplu), care în prezent este legitimat la CSM Paşcani, după ce a evoluat în anii din urmă şi pentru cluburile CFR Iaşi, Coreco Iaşi şi Dafora Mediaş, au fost următoarele:
SIMPLU:
- turul I: 5-0, abandon pe motive medicale cu HASSAN Youssef (Marea Britanie);
- Optimi de finală: 6-4, 6-3 cu ADANALI Mert (Turcia);    
- Sferturi de finală: 6-4, 6-2 cu ROMERO DE AVILA SENISE Alberto (Spania);
- Semifinale: 6-3, 4-6, 6-1 cu NIKLAS-SALMINEN Patrik (Finlanda);      
- Finala: 3-6, 6-4, 6-1 cu FRUNZĂ Nicolae (România, partenerul său de dublu şi nr. 1 la simplu).
DUBLU (alături de Nicolae Frunză):
- Optimi de finală: 6-4, 6-0 cu M. ADANALI (Turcia) / E. MATVIEVICI (Rep. Moldova);         
- Sferturi de finală: 6-3, 6-3 cu E. BULBUL (Turcia) / V. CHUMAK (Ucraina);    
- Semifinale: 6-3, 5-7, [7-10] cu D. MADARAS (România) / B. THOMSON (Irlanda).
Proba de dublu a fost câştigată de cuplul Dragoş Nicolae MADARAS (România) / Bjorn THOMSON (Irlanda), învingătorii din semifinale a perechei Bogdan Ionuţ Apostol / Nicolae Frunză.
Dacă în clasamentul ITF, pe 21 aprilie 2014, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ocupa locul 70, cu siguranţă că după victoria de la Haskovo, tenismenul ieşean va urca alte câteva locuri în ierarhia mondială a juniorilor.
În direct din Bulgaria, Bogdan-Ionuţ Apostol ne-a declarat: “Joc turnee, câştig şi acest lucru mă ajută să urc în clasamentul mondial ITF. Vreau să joc anul acesta la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, este visul meu !”.
Pentru Bogdan-Ionuţ Apostol urmează turneul ITF de la Mediaş, Campionatele Naţionale ale României pentru categoria de vârstă 18 ani şi câteva turnee ITF de seniori din România, inclusiv la arenele CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi.
DAN TEODORESCU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu