luni, 14 aprilie 2014

Iaşul, pe harta marilor turnee de şah



Luna viitoare, între 10 şi 18 mai, Iaşul revine cu un nou eveniment şahistic internaţional. De această dată, oraşul va fi gazda Festivalului Internaţional de Şah „Open Iaşi”, turneu aflat la prima ediţie şi care se anunţă o competiţie puternică între mari maeştri internaţionali. De altfel, în această perioadă, va fi prezentă şi cea mai importantă personalitate a şahului mondial. Excelenţa Sa Kirsan Ilyumzhinov, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), a acceptat invitaţia lansată de preşedintele FR Şah, deputatul ieşean Sorin Iacoban.

* Premii de 25.000 euro

Concursul de la Iași va deveni cel mai puternic turneu open organizat în România, cu premii în valoare totală de 25.000 de euro. Până în prezent și-au anunțat participarea 28 de mari maeștri internaționali din peste 20 de țări.
În data de 18 mai, președintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov va fi prezent, împreună cu primarul Gheorghe Nichita, la festivitatea de premiere a concursului de la Iași, după care se va deplasa la București unde sunt planificate mai multe întâlniri importante, cu conducători ai sportului românesc, oficialități ale administrației centrale și ale Parlamentului României. (Sursa: Curierul de Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu