duminică, 13 aprilie 2014

UAIC Iaşi, vicecampioană naţională în handbalul universitar


Sursa foto: CSU Reşiţa

Sâmbătă şi duminică, pe 12 şi 13 aprilie, sala de sport a Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Reşiţa a găzduit Campionatul Naţional Universitar de handbal masculin, cu participarea a 8 formaţii studenţeşti din ţară.
Printre formaţiile participante s-a numărat şi cea a Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi, alcătuită din 10 handbalişti-studenţi, cinci de la echipa Politehnica Iaşi şi alţi cinci de la HC Universitas Iaşi, ambele din liga a doua. Lotul ieşean a fost următorul: Torică - Negru, Hârţan, Folescu, Sabău, Ciobanu, Şt. Dumitrache, C. Grosu, Trofin şi Drugă, antrenorul formaţiei moldave fiind Florin Spiridon.
După trei victorii din tot atâtea posibile în grupa sa preliminară, în faţa formaţiilor de la Universitatea Piteşti, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, ieşenii de la UAIC au jucat astăzi marea finală a competiţiei, pe care au pierdut-o cu 13-24 în faţa formaţiei de la Universitatea „Babeş Bolyai“ Cluj-Napoca, echipa ardeleană având în componenţa ei patru handbalişti de la formaţia de pe locul 2 din Liga Naţională, ASC Potaissa Turda.
Clasamentul final al competiţiei universitare de la Reşiţa a fost următorul:
1. Universitatea „Babeş Bolyai“ Cluj-Napoca – campioană naţională;
2. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi – vicecampioană naţională;
3. Universitatea Piteşti – medaliată cu bronz;
4. Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa (fostă dublă campioană naţională);
5. Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia;
6. Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti;
7. Universitatea de Vest Timişoara;
8. UNEFS Bucureşti.
Meciurile programate la Reşiţa s-au disputat pe durata a 2 reprize x 20 minute fiecare.
După finala de duminică, antrenorul formaţiei ieşene din Dealul Copoului, Florin Spiridon, ne-a declarat: “Dacă anul trecut am ocupat locul 3, anul acesta am avansat pe 2 şi asta înseamnă că anul viitor vom deveni campioni ! La Reşiţa, echipa noastră s-a prezentat destul de bine, iar finala am pierdut-o în faţa unei echipe extrem de valoroase, cu patru jucători din prima ligă, de la puternica echipă din Turda. Eu sunt mulţumit pentru titlul de vicecampioană cucerit şi îi felicit pe băieţi pentru performanţa reuşită !”.
Întrecerea universitară de la Reşiţa a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Federaţia Română de Handbal, Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa şi CS Universitatea Reşiţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Asociaţia Judeţeană de Hadbal Caraş-Severin, Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa şi Global Marketing.

* Se reiau întrecerile din liga a doua de handbal masculin

Săptămâna viitoare, pe plan intern, se reiau întrecerile din Divizia A de handbal masculin. În Seria I, joi, pe 17 aprilie, în runda cu nr. 21, sunt programate partidele: HC Vaslui - HCM Câmpina, AS CS CSH TELEORMAN Alexandria - HC Buzau 2012, CS POLITEHNICA Iaşi - CSM Călăraşi, HC UNIVERSITAS Iaşi - CSM Ploieşti, CS UNIVERSITATEA Galaţi - ŞTIINŢA MUNICIPAL DEDEMAN II Bacău, CS UNIVERSITATEA Târgovişte - LPS Piatra Neamţ, iar CSM Focşani 2007 va sta.
Referitor la meciul Poli Iaşi – CSM Călăraşi (lidera seriei), antrenorul Florin Spiridon (Poli Iaşi) a menţionat astăzi următoarele: “Eu NU am spus niciodată că echipa noastră nu se va prezenta la meciul de joia viitoare, de pe teren propriu, contra formaţiei din Călăraşi, din cauza unor restanţe financiare !”. Deci, “zvonurile” existente în anumite publicaţii, nu se adeveresc nici de data aceasta !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu