duminică, 21 februarie 2016

La sabie: România, doar locul 6 la etapa de Cupă Mondială de la Varşovia


Echipa României (sursa foto: FRS)
La Varşovia, în capitala Poloniei, ultima zi a etapei de Cupă Mondială de sabie pentru seniori a programat duminică, pe 21 februarie 2016, proba pe echipe.

La start s-au prezentat 21 de formații, printre ele fiind şi România, cu ieşeanul Tiberiu Dolniceanu (acum la Dinamo Bucureşti) în prim plan.
Echipa antrenată de Mihai Covaliu a intrat în concurs direct pe tabloul de 16 (optimi de finală) şi a fost alcătuită din sabrerii Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu şi Iulian Teodosiu.
În optimi, după o luptă extrem de echilibrată, România a învins China cu scorul de 45-43 şi a promovat pe tabloul de 8, deci în sferturile de finală ale turneului.
Din păcate, însă, în sferturi, Italia a învins România cu scorul de 45-39 şi i-a trimis pe tricolori în turneul pentru locurile 5-8.
În primul meci din turneul pentru locurile 5-8, România a izbutit o nouă victorie, 45-38 cu Franţa, dar în finala pentru locurile 5-6 a pierdut în faţa echipei din Coreea de Sud la scorul de 31-45.
În final, echipa de sabie a României s-a clasat pe locul 6 la etapa de Cupă Mondială de la Varşovia, deşi fanii acestui sport sperau la un loc pe podium, care probabil va veni în runda următoare.
Tot la Varşovia, dar în proba individuală de sabie, ieşeanul Tiberiu Dolniceanu s-a clasat pe locul 9, după următoarele rezultate pe tabloul de 64: 15-7 cu POSTOEV Dmitriy (Rusia), 15-14 cu PAKDAMAN Ali (Iran), 7-15 cu DERSHWITZ Eli (SUA).
Pe podium s-au clasat sabrerii: 1. GU Bongil (Coreea de Sud);
2. KIM Junho (Coreea de Sud); 3. BUIKEVICH Aliaksandr (Belarus) şi IBRAGIMOV Kamil (Rusia).
Ceilalţi români au ocupat următoarele poziţii: locul 37 - Iulian Teodosiu, locul 56 - Ciprian Gălăţanu, locul 63 - George Iancu, locul 80 - Alin Badea, locul 117 - Dragoş Sârbu. Au participat la competiţie din Polonia un număr de 185 de sportivi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu