vineri, 19 februarie 2016

Aur istoric pentru România la Jocurile Olimpice pentru Tineret



Romanul Eduard Căşăneanu s-a clasat pe primul loc la hochei pe gheata – proba de îndemânare, cu 14 puncte dupa sase runde, devansandu-i  pe slovacul Sebastian Cederle (12 puncte) - al doilea clasat si pe germanul Erik Betzold  (11 puncte) - ocupantul locului al treilea.
Romanul s-a inscris in lupta pentru titul inca din primele runde, la viteza terminand al doilea, iar la sut, al treilea. In runda a treia, la abilitate, a incheiat al saptelea, dar a revenit in forta dupa proba de cel mai rapid sut, unde s-a clasat pe primul loc, la egalitate de puncte cu ungurul Natan Vertes. De altfel, dupa cea de-a patra proba, Eduard Casaneanu s-a mentinut pe prima pozitie pana la finalul competitiei, in ciuda locului 7 de la  precizia paselor si 2 de la control puc.
Alin Petrache, presedintele COSR a menţionat: "Ieri va anuntam ca vor mai fi surprize. Cea mai mare s-a intamplat deja astazi. Pe langa tot suportul oferit acestor sportivi, COSR a investit si incredere. Ma bucura enorm aceasta medalie. Este un vis devenit realitate. Este momentul zero in care autoritatile trebuie sa isi intoarca privirea spre sporturile de iarna. Am demonstrat astazi si ieri ca se poate”.

* Rezumatul  Zilei a 7-a competitionale a JOT Lillehammer 2016


Componentii Echipei Olimpice a Romaniei au obtinut urmatoarele rezultate in Ziua a 7-a a JOT de la Lillehammer 2016:
- Hochei pe gheata - indemanare masculin:
Eduard Casaneanu - MEDALIE DE AUR -  la finalul celor sase probe, cu 14 puncte. In cele sase probe a ocupat urmatoarele pozitii:
* Locul 2 - in proba de control puc, dupa ce in sferturile de finala a trecut de austriacul Benjamin Baumgartner, in semifinale de finlandezul Aleks Haatanen, iar in finala a fost invins de slovacul Sebastian Cederle;
* Locul 7 - in proba de precizia paselor - in sferturile de finala a fost eliminat de finlandezul Aleks Haatanen (acelasi care l-a eliminat si in calificari, in runda 2);
* Locul 1 - in proba de cel mai rapid sut, dupa ce in sferturile de finala a trecut de finlandezul Aleks Haatanen, in semifinale de norvegianul Sander Dilling Hurrod,iar in finala de slovacul Sebastian Cederle;
* Locul 7 - in proba de abilitate, dupa ce a fost eliminat in sferturile de finala de slovacul Sebastian Cederle;
* Locul 3 in proba de sut, dupa ce in sferturile de finala a trecut de austriacul Benjamin Baumgartner;
* Locul 2 - in proba de viteza, dupa ce in sferturile de finala a trecut de lituanianul Dino Mukovoz, iar in semifinale de ungurul Natan Vertes.
- Schi fond - 10 km masculin:
Iulian Ababei - locul 42 - cu timpul 28:13.3 min. La start au fost inscrisi 50 de sportivi, dintre care unul nu a luat startul.
- Schi fond - 5 km liber feminin:
Nicoleta Luciana Sovarschi - locul 39 - cu timpul 16:02.6. La start au fost inscrise 40 de sportive, dintre care una nu a luat startul.
- Schi alpin - slalom feminin:
Iulia Boier - nu a terminat mansa 1 si a parasit competitia.
Până acum România a cucerit două medalii, una de aur prin Eduard Căşăneanu şi alta de bronz prin Mihaela Hogaş, în proba de patinaj viteza - sprint - echipe mixte internationale.
Colegii lui Mihaela Hogaş au fost italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson.
La start au fost inscrise 13 echipe, dintre care una nu a terminat concursul, iar alta a fost descalificata. (Sursa: COSR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu